Inhoudsopgave:

 1. Hoe is de Fuji vulkaan ontstaan?
 2. Hoe heet de berg in Japan?
 3. Welke vulkanen zijn werkend?
 4. Wat ligt er op de top van Mount Fuji?
 5. Welke vulkanen zijn er in Nederland?
 6. Wat zou er gebeuren als Yellowstone uitbarst?
 7. Hoe hoog is de Fuji?
 8. Welke vulkanen zijn er in Japan?
 9. Wat voor soort vulkanen zijn er?

Hoe is de Fuji vulkaan ontstaan?

De Mount Fuji is voor de Japanse bevolking een heilige plek. Volgens de legende is deze berg in één dag ontstaan. Een Japanse houthakker werd op een dag wakker tijdens een zware aardbeving. ... Hij noemde deze berg ''de Fuji-yama'', oftewel ''de onsterfelijke berg''.

Hoe heet de berg in Japan?

Tegenwoordig is het mogelijk om de actieve vulkaan Fuji in Japan door middel van Google Streetview te bekijken en virtueel te beklimmen. De 3.776 meter hoge berg is sinds onderdeel van de UNESCO werelderfgoedlijst.

Welke vulkanen zijn werkend?

De meeste vulkanen liggen trouwens heel diep in de oceanen en zijn dan meestal plat en breed van vorm. De grootste nog werkende vulkaan ter wereld ligt in Ecuador (Zuid-Amerika). Deze is maar liefst 5897 meter hoog.

Wat ligt er op de top van Mount Fuji?

Aan de voet van de berg liggen rijstakkers, het zelfdodingsbos Aokigahara en vijf meren, waarvan het Kawaguchimeer de berg weerspiegelt. Dit beeld wordt vaak in afbeeldingen van de Fuji gebruikt. Rond de vulkaan liggen veel grotten. Sommige zijn omgebouwd tot een Shintoschrijn.

Welke vulkanen zijn er in Nederland?

In Nederland liggen geen actieve vulkanen. Wél is er een dode vulkaan genaamd de ''zuidwalvulkaan''. Deze dode vulkaan bevindt zich in de Waddenzee ruim 2 km onder het aardoppverlak. Deze vulkaan is inmiddels al 160 miljoen jaar niet actie.

Wat zou er gebeuren als Yellowstone uitbarst?

Mocht de vulkaan ooit uitbarsten, dan zou heel Amerika onder as worden bedekt. Die ramp kan een zogenoemde vulkanische winter in gang zetten, waardoor de aarde drastisch zou afkoelen. Veel leven op aarde zou daardoor uitsterven. Het exemplaar onder Yellowstone is niet de enige begraven supervulkaan op aarde.

Hoe hoog is de Fuji?

3.776 m Fuji/Hoogte UNESCO-volgnr. De berg Fuji (富士山, ook Fuji-san, Foedji-san of Fujiyama) is met zijn 3776 meter de hoogste berg van Japan. Het is een vulkaan op de grens tussen de prefecturen Shizuoka en Yamanashi op het eiland Honshu.

Welke vulkanen zijn er in Japan?

De bekendste vulkaan is de 3776 meter hoge Fuji, de hoogste top en het nationale symbool van Japan. De laatste eruptie had plaats in 1707, toen het 100 kilometer naar het noordoosten gelegen Tokio door een laag as werd bedekt. De berg is sindsdien rustig gebleven.

Wat voor soort vulkanen zijn er?

Er zijn drie typen vulkanen die het meest voorkomen: de schildvulkaan, de stratovulkaan en de sintelkegel.
 1. Schildvulkaan. Deze vulkaan lijkt op een schild van een krijger, vandaar de naam 'schildvulkaan'. ...
 2. Stratovulkaan. ...
 3. Sintelkegel.
BE