Inhoudsopgave:

 1. Wat zit er in raki?
 2. Wat staat er in de wet over het gebruik van alcohol?
 3. Wat betekent raki?
 4. Waar is ouzo van gemaakt?
 5. Hoeveel procent in raki?
 6. Wat zijn redenen om geen alcohol te schenken aan dronken personen?
 7. Wat staat er in de Drank- en Horecawet?
 8. Wat is Griekse Raki?
 9. Is Raki lekker?
 10. Hoeveel procent alcohol zit er in ouzo?
 11. Wat is de smaak van ouzo?
 12. Hoeveel alcohol zit in ouzo?
 13. Hoeveel raki?
 14. Wie houdt toezicht op de naleving van de Drank en Horecawet?
 15. Wie mag alcohol schenken?
 16. Wat is de definitie van een alcoholhoudende drank volgens de Drank- en Horecawet?
 17. Welke twee regels van de Drank- en Horecawet zijn belangrijk voor hotelgasten om te weten?

Wat zit er in raki?

Raki is een Turkse niet gezoete drank die meestal een anijssmaak heeft. Raki is in Turkije een populaire dank maar ook in Albania, de Griekse eilanden en Balkan landen wordt hij gedronken als een aperitief. Raki wordt traditioneel gemaakt met druivenmout en met anijszaad smaak geven.

Wat staat er in de wet over het gebruik van alcohol?

Dronken zijn op openbare plekken is strafbaar. Net als verstoring van de openbare orde. Daarnaast is het verboden om alcohol te schenken aan iemand die zichtbaar dronken is. Bestuurders van voertuigen zoals auto's, motoren en scooters mogen maximaal 2 glazen alcohol (maximaal 0,5 promille alcohol).

Wat betekent raki?

Raki (Turks: rakı, uitspraak rakke) is een Turkse alcoholische drank, die meestal met anijs is gekruid. Er bestaat een Kretenzische variant van raki (ρακί), die men ook tsikoudia noemt. Raki heeft een alcoholpercentage van ongeveer 45% en wordt veelal met water aangelengd.

Waar is ouzo van gemaakt?

Ouzo wordt gemaakt van druivenresten, die eerst tot een soort grappa worden gestookt. In een tweede stookronde krijgt deze grappa vervolgens een anijssmaak. Het resulterende drankje is zoet en zijdeachtig, met een alcoholpercentage van rond de veertig procent.

Hoeveel procent in raki?

Yeni Raki heeft een alcoholpercentage van 45% en wordt meestal met water aangelengd, net zoals pastis.

Wat zijn redenen om geen alcohol te schenken aan dronken personen?

De eigenaar losse drank verkoopt (flessen sterke drank) om mee te nemen om ergens anders te drinken; De eigenaar na sluitingstijd nog aan klanten schenkt; Als een eigenaar merkt dat een klant dronken is of dronken binnenkomt, dan mag hij geen drank meer aan die persoon schenken en moet hij hem de kroeg uitzetten.

Wat staat er in de Drank- en Horecawet?

De Drank- en Horecawet is bedoeld om de verkoop van alcohol op een verantwoorde manier te laten gebeuren. De wet richt zich met name op de verkopers (verstrekkers) van alcohol in horeca (hotel, restaurant en café), sportkantines, slijterijen en winkels.

Wat is Griekse Raki?

Tsikoudia wordt ook soms eenvoudigweg 'raki' (Grieks: ρακί) genoemd op grond van de overeenkomsten met de Turkse raki, met dien verstande dat er meestal geen anijs wordt toegevoegd. De versie met anijs vertroebelt net als ouzo wanneer er water wordt toegevoegd.

Is Raki lekker?

Vol en puur van smaak met rijke tonen van anijs. Lekker om opzichzelfstaand van te genieten, maar deze raki smaakt nóg beter in combinatie met lekkere hapjes uit de Turkse keuken. De Seri van het merk kenmerkt zich door zachte en soepele smaken die wat toegankelijker zijn.

Hoeveel procent alcohol zit er in ouzo?

Ouzo is een alcoholische Griekse drank met anijssmaak, gemaakt van druivenresten, die eerst tot een soort grappa worden gestookt. In een tweede stookronde krijgt deze grappa vervolgens een anijssmaak. Het resulterende drankje is zoet en zijdeachtig, met een alcoholpercentage van rond de veertig procent.

Wat is de smaak van ouzo?

Hij is rijk van smaak, in het hart van Ouzo 12 ligt de karakteristieke anijs smaak, aangevuld met zorgvuldig geselecteerde kruiden en specerijen zoals anijszaad, steranijs, nootmuskaat, koriander en kaneel.

Hoeveel alcohol zit in ouzo?

Ouzo is een alcoholische Griekse drank met anijssmaak, gemaakt van druivenresten, die eerst tot een soort grappa worden gestookt. In een tweede stookronde krijgt deze grappa vervolgens een anijssmaak. Het resulterende drankje is zoet en zijdeachtig, met een alcoholpercentage van rond de veertig procent.

Hoeveel raki?

Voor de traditionele manier schenk je eerst 6cL Yeni Rakı in een rakı glas. Hierna 6CL water toevoegen en aanvullen met een aantal ijsblokjes. Belangrijk is dat rakı altijd koud of met ijs wordt gedronken. Een ander belangrijk aspect bij het drinken van Yeni Rakı is het nemen van tijd.

Wie houdt toezicht op de naleving van de Drank en Horecawet?

Het houden van toezicht op de naleving van de Alcoholwet is een taak van de gemeente.

Wie mag alcohol schenken?

Als u bier, wijn, port, sherry of sterke drank schenkt, moeten uw personeelsleden 16 jaar of ouder zijn. 14- en 15-jarige vmbo-scholieren mogen tijdens een horecastage voor hun opleiding alcohol schenken. Uw barmedewerker onder de 18 jaar mag de alcohol verkopen, maar niet drinken.

Wat is de definitie van een alcoholhoudende drank volgens de Drank- en Horecawet?

Alcoholhoudende drank wordt in de wet gedefinieerd als drank met meer dan een half procent alcohol. Onderscheid wordt gemaakt tussen zwak-alcoholhoudende drank en sterke drank (15% of meer).

Welke twee regels van de Drank- en Horecawet zijn belangrijk voor hotelgasten om te weten?

Onder alcoholhoudende dranken worden in de Drank- en horecawet alle dranken verstaan met een alcoholpercentage van meer dan 0.5%....Inrichtingseisen
 • In de accommodatie moet minimaal één ruimte zijn van minimaal 35 m².
 • De ruimte heeft een hoogte van tenminste 2,40 meter, nieuwbouw moet tenminste 2,6 meter bedragen.