Inhoudsopgave:

 1. Wat voor soort krant is het NRC?
 2. Wat is het verschil tussen NRC Handelsblad en NRC Next?
 3. Wat voor een soort krant is de Volkskrant?
 4. Wat is de Volkskrant?
 5. Wat is NRC in de ochtend?
 6. Wat is een middagkrant?
 7. Hoe heette de Volkskrant vroeger?
 8. Wat is de oplage van de Volkskrant?
 9. Welke kranten begonnen als verzetskrant?
 10. Hoe laat verschijnt de NRC?
 11. Wat is de doelgroep van NRC?
 12. Wat betekent Uurswijk?
 13. Wat voor een krant is het AD?

Wat voor soort krant is het NRC?

NRC Handelsblad is een Nederlands dagblad. De krant heeft de statuur van een kwaliteitskrant. Traditioneel wordt het NRC Handelsblad beschouwd als een dagblad van liberale signatuur. De hoofdredactie zetelt sinds 2012 in Amsterdam, voorheen was Rotterdam de thuisbasis.

Wat is het verschil tussen NRC Handelsblad en NRC Next?

NRC Next verandert van naam: de ochtendkrant heet vanaf maandag NRC. De naam van de middagkrant, NRC Handelsblad, blijft hetzelfde. Het logo van de middagkrant verandert wel. De logo's van beide uitgaven gaan meer op elkaar lijken, meldt hoofdredacteur René Moerland in een mededeling in de krant.

Wat voor een soort krant is de Volkskrant?

Van oorsprong is de Volkskrant rooms-katholiek en plaatst zichzelf links van het politieke midden. De Volkskrant wordt gezien als een kwaliteitskrant. Deze krant heeft verschillende abonnementsvormen en vaak zijn er aanbiedingen en kortingsacties.

Wat is de Volkskrant?

De Volkskrant is een Nederlands dagblad, dat eigendom is van het mediabedrijf DPG Media uit Vlaanderen. De krant is van oorsprong rooms-katholiek en richt zich sinds de jaren 1960 op de hoger opgeleide lezers. De krant wordt naast NRC Handelsblad en Trouw gezien als een Nederlandse kwaliteitskrant. ...

Wat is NRC in de ochtend?

Met een abonnement op NRC in de ochtend, ontvangt u de ochtendkrant van maandag tot en met vrijdag vóór 07:00 uur en zaterdag vóór 08:00 uur bij u thuis. De digitale editie van NRC in de ochtend kunt u elke dag voor 06:00 uur verwachten.

Wat is een middagkrant?

Als je de ochtendkrant wilt bezorgen doe je dit zes dagen in de week van maandag t/m vrijdag voor 07:00 uur 's ochtends en op zaterdag voor 08:00 uur 's ochtends. Indien je liever de middagkrant wilt bezorgen doe je dit vijf dagen in de week van maandag t/m vrijdag tussen 15:00 uur 's middags en 18:00 uur 's avonds.

Hoe heette de Volkskrant vroeger?

In de eerste jaren na de oorlog ontwikkelde het nieuwsblad zich tot één van de belangrijkste landelijke Dagbladen. Het aantal abonnees steeg binnen een jaar tot 109.000. De Volkskrant had toen nog als ondertitel 'katholiek dagblad voor Nederlanders'.

Wat is de oplage van de Volkskrant?

De Volkskrant had in 2017 een betaalde oplage van 210.000 (320.0) tegen 131.000 voor NRC (257.0). De cijfers hierboven betreffen de betaalde printoplage. Daarnaast wordt een deel van de gedrukte oplage gratis verspreid aan medewerkers, relaties, adverteerders en voor marketingdoeleinden.

Welke kranten begonnen als verzetskrant?

Trouw is een Nederlandse krant die als ochtendblad verschijnt in tabloidformaat. De oplage ligt rond de 88.000. De krant werd in 1943 als verzetskrant opgericht.

Hoe laat verschijnt de NRC?

NRC Handelsblad is op werkdagen digitaal beschikbaar vanaf 16.00 uur en op zaterdag vanaf 11.00 uur. NRC in de ochtend is van maandag tot en met zaterdag digitaal beschikbaar vanaf 6.00 uur.

Wat is de doelgroep van NRC?

De doelgroep van NRC bestaat uit hoogopgeleide, ambitieuze en kapitaalkrachtige personen. NRC is vooral sterk in het activeren van de latente doelgroep, door de combinatie van relevante arbeidsmarktinformatie, bestaande uit redactionele artikelen, interessante columns, tips van coaches en een actueel vacatureaanbod.

Wat betekent Uurswijk?

Een uurswijk verdient bijvoorbeeld €10,60! Let op: iedereen loopt een krantenwijk op zijn/haar eigen tempo. Een uurswijk betekent dus niet dat je er een uur over doet om jouw wijk te bezorgen. Hou er ook rekening mee dat je in de eerste week wat langer over je krantenwijk kan doen, je wordt natuurlijk steeds sneller!

Wat voor een krant is het AD?

Algemeen Dagblad
TypeLandelijk dagblad
FormaatTabloid
Eerste editie
Eigenaar(s)DPG Media