Inhoudsopgave:

 1. Welke kentekenplaat fietsendrager?
 2. Waar kan ik een witte kentekenplaat laten maken?
 3. Waarom witte kentekenplaat?
 4. Wat voor kentekenplaat op aanhanger?
 5. Waar kan ik een kentekenplaat laten maken?
 6. Wat kost een kenteken plaat?
 7. Waarom kentekenplaat?
 8. Waar staat het documentnummer papieren kentekenbewijs?
 9. Wat heb je nodig om kenteken te laten maken?
 10. Hoe lang duurt kenteken laten maken?
 11. Wat kost een kentekenplaat voor een aanhanger?
 12. Wat kost kentekenplaat tractor?
 13. Wat kost een luxe kentekenplaat?

Welke kentekenplaat fietsendrager?

Een veel voorkomende vraag is "Welke kentekenplaat heeft een fietsendrager nodig?". Het enige juiste antwoord daarop is de witte kentekenplaat met zwarte letters. Een witte kentekenplaat mag ook gevoerd worden op een aanhanger of caravan lichter dan 750 kilogram.

Waar kan ik een witte kentekenplaat laten maken?

Witte kentekenplaten koop je bij een door het RDW erkende kentekenplaatfabrikant. Op de website van het RDW kan je een lijst vinden met alle kentekenplaatfabrikanten in Nederland.

Waarom witte kentekenplaat?

Een wit kenteken wordt dus uitgegeven wanneer er sprake is van bijzondere gevallen zoals het voorlopig deel mogen nemen aan het verkeer om de APK of andersoortig papierwerk in orde te maken voor de auto.

Wat voor kentekenplaat op aanhanger?

Een aanhangwagen of caravan heeft een eigen kenteken nodig als deze zwaarder is dan 750 kilo (toegestane maximummassa). Is de aanhanger lichter, dan krijgt deze hetzelfde kenteken als het voertuig dat de aanhanger trekt.

Waar kan ik een kentekenplaat laten maken?

Een kentekenplaat bestellen in Nederland kan alleen bij een door de RDW erkende kentekenplaatfabrikant. Deze fabrikanten herken je aan het RDW-erkenningsschild en een sticker met de tekst 'afgifte kentekenplaten' (voorbeelden zijn Brezan of Staadegaard en Technische Centrale).

Wat kost een kenteken plaat?

Nieuwe kentekenplaat aanvragen Een nieuwe kentekenplaat vraag je aan bij een door het RDW erkende kentekenplaatfabrikant. Voor de aanvraag heb je een geldig legitimatiebewijs en de kentekencard nodig. De kosten van nieuwe kentekenplaten liggen gemiddeld tussen de 25 en 45 euro.

Waarom kentekenplaat?

Waarom zijn Nederlandse kentekenplaten geel? Vanwege de veiligheid: gele kentekenplaten met zwarte tekens zijn 's nachts beter leesbaar dan de donkerblauwe met witte tekens die vroeger gangbaar waren. De eerste gele platen konden in 1975 op vrijwillige basis worden aangevraagd.

Waar staat het documentnummer papieren kentekenbewijs?

Op het kentekenbewijs staat recht onderaan een documentnummer. Dit nummer heb je nodig om de auto over te schrijven.

Wat heb je nodig om kenteken te laten maken?

Om kentekenplaten te mogen maken hebben wij een aantal zaken van u nodig. Afhankelijk van de reden van de afgifte dient u mee te nemen een rijbewijs, bedrijfsvoorraadpas, kentekenbewijs, kentekencard en kentekenplaat. Eerste afgifte: Legitimatie + Kentekenbewijs deel I / deel IA.

Hoe lang duurt kenteken laten maken?

Aanvragen van het kenteken voor een nieuwe auto duurt niet lang wanneer het gaat om modellen die al in de showroom van de dealer staan. Het voorwerk is immers al verricht en duurt het ongeveer 2 tot 3 werkdagen voordat het kenteken in de post wordt ontvangen.

Wat kost een kentekenplaat voor een aanhanger?

Witte kentekenplaat voor op de aanhangwagen, caravan of fietsendrager. Met de keuze voor een reflecterend NL EURO logo. Koop nu 2 platen voor slechts € 14,00 inclusief BTW.

Wat kost kentekenplaat tractor?

Voor een bestaande trekker kost aanvraag, registratie en tenaamstelling straks 18 euro. De plaat zelf zal zo'n 12 euro kosten. Bij nieuwe trekkers is het een fractie duurder. Registratie 39 euro, tenaamstelling 10,10 euro en de plaat 12 euro.

Wat kost een luxe kentekenplaat?

De gele kentekenplaat kost u slechts € 12,50, de luxe kentekenplaat is slechts € 20,00 en klaar terwijl u wacht. Neem bij het maken van een gele kentekenplaat uw kentekenbewijs of kentekencard, legitimatie en in geval van omwisseling uw oude plaat mee.