Inhoudsopgave:

  1. Kan ik een HBO opleiding aan test?
  2. Kan je hbo doen zonder mbo-diploma?
  3. Wat voor studie moet ik doen?
  4. Kan iedereen hbo aan?
  5. Welk niveau heb je nodig voor de universiteit?
  6. Heb ik een hbo diploma nodig?
  7. Wat voor soort opleiding past bij mij?
  8. Hoe kan je hbo halen?
  9. Hoe zwaar is een hbo-opleiding?
  10. Heb je een hbo nodig?

Kan ik een HBO opleiding aan test?

Op de website Jobpersonality staat veel informatie over passende beroepen en werk na je hbo opleiding. HBOstart biedt samen met deze website een gratis beroepentest aan. Deze test geeft je veel inzicht in de verschillende beroepen voor hbo-ers. Ook wordt er rekening gehouden met jouw persoonlijkheid.

Kan je hbo doen zonder mbo-diploma?

Om te kunnen studeren op hbo-niveau moet je in het bezit zijn van een diploma havo, vwo of mbo (niveau 4). Het kan zijn dat je voor een opleiding een bepaald profiel gevolgd moet hebben, of aanvullende vakken moet hebben gevolgd.

Wat voor studie moet ik doen?

Het allerbelangrijkste waar je aan moet denken bij het kiezen van een studie ben jijzelf! Welke studie past bij jou, je interesses en je capaciteiten? Om deze vraag te kunnen beantwoorden, moet je weten waar je interesses liggen.

Kan iedereen hbo aan?

Een student kan wél doorstromen van mbo naar hbo, het hoger beroepsonderwijs. Een mbo-4 diploma geeft recht op toelating tot een bacheloropleiding aan een hbo. Voor sommige opleidingen gelden aanvullende toelatingseisen. ... Studenten die willen starten met een opleiding in het hbo moeten zich voor 1 mei aanmelden.

Welk niveau heb je nodig voor de universiteit?

Met een havodiploma, een vwo-diploma of een mbo 4-diploma kunt u een opleiding gaan volgen aan een hogeschool. Voor toelating tot een universiteit heeft u een vwo-diploma of een propedeuse (eerste jaar) van een hbo-opleiding nodig.

Heb ik een hbo diploma nodig?

Om je in te mogen schrijven voor een hbo-bachelor of associate degree, heb je een diploma van de havo of het vwo nodig. Ook met een diploma van een mbo-opleiding op niveau 4 word je toegelaten op een hogeschool. Soms stellen hbo-scholen daarnaast nog eisen aan het vakkenpakket of het profiel van de havo of het vwo.

Wat voor soort opleiding past bij mij?

Sommige hogescholen en universiteiten geven zelf ook informatie over het kiezen van de juiste opleiding. Of ze bieden studiekeuzeactiviteiten aan, zoals een workshop studiekeuze of individuele gesprekken met een studiekeuzeadviseur. Deze persoonlijke begeleiding geeft je goed inzicht in je mogelijkheden.

Hoe kan je hbo halen?

Toelaatbare diploma's hbo Heb je een havo of vwo diploma, dan kun je worden toegelaten tot het hbo. Ook met een mbo diploma op niveau 4 ben je welkom. Sommige hbo opleidingen eisen dat er bepaalde vakken in je pakket zitten of dat je voor een bepaald profiel hebt gekozen.

Hoe zwaar is een hbo-opleiding?

Na vijf jaar studeren met een hbo-diploma de hogeschool verlaten is voor steeds minder studenten weggelegd. Vooral hbo'ers die instroomden vanaf het mbo hebben het er moeilijk mee, terwijl voor een hbo-studie normaal gesproken vier jaar staat.

Heb je een hbo nodig?

Soms volstaat een korte cursus. Maar wanneer je werk om vergaande specialisatie vraagt, is een hbo-opleiding vaak de aangewezen manier om de benodigde extra kennis te vergaren. Stel dat je bijvoorbeeld over een mbo-diploma Weg- en Waterbouw beschikt en bij een aannemer werkt.