Inhoudsopgave:

 1. Hoeveel verdient een basisschool School docent?
 2. Hoeveel verdient een middelbare school docent per uur?
 3. Wat verdient een 2e graads docent?
 4. Wat verdient een zij instromer basisonderwijs?
 5. Wat verdient een docent per dag?
 6. Wat verdient een gemiddelde leraar?
 7. Hoe word je leraar geschiedenis?
 8. Wat is een 2e graads bevoegdheid?
 9. Wat is het salaris van een docent?
 10. Wat verdient een basisschool juf netto?
 11. Hoe wordt je Zij-instromer in het onderwijs?
 12. Wat verdient een docent mbo per uur?
 13. Wat verdient een docent netto?
 14. Wat verdient een rector van een middelbare school?
 15. Wat verdient een conrector?

Hoeveel verdient een basisschool School docent?

"In de cao van het basisonderwijs heb je drie schalen. Kom je net van de pabo, dan word je ingedeeld in schaal L10, die start bij 2.678 euro bruto en doorloopt tot 4.113 euro. Vervolgens heb je schaal L11, die tot 4.434 euro loopt, en daarna schaal L12, met een maximum van 5.070 euro."

Hoeveel verdient een middelbare school docent per uur?

Gemiddeld factureert een freelance docent in het voortgezet onderwijs en middelbaar beroepsonderwijs (mbo): – tussen de € 55,- en € 65,- per uur (tweedegraads); – tussen de € 60,- en € 75,- per uur (eerstegraads).

Wat verdient een 2e graads docent?

Een starter (tweedegraads) begint met 2747 per maand voor 36,87 uur (zo staat dat in de cao), na 10 jaar zit hij op 3773. Een tweedegraads docent met extra taken zit na 10 jaar op 4353 euro per maand. Na 12 jaar zelfs op 4878. Dit is vergelijkbaar met een software-ontwikkelaar.

Wat verdient een zij instromer basisonderwijs?

Salaris zij-instromer Dit is afhankelijk van meerdere factoren, waaronder je eerder opgedane ervaring en de beschikbare uren die je voor de klas staat. Het maximum salaris tijdens een zij-instroom traject ligt bij €3078,- (loonschaal L10/7).

Wat verdient een docent per dag?

Een docent in Nederland verdient gemiddeld € 3.680 bruto per maand. Salarissen variëren van € 3.130 (laagste) tot € 4.235 (hoogste). Op deze pagina vind je een gedetailleerd overzicht van de gemiddelde brutolonen per stad, opleidingsniveau, provincie, carrièreniveau, bedrijf en dienstverband.

Wat verdient een gemiddelde leraar?

Gemiddelde beloning leraren Gemiddeld verdienen basisschoolleraren zo'n € 4.470 per maand. In die berekening is rekening gehouden met de schalen en tredes van alle leraren (gewogen gemiddelde) in loondienst.

Hoe word je leraar geschiedenis?

Om docent geschiedenis te worden, kun je de hbo-lerarenopleiding geschiedenis volgen. Deze studie kun je volgen aan de volgende instellingen: Driestar Hogeschool (Gouda) Fontys Hogeschool (Sittard en Tilburg)

Wat is een 2e graads bevoegdheid?

Gediplomeerden van een 2e graads lerarenopleiding zijn bevoegd voor de eerste drie leerjaren van het voortgezet onderwijs voor het vak dat ze gevolgd hebben. Met een 2e graads bevoegdheid mag een docent lesgeven aan: de eerste drie leerjaren van havo en vwo; ... het praktijk onderwijs.

Wat is het salaris van een docent?

Een leraar in het voortgezet onderwijs verdient tussen € 3.260 en € 6.710 per maand. Dat is inclusief onder andere vakantiegeld en een eindejaarsuitkering. Dat staat in de cao voortgezet onderwijs (cao vo).

Wat verdient een basisschool juf netto?

Als startend leerkracht op een basisschool verdien je volgens onze Salaris Check gemiddeld een maandloon van € 2.680 bruto. Netto houd je daarvan € 2.053 over.

Hoe wordt je Zij-instromer in het onderwijs?

Als zij-instromer kunt u het zij-instroomtraject volgen bij een lerarenopleiding....U moet dan beschikken over:
 • een diploma van een middenkaderopleiding of specialistenopleiding (MBO-4);
 • hbo- werk en denkniveau;
 • voor het onderwijs voldoende maatschappelijke ervaring en beroepservaring;
 • een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG).

Wat verdient een docent mbo per uur?

Een docent mbo in Nederland verdient gemiddeld € 3.555 bruto per maand. Salarissen variëren van € 3.025 (laagste) tot € 4.090 (hoogste). Op deze pagina vind je een gedetailleerd overzicht van de gemiddelde brutolonen per stad, opleidingsniveau, provincie, carrièreniveau, bedrijf en dienstverband.

Wat verdient een docent netto?

Als startend leerkracht op een basisschool verdien je volgens onze Salaris Check gemiddeld een maandloon van € 2.680 bruto. Netto houd je daarvan € 2.053 over.

Wat verdient een rector van een middelbare school?

De Directeur Brede Scholengemeenschap zit in schaal 15, wat een bruto maandsalaris van tussen de €4505 en €6306 betekent. Verder zijn in het onderwijs gunstige regelingen omtrent ouderschapsverlof en parttime werken van toepassing en krijgen werknemers voldoende (bij)scholingsmogelijkheden.

Wat verdient een conrector?

Het landelijk gemiddelde salaris voor een Conrector in Nederland is € 73.246 per jaar.