Inhoudsopgave:

  1. Wat betekent CD op een auto?
  2. Wat is een diplomatieke nummerplaat?
  3. Waar staat DM voor kenteken?
  4. Waarom krijg je maar 1 nummerplaat?
  5. Hoe ziet een Nederlands kenteken eruit?
  6. Hoeveel nummerplaten verplicht?

Wat betekent CD op een auto?

Kentekens met de lettercombinatie 'CD' zijn voorbehouden aan buitenlandse diplomaten en leden van internationale organisaties. CD staat voor 'Corps Diplomatique'.

Wat is een diplomatieke nummerplaat?

Diplomaten kenteken Binnen elk land geniet het diplomatiek personeel een bijzondere status. ... Het is nodig dat zulke auto's duidelijk te onderscheiden zijn door vooral wetsdienaren en krijgen ambassade auto's altijd een speciaal diplomaten kenteken waarin de letters C (corps) en D (diplomatique) voorkomen.

Waar staat DM voor kenteken?

DM: Militaire voertuigen. Ook kentekens die beginnen met KA, KL tot en met KZ, LM, LO, LU en MC zijn militaire voertuigen.

Waarom krijg je maar 1 nummerplaat?

Sindsdien beginnen alle nummerplaten die worden uitgereikt met een "1". De eerste "Europese nummerplaat" werd uitgereikt aan de Responsible Young Drivers, een organisatie die zich inzet voor veiliger verkeer. Een nummerplaat bestaat sindsdien uit het cijfer 1, gevolgd door drie letters en drie cijfers.

Hoe ziet een Nederlands kenteken eruit?

De kentekenplaat is wit met zwarte cijfers en letters. Het kenteken bestaat uit 1 cijfer gevolgd door 2 letters met daarachter een combinatie van 3 cijfers en/of letters. De transitokentekenplaat is geldig tot 14 dagen na afgifte van het kenteken.

Hoeveel nummerplaten verplicht?

De automobilist beschikt dus over acht plaatsen – cijfers en/of letters – om zijn nummerplaat te personaliseren. Maar de procedure is wel omslachtig: Contacteer de DIV om de beschikbaarheid van de gevraagde combinatie te controleren.