Inhoudsopgave:

 1. Wat kost elektrisch laden per km?
 2. Wat kost elektrisch rijden zakelijk?
 3. Hoeveel kost een laadbeurt?
 4. Wat is goedkoper elektrisch of diesel?
 5. Wat kost 1000 km elektrisch rijden?
 6. Hoeveel kost een laadpaal thuis?
 7. Wat kost een elektrische auto zakelijk leasen?
 8. Wat kost zakelijk leasen netto ZZP?
 9. Hoeveel kost Laden aan laadpaal?
 10. Wat kost een snellaadpaal?
 11. Is het voordelig om elektrisch rijden?
 12. Hoeveel kost het om 1 km te rijden?
 13. Wat kost oplaadpunt auto?
 14. Wat is de beste laadpaal voor thuis?
 15. Is een elektrische auto leasen goedkoper?
 16. Welke elektrische auto leasen 2020?
 17. Hoeveel kost zakelijk leasen?
 18. Wat kost zakelijk leasen voor een bedrijf?

Wat kost elektrisch laden per km?

De elektriciteitskosten zijn afhankelijk van waar je de auto oplaadt. Vrijwel niemand zal zijn elektrische auto alleen maar bij de snellader vullen, dus nemen we van onze berekening het gemiddelde van 35 cent per kWh. De energiekosten per kilometer bedragen dan 0,0595 euro, net geen zes cent.

Wat kost elektrisch rijden zakelijk?

Voor zakelijke rijders is elektrisch rijden momenteel erg interessant dankzij een lagere bijtelling. Zo kunt u al een elektrische auto zakelijk rijden met slechts 8% bijtelling tot een maximaal bedrag van € 45.000,-. Dit percentage stijgt gestaag en zal in 2026 gelijk zijn aan die van andere auto's: 22%.

Hoeveel kost een laadbeurt?

Daarnaast berekenden we de kostprijs van elke laadbeurt. Voor thuis namen we het goedkoopste nachttarief van 19 eurocent/kWh, voor het werk 11 eurocent/kWh en voor de publieke laadpalen de gemiddelde marktprijzen van 35 eurocent/kWh voor gewone en 65 eurocent/kWh voor een snellaadpaal.

Wat is goedkoper elektrisch of diesel?

Elektriciteit per kilometer goedkoper dan benzine en diesel Omgerekend is elektriciteit per kilometer goedkoper dan benzine, veel goedkoper zelfs. Want wat kost benzine bij de pomp aan de snelweg? Dan ben je toch al snel tegen de €2 per liter kwijt.

Wat kost 1000 km elektrisch rijden?

In ons rekenvoorbeeld met een middenklasse auto en een gemiddelde laadmix komen we uit op 6,3 cent elektriciteitskosten per kilometer, tegenover zo'n 10 cent per kilometer aan brandstofkosten voor een vergelijkbare benzineauto.

Hoeveel kost een laadpaal thuis?

Over het algemeen geldt dat de kosten voor een laadpaal thuis variëren tussen de 5 euro. De totale kosten van een laadpaal hangt af van verschillende factoren zoals de toepassing, locatie, installatiekosten en het type laadpaal.

Wat kost een elektrische auto zakelijk leasen?

Zoals hierboven aangegeven komt het elektrische auto leasen maandelijks uit op zo'n €829. Voor een dieselauto betaalt u gemiddeld €861 en voor een benzineauto €785 per maand.

Wat kost zakelijk leasen netto ZZP?

Bij een leasetermijn van 48 maanden en 25.000 kilometer per jaar bedraagt de leasetermijn 471 euro per maand exclusief btw. Bij een gemiddeld verbruik van circa 5 liter per 100 kilometer bedragen de brandstofkosten per maand 154,09 euro exclusief btw (benzineprijs per 10 april).

Hoeveel kost Laden aan laadpaal?

Wanneer je een elektrische auto gaat opladen bij een openbare laadpaal, dan betaal je doorgaans meer per kWh. De aanbieder van de laadpaal moet immers ook voorzien in kosten voor aanleg, onderhoud en wil ook nog wat winst maken. De tarieven liggen sterk uit elkaar, van circa € 0,20 tot €0,60 per kWh.

Wat kost een snellaadpaal?

Een laadpaal thuis aanschaffen kost gemiddeld tussen de 8 euro inclusief installatie. Het materiaal kost gemiddeld tussen de 5 euro en de installatie kan variëren tussen de 3 euro.

Is het voordelig om elektrisch rijden?

Bij een elektrische auto zijn de verbruikskosten lager dan bij een gewone auto. Gemiddeld ben je namelijk maar € 0,04 kwijt per kilometer. Ter vergelijking: een dieselauto kost gemiddeld € 0,08 per kilometer en bij een auto op benzine ligt dat bedrag rond € 0,12. Wel maakt het uit waar je de auto oplaadt.

Hoeveel kost het om 1 km te rijden?

ANWB heeft een berekening vrijgegeven, welke aangeeft dat een kleine auto gemiddeld €0,31 kost per gereden KM, een kleine middenklasser €0,43 en een normale middenklas auto €0,49.

Wat kost oplaadpunt auto?

Wanneer u een eigen laadpaal hebt, betaalt u enkel het tarief van uw energieleverancier. In Nederland ligt dat tussen de 21 en 35 cent per kWh. Wanneer u in het openbaar gaat opladen, betaalt u naast het normale tarief een extra bedrag aan de aanbieder, en komt u al gauw op zo'n 30 tot 59 cent per kWh.

Wat is de beste laadpaal voor thuis?

In ons vergelijk ben je het goedkoopste uit met een Webasto PURE. Je hebt dan een oerdegelijke laadpaal met ijzersterke kenmerken en maximale laadcapaciteit. De Webasto PURE is wat ons betreft de 'beste koop' laadpaal.

Is een elektrische auto leasen goedkoper?

Elektrische private lease bij de voordeligste aanbieder. Elektrisch rijden is helemaal van deze tijd. Duurzaam en minder belastend voor het milieu en de leefomgeving. Daarnaast is elektrisch rijden in de vorm van lease vele malen voordeliger dan dat je een elektrische auto moet aanschaffen.

Welke elektrische auto leasen 2020?

22 nieuwe elektrische auto's die u in 2020 kunt rijden
 1. Volkswagen ID. Vanaf € 30.000,- | Tot 550 km WLTP | juni 2020. ...
 2. Peugeot e-208. Vanaf € 36.250,- | Tot 340 km WLTP | maart 2020. ...
 3. Peugeot e-2008 SUV. ...
 4. Porsche Taycan. ...
 5. Opel Corsa-e. ...
 6. Ford Mustang Mach-E. ...
 7. Mazda MX-30. ...
 8. Volvo XC40 Recharge.

Hoeveel kost zakelijk leasen?

Bij een leasetermijn van 48 maanden en 25.000 kilometer per jaar bedraagt de leasetermijn 471 euro per maand exclusief btw. Bij een gemiddeld verbruik van circa 5 liter per 100 kilometer bedragen de brandstofkosten per maand 154,09 euro exclusief btw (benzineprijs per 10 april).

Wat kost zakelijk leasen voor een bedrijf?

De hoogte van deze kosten zijn afhankelijk van het type lease auto, de looptijd van de lease auto en de kilometrage van de lease auto. ... De kosten voor een lease auto voor de werkgever kunnen variëren van een paar honderd euro per maand tot een paar duizend euro per maand.