Inhoudsopgave:

  1. Waar komt de nieuwe Kuip?
  2. Wie bouwt de nieuwe Kuip?
  3. Hoe groot wordt het nieuwe Feyenoord stadion?
  4. Wat kost de nieuwe Kuip?
  5. Hoeveel mensen kunnen in Feyenoord City?
  6. Hoeveel kost Feyenoord?
  7. Hoeveel mensen kunnen er in het Philips stadion?
  8. Is Feyenoord wel eens gedegradeerd?

Waar komt de nieuwe Kuip?

Feyenoord City is een bouwkundig project dat de gebiedsontwikkeling op Rotterdam-Zuid en een nieuw stadion wil samenvoegen. Feyenoord is de opdrachtgever van het stadion, de gemeente van de gebiedsontwikkeling. Het plan is uitgewerkt tot een masterplan door het Rotterdamse internationale architectenbureau OMA.

Wie bouwt de nieuwe Kuip?

Feyenoord krijgt een nieuw Stadion voor 63.000 toeschouwers. Feyenoord heeft samengewerkt met OperatieNL, architectenbureau OMA (Rem Koolhaas) en First Dutch aan de gebiedsontwikkeling Feyenoord City. Onderdeel dit het plan is de bouw van een nieuw Feyenoord stadion.

Hoe groot wordt het nieuwe Feyenoord stadion?

Het Nieuwe Stadion
Het Nieuwe Stadion Werknaam
BijnaamMaasstadion
BespelersFeyenoord Nederlands voetbalelftal
Veldafmetingen105 x 68 meter
Portaal Sport

Wat kost de nieuwe Kuip?

"We houden vast dat het stadion voor maximaal voor 441 miljoen euro gebouwd moet worden. De kosten mogen de huidige business case niet raken." Koevermans heeft aangegeven dat het zeker tot het eind van het jaar duurt, voordat de club duidelijkheid kan geven.

Hoeveel mensen kunnen in Feyenoord City?

Nieuw stadion Dit stadion zal plaats kunnen bieden aan 63.000 toeschouwers, ten opzichte van de huidige Kuip met plek voor 51.000 toeschouwers. Het is de bedoeling dat de bouw van het nieuwe stadion in het eerste kwartaal van 2022 begint en dat Feyenoord het veld vanaf het seizoen kan bespelen.

Hoeveel kost Feyenoord?

Feyenoord
NaamFeyenoord Rotterdam
Begroting€ 68 miljoen
CompetitieEredivisie (2021-22)
WebsiteFeyenoord.nl

Hoeveel mensen kunnen er in het Philips stadion?

35.000 Philips Stadion/Capaciteit

Is Feyenoord wel eens gedegradeerd?

Het voetbal was slecht, de club kwam aanvankelijk nog tot een derde plaats in de 3 seizoenen tot en met , maar vanaf het seizoen ging het in sneltreinvaart bergafwaarts. In de seizoenen 1988//90 vocht het zelfs tegen degradatie en er kwam weinig publiek naar de Kuip.