Inhoudsopgave:

 1. Wat kost je bruiloft?
 2. Wat kost een bruiloft met 100 gasten?
 3. Hoeveel kost een bruiloft per persoon?
 4. Hoeveel kost het om te trouwen bij de gemeente?
 5. Wat kost een Daggast op een bruiloft?
 6. Hoeveel kost een feest voor 100 personen?
 7. Wat kost een eenvoudige bruiloft?
 8. Wat kost een gemiddelde bruiloft?
 9. Hoeveel kost een huwelijkscontract bij de notaris?
 10. Wat is de goedkoopste gemeente om te trouwen?
 11. Hoeveel drank voorzien voor 100 personen?
 12. Wat betaal je voor een bruidskapsel?
 13. Wat kost een feestavond bruiloft?
 14. Hoeveel kost een feestlocatie?
 15. Wat kost een gemiddelde Avondgast?
 16. Hoeveel kost een bezoek aan de notaris?

Wat kost je bruiloft?

Het gemiddelde bedrag van €15.000 is gebaseerd op een bruiloft met verschillende locaties, een receptie, een diner en een feest. Sommige bruidsparen geven een veelvoud uit van dit bedrag en anderen trouwen voor minder dan €1.000. Het gaat er niet om hoeveel geld je uitgeeft.

Wat kost een bruiloft met 100 gasten?

Kosten bruiloft per kostenpost
KostenpostBedrag
Trouwjurk, pak voor de bruidegom500 tot 2.500 voor de jurk en 500 tot 1.500 voor het pak
Kapper en visagist100 tot 275 euro
Ringen500 tot 2.000 euro
Receptie400 tot 3.000 euro, afhankelijk van locatie en catering en aantal gasten

Hoeveel kost een bruiloft per persoon?

En dat is maar goed ook, want de gemiddelde bruiloft is niet goedkoop. Per gast ben je, inclusief alle versnaperingen tijdens de receptie, de bruidstaart en het diner, ruim €50,- kwijt. De grootste kostenposten zijn daarnaast het afhuren van een locatie (à €3.000,-) en de huwelijksreis (gemiddeld zo'n €2.500,-).

Hoeveel kost het om te trouwen bij de gemeente?

Prijzen. Een normale huwelijksvoltrekking kost tussen de €600 en €1000. Dit bedrag dat je aan de gemeente betaalt, verschilt per tijdstip en per gemeente. Naast deze normale huwelijksvoltrekkingen moeten de gemeentes met meer dan 10.000 inwoners twee momenten per week aanbieden om gratis te trouwen.

Wat kost een Daggast op een bruiloft?

De kosten voor een daggast zijn vaak afhankelijk van de locatie en natuurlijk de keuzes die je maakt met betrekking tot de catering, de receptie en de bruidstaart. Gemiddeld wordt er aan een receptie €12,50,- per persoon uitgegeven en aan de bruidstaart ongeveer €6,- per persoon.

Hoeveel kost een feest voor 100 personen?

100 gasten is een mooi uitgangspunt om een globaal idee van kosten te krijgen. Als de gastenlijst vervolgens groeit, dan kun je eenvoudig je begroting daarop aanpassen. Gemiddeld genomen kosten recepties voor 100 personen ongeveer € 5.000 tot € 10.000.

Wat kost een eenvoudige bruiloft?

Gemiddeld is dit € 14.548,- (exclusief huwelijksreis), maar dit bedrag heb je voor een groot deel zelf in de hand. Jullie bruiloft is namelijk zo duur als jullie hem zelf maken. In dit artikel proberen we je een beeld te geven over wat een gemiddelde bruiloft kost en wat je per trouwleverancier ongeveer kwijt bent.

Wat kost een gemiddelde bruiloft?

Wat kost een trouwlocatie gemiddeld? Het gemiddelde wat bruidsparen in de budgettool van onze gratis planningtools aangeven te besteden aan kosten in de categorie trouw- en feestlocaties, is van 1 januari 2019 tot heden gemiddeld zo'n €6682,-.

Hoeveel kost een huwelijkscontract bij de notaris?

Kosten opstellen volledige gemeenschap van goederen Dan moet je dit officieel laten registreren. De voorwaarden worden vastgelegd in een 'notariële akte' en zijn pas geldig vanaf het moment dat jullie getrouwd zijn. Het opstellen ervan doe je bij een notaris en het kost gemiddeld tussen de €400,- en €1.200,- euro.

Wat is de goedkoopste gemeente om te trouwen?

Trouwen goedkoopst op maandag t/m donderdag
Duurste gemiddelde ceremonie:Goedkoopste gemiddelde ceremonie:
Amsterdam€ 779Emmen
Haarlem€ 722Beek
Tilburg€ 695,43Noord-Beveland
Schouwen-Duiveland€ 667,50Brunssum

Hoeveel drank voorzien voor 100 personen?

De mensen achter eventplanner.be verklappen ons deze formule: Reken tijdens het eerste uur op drie drankjes per feestganger. Daarna kan je rekenen op ongeveer twee drankjes per uur. Duurt het feestje bijvoorbeeld vier uur, reken dan op negen drankjes per persoon.

Wat betaal je voor een bruidskapsel?

Voor jouw bruidskapsel en bruidsmake-up is zij effectief gezien ongeveer 5 uur bezig (zonder reistijd). Ongeveer 3 uur voor de proefsessie en 2 uur op jouw trouwdag. Je komt dan gemiddeld op een bedrag van 3 euro voor een compleet arrangement.

Wat kost een feestavond bruiloft?

Let wel op, veel bedrijven rekenen namelijk een bepaald bedrag per gast, bijvoorbeeld bij de receptie, bij het diner of de feestavond, hierdoor lopen de kosten automatisch op wanneer je meer bruiloftsgasten hebt. Als je al deze categorieën bij elkaar optelt, kom je uit op een totaalbedrag van €16.830.

Hoeveel kost een feestlocatie?

Wat kost een trouwlocatie gemiddeld? Het gemiddelde wat bruidsparen in de budgettool van onze gratis planningtools aangeven te besteden aan kosten in de categorie trouw- en feestlocaties, is van 1 januari 2019 tot heden gemiddeld zo'n €6682,-.

Wat kost een gemiddelde Avondgast?

De kosten voor een daggast zijn vaak afhankelijk van de locatie en natuurlijk de keuzes die je maakt met betrekking tot de catering, de receptie en de bruidstaart. Gemiddeld wordt er aan een receptie €12,50,- per persoon uitgegeven en aan de bruidstaart ongeveer €6,- per persoon.

Hoeveel kost een bezoek aan de notaris?

De kosten van een notaris zijn afhankelijk van je vraag en situatie. Gemiddeld kost een notaris €105,-per uur. Het laten opstellen van een samenlevingscontract kost ongeveer €180,- tot €300,- en een testament tussen de €150,- en 300,-. Een hypotheekakte opstellen door een notaris kost €500,- tot €1.200,-.