Inhoudsopgave:

 1. Welke salarisschaal verpleegkundig specialist?
 2. Wat kan je als verpleegkundig specialist?
 3. Hoe lang duurt opleiding verpleegkundig specialist?
 4. Hoe wordt ik verpleegkundig specialist?
 5. Welke verpleegkundige specialisatie verdient het meest?
 6. Is een verpleegkundig specialist arts?
 7. Wat voor soort opleiding heeft een verpleegkundig specialist gehad?
 8. Wat verdient een verpleegkundig specialist in opleiding?
 9. Wat is Master Advanced Nursing Practice?
 10. Is verpleegkundig specialist een master?
 11. Welke HBO verpleegkundige verdient het meest?
 12. Wat voor banen zijn er in de zorg?
 13. Wat is het verschil tussen nurse practitioner en physician assistant?
 14. Wat is een verpleegkundig specialist AGZ?
 15. Wat verdient een nurse practitioner?
 16. Wat na master verpleegkunde?
 17. Wat verdien je als Physician Assistant?
 18. Wat betekent MANP?
 19. Wat is het uurloon van een hbo verpleegkundige?
 20. Wat ga je verdienen als hbo verpleegkundige?

Welke salarisschaal verpleegkundig specialist?

Het merendeel van de verpleegkundig specialisten is ingeschaald in salarisschaal 60. Een kleiner deel is ingeschaald in salarisschaal 55, binnen de AGZ ook een aantal in salarisschaal 65. Binnen de GGZ zijn de meeste instellingen bezig met de herwaardering naar salarisschaal 65 gezien het regiebehandelaarschap.

Wat kan je als verpleegkundig specialist?

Als verpleegkundig specialist combineer je verpleegkundige behandelingen met medische handelingen binnen je eigen deskundigheidsgebied. Je werkt zelfstandig naast een huisarts of medisch specialist en neemt taken van hem of haar over. Je bent gespecialiseerd in een bepaald gebied van de gezondheidszorg.

Hoe lang duurt opleiding verpleegkundig specialist?

Naast de 2-jarige opleiding tot verpleegkundig specialist, bestaat er voor de opleiding tot verpleegkundig specialist-GGZ (VS-GGZ) ook een 3-jarige variant.

Hoe wordt ik verpleegkundig specialist?

Om verpleegkundig specialist te worden, volg je eerst de vierjarige hbo-opleiding verpleegkunde. Daarna moet je minimaal twee jaar praktijkervaring opdoen in een bepaald specialisme.

Welke verpleegkundige specialisatie verdient het meest?

Salariswijzer gerelateerde functies
#BeroepGem. salaris p/m
1Helpende Niveau 2€ 1.995
2Huishoudelijk Medewerker€ 1.675
3Thuiszorgmedewerker€ 2.660
4Begeleider Gehandicaptenzorg€ 3.150

Is een verpleegkundig specialist arts?

De VS werkt binnen een van deze verpleegkundige specialismen en heeft een eigen aandachtsgebied, bijvoorbeeld acute zorg (VS AGZ) of gerontopsychiatrie (VS GGZ). De verpleegkundig specialist staat qua bevoegdheid tussen de arts en de verpleegkundige in en werkt onder supervisie van een arts.

Wat voor soort opleiding heeft een verpleegkundig specialist gehad?

Verpleegkundigen specialisten zijn oorspronkelijk HBO-opgeleide BIG-geregistreerde verpleegkundigen (Bachelor of Nursing) die tevens een tweejarige, en in sommige gevallen driejarige, NVAO-geaccrediteerde masterstudie, de Master Advanced Nursing Practice (M ANP) hebben voltooid.

Wat verdient een verpleegkundig specialist in opleiding?

Als ervaren verpleegkundig specialist kun je rekenen op een minimaal brutoloon van zo'n 2.250 euro per maand. Dit kan oplopen tot ruim 5.065 euro. Het salaris van een verpleegkundige in opleiding tot specialist ligt tussen de 1.690 euro en 3.210 euro bruto per maand.

Wat is Master Advanced Nursing Practice?

Met de Master Advanced Nursing Practice richt u zich op een specifieke patiëntencategorie binnen 1 van de 2 verpleegkundig specialismen. U vergroot zo uw verpleegkundig leiderschap. Bovendien kunt u zelfstandig beslissingen nemen en medische handelingen verrichten.

