Inhoudsopgave:

 1. Wat is beste scootmobiel?
 2. Wat is de veiligste scootmobiel?
 3. Hoe kom je in aanmerking voor een scootmobiel?
 4. Welke scootmobielen zijn er?
 5. Wat kost een goede scootmobiel?
 6. Wat kost een scootmobiel per maand?
 7. Wat kost een tweedehands scootmobiel?
 8. Wie betaalt de scootmobiel?
 9. Kan ik een vergoeding krijgen voor een scootmobiel?
 10. Wat kost een opvouwbare scootmobiel?
 11. Wat kost een scootmobiel met 5 wielen?
 12. Wat kost een Quingo?
 13. Wat kost het huren van een scootmobiel?
 14. Wat is de goedkoopste scootmobiel?
 15. Welke zorgverzekering vergoed scootmobiel?
 16. Hoe duur is scootmobiel?
 17. Wat is een goede opvouwbare scootmobiel?
 18. Hoe groot is een opvouwbare scootmobiel?
 19. Wat kost een scootmobiel ongeveer?
 20. Kan je een scootmobiel huren?

Wat is beste scootmobiel?

Het beste scootmobiel in de lagere prijsklasse Heeft u een beperkter budget, maar wenst u toch het best haalbare wenst, dan kunt u wat ons betreft uitstekend de weg op met dit opvouwbare model van Pride Mobility: de Pride Gogo Elite Plus 4. Hij is lichtgewicht maar toch stabiel op de weg.

Wat is de veiligste scootmobiel?

1. Life & Mobility Solo 4 Scootmobiel. ... De scootmobiel is als veiligste getest en stuurt zeer licht en koersvast. Door zijn maximale snelheid van 19 km/u en grote bereik van max 70 km is deze scootmobiel zeer geschikt voor lange afstanden of het mee rijden met een elektrische fiets.

Hoe kom je in aanmerking voor een scootmobiel?

Een scootmobiel aanvragen doe je bij de gemeente via Wmo/pgb. Wmo staat voor Wet maatschappelijke ondersteuning. Dit is een wet die hulp en ondersteuning biedt aan mensen die ervoor in aanmerking komen. De wet is bedoeld voor mensen die thuis hulp nodig hebben, of hulp om in de samenleving mee te blijven doen.

Welke scootmobielen zijn er?

Welke soorten scootmobielen zijn er allemaal en waar zijn ze geschikt voor?
 • Kleine scootmobielen met drie wielen. ...
 • Stevige scootmobielen met drie wielen. ...
 • Een 4-wiels scootmobiel. ...
 • Een 5-wiels scootmobiel. ...
 • Tweepersoons scootmobielen. ...
 • Opvouwbare scootmobielen.

Wat kost een goede scootmobiel?

De prijzen van scootmobielen. Een standaard scootmobiel met 3 wielen kost € 1.500 euro. Een scootmobiel met 4 wielen en betere accu voor grotere afstanden kost € 3.500 euro. Een kleine opvouwbare scootmobiel is er al vanaf € 575 euro.

Wat kost een scootmobiel per maand?

Prijzen
ModelActie radiusKosten per dag
Eenvoudig20 km€ 4,99
Gemiddeld45 km€ 6,99
Beste80 km€ 12,99

Wat kost een tweedehands scootmobiel?

Een goedkope eenvoudige opvouwbare tweedehands scootmobiel kunt u al vanaf €300 kopen. Een simpel nieuw vast model kost al snel €1500. Wilt u echter een Porsche onder de scootmobielen? Dan kan de prijs wel oplopen tot €7500!

Wie betaalt de scootmobiel?

Een scootmobiel wordt helaas niet vergoed door je zorgverzekeraar. In sommige gevallen kom je wel in aanmerking voor een vergoeding vanuit de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO). Je voor een aanvraag van deze vergoeding geen verwijzing nodig van je huisarts. ... Dit is altijd een driewiel scootmobiel.

Kan ik een vergoeding krijgen voor een scootmobiel?

Wanneer je een mobiliteitsbeperking hebt, kun je in aanmerking komen voor een vergoeding voor een scootmobiel vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). ... Als blijkt dat je door je handicap en/of aandoening niet meer voldoende mee kan doen in de maatschappij, dan krijg je een vergoeding vanuit de Wmo.

Wat kost een opvouwbare scootmobiel?

De opvouwbare scootmobiel is er al onder de 1.000 euro en is ideaal in huis en voor kleine afstanden in uw woonplaats. De mini opvouwbare scootmobiel (20kg zonder accu en stoel) past achter in iedere auto.

Wat kost een scootmobiel met 5 wielen?

5-wiel scootmobiels zijn relatief duur. Het instapmodel ligt rond de €2.500,00. De wat meer geavanceerde modellen met een hoge actieradius en een hoge maximale snelheid (bijvoorbeeld de Quingo Toura2) kost al gauw €7.500,00.

Wat kost een Quingo?

Gemiddeld beginnen de nieuwprijzen voor een eenvoudig model vanaf €1500 en kunnen oplopen tot wel zo'n €8000 voor de meer robuuste en luxe varianten.

Wat kost het huren van een scootmobiel?

Wat kost een scootmobiel huren? Een kleine scootmobiel huren kost € 4,99 euro per dag. Een grotere scootmobiel huren (met 4 wielen en betere accu voor grotere afstanden) kost € 6,99 euro per dag.

Wat is de goedkoopste scootmobiel?

De goedkoopste scootmobiel van september 2021
ModelActieradiusPrijs
Drive Envoy 8 +30 km€1.250,00
Shoprider 888NR32 km€1.395,00
Pride Elegance Plus35 km€1.950,00
Vermeiren Ceres 435 km€2.295,00

Welke zorgverzekering vergoed scootmobiel?

Een scootmobiel wordt helaas niet vergoed door je zorgverzekeraar. In sommige gevallen kom je wel in aanmerking voor een vergoeding vanuit de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO). Je voor een aanvraag van deze vergoeding geen verwijzing nodig van je huisarts.

Hoe duur is scootmobiel?

De prijzen van scootmobielen. Een standaard scootmobiel met 3 wielen kost € 1.500 euro. Een scootmobiel met 4 wielen en betere accu voor grotere afstanden kost € 3.500 euro. Een kleine opvouwbare scootmobiel is er al vanaf € 575 euro.

Wat is een goede opvouwbare scootmobiel?

De winnaar uit de test als het gaat om eenvoudig inklappen, licht van gewicht en makkelijk mee te nemen in de auto of vliegtuig is de opvouwbare scootmobiel Brio. Met zijn lage gewicht van slechts 24kg is deze scootmobiel relatief eenvoudig in de kofferbak van uw auto te tillen.

Hoe groot is een opvouwbare scootmobiel?

De opvouwbare scootmobiel Brio is bijvoorbeeld een heel compact model dat (niet ingeklapt) slechts 96 centimeter lang en 48,5 centimeter breed is.

Wat kost een scootmobiel ongeveer?

De prijzen van scootmobielen. Een standaard scootmobiel met 3 wielen kost € 1.500 euro. Een scootmobiel met 4 wielen en betere accu voor grotere afstanden kost € 3.500 euro. Een kleine opvouwbare scootmobiel is er al vanaf € 575 euro.

Kan je een scootmobiel huren?

Huren is ideaal als u een scootmobiel voor een kortere periode nodig heeft. ... Ook kan het huren van een (opvouwbare) scootmobiel een goede keuze zijn als u kortstondig tijdens een dagje uit, vakantie of weekendje weg een handig vervoersmiddel nodig heeft.