Inhoudsopgave:

  1. Wat kosten asperges 2020?
  2. Wat kost een asperges?
  3. Wat kosten de asperges vandaag?
  4. Waar zijn witte asperges te koop?
  5. Waar worden de meeste asperges geteeld?
  6. Waar koop je de beste asperges?

Wat kosten asperges 2020?

Hierop zijn de gemiddelde prijzen van het goedkoopste segment aangegeven, exclusief aanbiedingen. Het seizoen startte met zeer hoge gemiddelde prijzen met een maximum van 6,13 euro per 500 gram in de wek van 11 maart.

Wat kost een asperges?

Asperge in de supermarkt Voor 400 gram geschilde asperge rekent AH € 7,99 (€ 19,98 per kilo). Jumbo rekent ook € 6, gram. Plus houdt het op € 9,99 voor een bussel van 500 gram. Verpakt en geschild kosten ze € 9, gram (€ 24,98 per kilo).

Wat kosten de asperges vandaag?

Telers krijgen voor de beste kwaliteit asperges die ze hebben, slechts 3,5 euro per kilo. Normaal gesproken is dat zo'n 6 à 7 euro.

Waar zijn witte asperges te koop?

Witte asperges: een bijzonder lekkere delicatesse Asperges hebben een zachte, kenmerkende smaak en zitten ook nog eens bomvol vitamine B en E. Bij Jumbo koop je alles wat je nodig hebt voor om die heerlijke witte asperges te bereiden.

Waar worden de meeste asperges geteeld?

De asperge is kieskeurig wat betreft de bodem, maar niet zozeer qua klimaat. Hij gedijt goed in China, waar verreweg de meeste asperges geproduceerd worden, maar ook in bijvoorbeeld Peru.

Waar koop je de beste asperges?

Waar te koop Asperges zijn tijdens het seizoen verkrijgbaar bij bijna alle supermarkten. Maar ook buiten het "witte aspergeseizoen" kun je er groene asperges kopen. Je kunt ze daar vaak al geschild verkrijgen, zodat je binnen 15 minuten (!) een superlekker gerecht op tafel kunt zetten.