Inhoudsopgave:

 1. Kun je XTC bijpakken?
 2. Hoe lang duurt een kwartje XTC?
 3. Hoe ga je het beste op XTC?
 4. Wat te doen tegen de Dinsdagdip?
 5. Hoe lang duurt een dip?
 6. Welke drugs geen kater?
 7. Hoe voelt een dip?
 8. Wat te doen om uit een dip te komen?
 9. Welke drugs maakt je vrolijk?
 10. Hoe voorkom je een Dinsdagdip?
 11. Hoe ontstaat een dip?
 12. Welke drugs zijn geestverruimend?
 13. Welke drugs geeft energie?
 14. Wat is in een dip zitten?
 15. Welke drugs werkt verdovend?
 16. Welke drugs zijn leuk?
 17. Welke drugs zijn uppers?
 18. Wat moet je doen als je in een dip zit?
 19. Hoe weet je of je in een dip zit?

Kun je XTC bijpakken?

Hoeveel bijpakken en welk tijdsbestek er tussen? Sommige gebruikers nemen een halve pil in één keer, anderen beginnen met een 'kwartje'. Wat het meest effectief is, is heel erg persoonlijk en afhankelijk van diverse factoren.

Hoe lang duurt een kwartje XTC?

XTC (MDMA) werkt ongeveer 4 tot 6 uur. Ongeveer een half uur of een uur nadat je de pil hebt genomen, begint de XTC te werken. Als iemand vlak voor het gebruiken heel erg veel of vet heeft gegeten kan dit nog langer duren. Jongeren, vrouwen en dunne mensen kunnen de effecten en bijwerkingen soms sterker voelen.

Hoe ga je het beste op XTC?

XTC werkt stimulerend; je krijgt energie en je voelt je wakker, maar het werkt ook bewustzijnsveranderend: muziek wordt anders waargenomen en je hebt meer behoefte aan knuffelen. XTC begint meestal te werken 20-60 minuten nadat je het hebt ingenomen en is na 4 tot 6 uur uitgewerkt.

Wat te doen tegen de Dinsdagdip?

Zorg dat je happy en gezond bent. Anders wordt de kater alleen maar groter. Daarnaast is het slim om een aantal dagen vooraf al extra gezond te eten zodat al je reserves worden aangevuld. Hierbij zijn met name antioxidanten belangrijk en die vind je vooral in groente, fruit, noten en pinda's.

Hoe lang duurt een dip?

Veel mensen voelen zich de dag (of twee dagen) na XTC-gebruik (“dinsdag-dip”) behoorlijk brak. Soms hebben ze ook de dag erna last van somberheid die soms wel een dag of vijf aanhoudt. Bij een klein aantal mensen kunnen depressieve klachten weken duren.

Welke drugs geen kater?

Van cocaïne krijg je geen kater.

Hoe voelt een dip?

Als jij in een dipje zit, is de kans groot dat je al over bepaalde grenzen heen bent gegaan. Nu is het tijd om even aan jezelf te denken, zonder anderen te moeten pleasen. Leer om 'nee' te zeggen tegen afspraken waar je geen zin in hebt, of geen tijd voor hebt.

Wat te doen om uit een dip te komen?

Test: ben je depressief?
 1. Praat met iemand die je vertrouwt. 'Bespreek de positieve en negatieve aspecten van je leven. ...
 2. Sta niet teveel stil bij waarom je je zo rot voelt. 'Bedenk liever wat je kunt doen om de situatie beter te maken. ...
 3. Probeer de beproefde tips tegen depressie.

Welke drugs maakt je vrolijk?

cocaïne (coke): Cocaïne is een stimulerend middel en geeft je een opgewekt en vrolijk gevoel. Coke wordt meestal gesnoven, maar kan ook geinjecteerd en gerookt worden.

Hoe voorkom je een Dinsdagdip?

Zorg dat je happy en gezond bent. Anders wordt de kater alleen maar groter. Daarnaast is het slim om een aantal dagen vooraf al extra gezond te eten zodat al je reserves worden aangevuld. Hierbij zijn met name antioxidanten belangrijk en die vind je vooral in groente, fruit, noten en pinda's.

Hoe ontstaat een dip?

Je voelt je niet helemaal gelukkig, maar je weet niet precies wat er aan de hand is. Het kan een combinatie van factoren zijn, te veel stress, te weinig slaap of simpelweg een gevoel van verveling. Wanneer je wordt overspoeld met zo'n vaag gevoel weet je niet direct wat je ermee aan moet.

Welke drugs zijn geestverruimend?

Geestverruimend (hasj, marihuana, psilocybine & psilocine), Geestvernauwend (amfetamine, cocaïne, heroïne, XTC).

Welke drugs geeft energie?

Cocaïne. Deze drug wordt ook wel 'coke' of 'sos' genoemd en geeft een energiek gevoel. Cocaïne is slecht voor je hart en bloedvaten en kan ook vervelende psychische klachten geven als slaapstoornissen en depressieve klachten.

Wat is in een dip zitten?

Een dip of depressie worden in het dagelijks taalgebruik vaak door elkaar gebruikt, maar zijn zeker niet hetzelfde. We spreken van een dip als men zich minder goed voelt, somberder is dan gewoonlijk even geen zin heeft in de dingen. ... Mensen die depressief zijn zien het leven niet meer zitten.

Welke drugs werkt verdovend?

Voorbeelden: heroïne en andere opiaten, ghb, maar ook alcohol en slaapmiddelen. Verdovende middelen worden soms ook wel 'downers' genoemd. De gebruiker van deze middelen gaat de wereld (heel) anders zien en beleven doordat deze middelen het bewustzijn tijdelijk veranderen. Voorbeelden: LSD, hasj en wiet, paddo's.

Welke drugs zijn leuk?

De invloed van alcohol en drugs op seks
 • Hasj en wiet. Van blowen kun je in een ontspannen stemming raken. ...
 • Alcohol. Door het drinken van een paar glazen alcohol voel je je vrijer en losser. ...
 • Cocaïne. Een snuif coke kan er voor zorgen dat je meer zin krijgt in seks. ...
 • Speed. ...
 • XTC. ...
 • GHB. ...
 • Poppers. ...
 • Viagra.

Welke drugs zijn uppers?

Uppers, ofwel stimulerende middelen. Hieronder vallen cafeïne, nicotine, MDMA (xtc), cocaïne, 4-FA en speed. Trippers, ofwel waarnemingsveranderende middelen: drugs die de zintuiglijke waarneming veranderen. Voorbeelden hiervan zijn; paddo's/truffels, lsd, ketamine en bij een sterke of grote hoeveelheid, hasj en wiet.

Wat moet je doen als je in een dip zit?

Zit je in een dip? Dít kun je doen om je beter te voelen
 1. Wees content met jezelf. Voor sommigen is het lastig te geloven dat zij er écht toe doen. ...
 2. Praat erover. Als je je niet zo lekker voelt, is het makkelijk om dit gevoel voor jezelf te houden. ...
 3. Zoek een hobby. ...
 4. Ga sporten. ...
 5. Nee zeggen. ...
 6. Wees niet te streng. ...
 7. Durf hulp te vragen.

Hoe weet je of je in een dip zit?

Slapeloosheid of juist een toegenomen slaapbehoefte. Minder of meer trek hebben. Besluiteloosheid. Geheugenstoornis.