Inhoudsopgave:

  1. Heeft een panda een staart?
  2. Hoe komt een panda aan zijn voedsel?
  3. Wat eet een panda in het wild?
  4. Hoe maak je een panda?
  5. Hoeveel panda's in Pairi Daiza?

Heeft een panda een staart?

Het lichaam heeft een kleine staart en een opvallend ronde kop in vergelijking met andere beren. De schouderhoogte is ongeveer 65 tot 70 centimeter. De panda is een forse beer en kan een lichaamslengte bereiken van ongeveer 1 centimeter. De mannetjes worden groter en zwaarder dan de vrouwtjes.

Hoe komt een panda aan zijn voedsel?

De panda. De panda is een zeldzame berensoort die hoog in de bergen van westelijk China leeft in bamboebossen. Niet zonder reden: ze eten namelijk bijna alleen maar bamboe, tussen 12 en 40 kg per dag.

Wat eet een panda in het wild?

Hij eet voornamelijk bamboe. Het gebit van de reuzenpanda is grotendeels aangepast op zijn speciale dieet, maar zijn maag en darmen niet. Om toch voldoende voedingsstoffen binnen te krijgen, moet een reuzenpanda veel eten en vooral goed op die keiharde bamboestengels kauwen.

Hoe maak je een panda?

Maak voor het hoofd een cirkel en trek er een verticale en horizontale lijn doorheen in het midden van de cirkel. Teken nog een cirkel onder het hoofd, dit wordt de buik van de panda. Maak vervolgens de voeten door twee kleine cirkels te tekenen aan de onderkant van de buik. Maak tenslotte de armen van de panda.

Hoeveel panda's in Pairi Daiza?

In Pairi Daiza kunt u drie reuzenpanda's bewonderen: Xing Hui (mannetje – 09) Aangekomen in Pairi Daiza in februari 2014. Hao Hao (wijfje – 09) Aangekomen in Pairi Daiza in februari 2014. Tian Bao (mannetje – 16) Deze nakomeling van Hao Hao en Xing Hui werd in Pairi Daiza geboren.