Inhoudsopgave:

 1. Waar staat AC DC voor?
 2. Waar komt de naam AC DC vandaan?
 3. Wie van AC DC woont in Nederland?
 4. Wie was de eerste zanger van AC DC?
 5. Wat is het verschil tussen AC en DC?
 6. Wat is AC DC 12v?
 7. Wie is de zanger van ACDC?
 8. Wat was het laatste album dat werd opgenomen met Bon Scott van AC DC als leadzanger?
 9. Wie woont er in Aalten?
 10. Wat is een wisselstroom?
 11. Wat is verschil AC en DC?
 12. Hoe oud is Brian Johnson?
 13. Welke gemeente is Aalten?
 14. Hoe groot is Aalten?
 15. Welke apparaten werken op wisselstroom?
 16. Wat is verschil tussen gelijkstroom en wisselstroom?
 17. Wat is het verschil tussen wisselstroom en gelijkstroom?
 18. Hoe oud zijn de mannen van AC DC?
 19. Welke gemeente is Dinxperlo?
 20. Welke gemeente is Winterswijk?

Waar staat AC DC voor?

AC/DC is een Australische hardrockband (soms geclassificeerd als heavy metal) uit Sydney, gevormd in 1973 door de gebroeders Angus en Malcolm Young. De groep is vernoemd naar de elektriciteit die wezenlijk is voor versterkte popmuziek: AC (alternating current, wisselstroom) en DC (direct current, gelijkstroom).

Waar komt de naam AC DC vandaan?

Sydney, Australië AC/DC/Herkomst

Wie van AC DC woont in Nederland?

Young heeft namelijk al jarenlang een huis in Nederland. De gitarist liet in 2009 een enorm huis bouwen in Aalten, in Gelderland. Hij woont hier met zijn Nederlandse vrouw, Ellen van Lochem. De twee zijn getrouwd in 1980, maar Angus probeert zijn privéleven zoveel mogelijk uit de media te houden.

Wie was de eerste zanger van AC DC?

Johnson was in de jaren zeventig de zanger van de glamrockband Geordie en kwam in 1980, na de dood van zanger Bon Scott, bij de rockgroep AC/DC. Het eerste album van AC/DC met Brian Johnson als zanger verscheen in de zomer van 1980 en had de naam "Back in Black".

Wat is het verschil tussen AC en DC?

Stopcontacten werken met wisselstroom (AC, alternating current), het tegenovergestelde van gelijkstroom. AC/DC adapters zetten wisselstroom uit het stopcontact om in gelijkstroom met hetzelfde of een ander voltage. Ook kunnen AC-DC adapters de spanning omzetten naar een lager voltage.

Wat is AC DC 12v?

Wat is het verschil tussen AC en DC? AC staat voor Alternating Current, wat betekent dat de trafo een wisselstroom geeft. Dit is standaard voor halogeenspotjes op 12 Volt. DC staat voor Direct Current, wat gelijkstroom betekent.

Wie is de zanger van ACDC?

Brian Johnson Bon ScottDave Evans AC/DC/Zangers

Wat was het laatste album dat werd opgenomen met Bon Scott van AC DC als leadzanger?

Back in Black is het zevende studioalbum van de Australische hardrockband AC/DC, uitgebracht op . Het was het eerste album dat AC/DC opnam zonder zanger en voorman Bon Scott, die vlak na het succes van Highway to Hell op 19 februari 1980 was overleden.

Wie woont er in Aalten?

AALTEN - Soulzanger Arthur Conley stierf in 2003 in zijn woonplaats Ruurlo, een bandlid van Smokie leeft al jaren in anonimiteit in Doetinchem en Angus Young koos Aalten als domicilie.

Wat is een wisselstroom?

Wat is wisselstroom (AC)? Wisselstroom - of wisselspanning - is een elektrische stroom met een periodiek wisselende richting.

Wat is verschil AC en DC?

De stroom die van het elektriciteitsnet komt is altijd AC. Het verschil tussen AC en DC laden is de locatie waarmee het AC-vermogen wordt omgezet binnen of buiten de elektrische auto. In tegenstelling tot AC laders, zit bij een DC lader de converter er al zelf in.

Hoe oud is Brian Johnson?

74 jaar (5 oktober 1947) Brian Johnson/Leeftijd

Welke gemeente is Aalten?

Beluister (info) Aalten (dorp)
Plaats in Nederland
Details Details
ProvincieGelderland
GemeenteAalten
Coördinaten51° 56′ NB, 6° 35′ OL

Hoe groot is Aalten?

97,05 km² Aalten/Oppervlakte uitspraak (info / uitleg)) is een gemeente in het oosten van de Nederlandse provincie Gelderland, en ligt tegen de Duitse grens. De gemeente had op een inwoneraantal van 27.044, waarvan 17.430 in de kern Aalten, en een oppervlakte van 97,08 km².

Welke apparaten werken op wisselstroom?

In Nederland en België rijden de trams, trolleybussen en de meeste treinen op gelijkspanning. Wisselspanning kan worden opgewekt door een generator, zoals een (fiets)dynamo. De generatoren die in elektriciteitscentrales worden gebruikt, wekken ook een wisselspanning op.

Wat is verschil tussen gelijkstroom en wisselstroom?

Wanneer je werkt met elektrische machines of installaties, krijg je te maken met wisselspanning en gelijkspanning. Het verschil tussen wisselspanning en gelijkspanning is dat de spanning bij wisselspanning steeds van richting verandert en dat de spanning bij gelijkspanning altijd in dezelfde richting loopt.

Wat is het verschil tussen wisselstroom en gelijkstroom?

Het verschil tussen wisselspanning en gelijkspanning is dat de spanning bij wisselspanning steeds van richting verandert en dat de spanning bij gelijkspanning altijd in dezelfde richting loopt.

Hoe oud zijn de mannen van AC DC?

Verrassend nieuws voor de fans van AC/DC. Via sociale media bevestigt de rockband dat bandleden Brian Johnson (72), Phil Rudd (66) én Cliff Williams (70) hun comeback zullen maken.

Welke gemeente is Dinxperlo?

Beluister (info) Dinxperlo
Plaats in Nederland
(Details) (Details)
ProvincieGelderland
GemeenteAalten
Coördinaten51° 52′ NB, 6° 29′ OL

Welke gemeente is Winterswijk?

Beluister (info) Winterswijk (plaats)
Plaats in Nederland
Situering
ProvincieGelderland
GemeenteWinterswijk
Coördinaten51° 58′ 0″ NB, 6° 43′ 0″ OL