Is verpleegkundig specialist een master?

Ben jij hbo-verpleegkundige en wil jij het medische en verpleegkundige domein combineren? Dan is deze master iets voor jou. Je wordt in twee jaar opgeleid tot verpleegkundig specialist. De verpleegkundig specialist is een relatief nieuwe functie binnen de verpleegkundige beroepsgroep.

Welke HBO verpleegkundige verdient het meest?

Startsalaris HBO Verpleegkundige Daarin wordt aangegeven dat verpleegkundige gemiddeld 19% meer verdienen dan het gemiddelde van hbo-starters. Dat komt neer op €2.398 bruto per maand. Qua startsalaris doen hbo verpleegkundige het dus heel erg goed.

Wat voor banen zijn er in de zorg?

Sector: Gezondheidszorg
 • Ambulanceverpleegkundige. Niveau: HBO.
 • Anesthesiemedewerker. Niveau: HBO.
 • Apothekersassistent. ...
 • Artsenbezoeker. ...
 • Assistent dienstverlening en zorg. ...
 • Assistent Economie en Handel, Voedsel en Leefomgeving, Techniek, Zorg en Welzijn. ...
 • Begeleider specifieke doelgroepen (Maatschappelijke zorg) ...
 • Casemanager.

Wat is het verschil tussen nurse practitioner en physician assistant?

De NP verricht zowel verpleegkundige als medische taken terwijl de PA uitsluitend medische taken uitvoert. ... De PA levert door substitutie van medische taken bij aan de doelmatigheid van de zorg, terwijl de NP een bijdrage levert aan de kwaliteit en continuïteit van zorg.

Wat is een verpleegkundig specialist AGZ?

De verpleegkundig specialist AGZ (Algemene Gezondheidszorg) is een relatief nieuwe beroepsgroep. Zij combineren verpleegkundige en medische behandelingen. ... Verpleegkundig specialisten nemen taken van een huisarts en/of medisch specialist over of vullen deze aan.

Wat verdient een nurse practitioner?

Het starsalaris van een Nurse Practitioner is €2295 bruto per maand, wat op kan lopen tot maximaal €4645 per maand. Tijdens zijn opleiding heeft een Nurse Practitioner zich gespecialiseerd in een bepaalde richting. Het salaris is afhankelijk van deze richitng en relevante werkervaring.

Wat na master verpleegkunde?

Na de opleiding kun je verschillende beroepswegen uit:
 • advanced practitioner, verpleegkundig specialist;
 • casemanager;
 • hoofdverpleegkundige/hoofdvroedvrouw;
 • staffunctionaris, kwaliteitscoördinator;
 • zorgcoördinator;
 • lid van het middenkader;
 • lesgever in het hoger onderwijs en het secundair onderwijs;
 • onderzoeker;

Wat verdien je als Physician Assistant?

Salaris Physician Assistant Dit komt neer op een brutoloon van 2.873 euro bruto tot 4.916 euro bruto per maand. Het salaris van een PA in de huisartsenzorg is conform schaal 8 cao huisartsenzorg. Momenteel is dit een salaris van minimaal 3.284 euro bruto tot maximaal 4.299 euro per maand.

Wat betekent MANP?

De duale master Advanced Nursing Practice (MANP) aan Hogeschool Utrecht leidt je op tot verpleegkundig specialist. Het accent ligt op klinisch redeneren en academische vorming. Je ontwikkelt je tot zelfstandig behandelaar, die een behandeling stepped care kan inzetten.

Wat is het uurloon van een hbo verpleegkundige?

Salariswijzer: wat verdient een verpleegkundige met hbo? Volgens het Intermediair Salariskompas verdient een verpleegkundige met hbo achtergrond gemiddeld 2914 euro bruto per maand. Mensen in dit beroep werken gemiddeld 31 uur per week. Van bijna alle verpleegkundigen is het salaris gebaseerd op een cao (96 procent).

Wat ga je verdienen als hbo verpleegkundige?

Ben je net afgestudeerd, reken dan op een hbo verpleegkunde salaris van rond de € 1.900,-- bruto. Dit kan doorgroeien tot een maandsalaris van ruim € 3.300,-- – exclusief vakantiegeld en een eindejaarstoeslag.