Inhoudsopgave:

 1. Hoeveel subsidie op asbest verwijderen?
 2. Hoeveel asbest mag ik zelf afvoeren?
 3. Welke asbest mag ik zelf verwijderen?
 4. Wat kost asbest verwijderen per m2?
 5. Wat kost het vervangen van een asbestdak?
 6. Waar kan ik mijn asbest kwijt?
 7. Kan ik asbest laten zitten?
 8. Hoe kan ik het beste asbest verwijderen?
 9. Wie kan asbest verwijderen?
 10. Wat kost 100m2 asbest verwijderen?
 11. Wat kost eterniet dakbeschot verwijderen?
 12. Wat kost het saneren van een asbest dak?
 13. Welk jaar moet asbest verwijderd zijn?
 14. Waarin asbest verpakken?
 15. Wie haalt asbest op?
 16. Waar kan ik asbest inleveren?
 17. Hoe wordt asbest gesaneerd?

Hoeveel subsidie op asbest verwijderen?

Hoeveel subsidie kon je ontvangen? De subsidie die je kon ontvangen is vastgesteld op een bedrag van 4,50 euro per vierkante meter verwijderd asbestdak. Je moet er wel rekening mee houden dat er een maximale subsidie van toepassing was van 25.000 euro per adres.

Hoeveel asbest mag ik zelf afvoeren?

Zelf asbest verwijderen mag alleen wanneer: De totale oppervlakte van het materiaal niet groter is dan 35 vierkante meter. Je er zeker van bent dat er geen asbestvezels vrij gaan komen (je breekt geen materialen) Als het om de hechtgebonden variant van asbest gaat.

Welke asbest mag ik zelf verwijderen?

Je mag asbest verwijderen als het om de hechtgebonden variant gaat. Niet-hechtgebonden asbest mag je sowieso niet zelf verwijderen. Hechtgebonden asbest dus wel, mits het niet om meer dan 35 vierkante meter (m2) oppervlak gaat.

Wat kost asbest verwijderen per m2?

Prijsindicatie
Oppervlakte asbest verwijderen per m2Gemiddelde kostprijs
Oppervlakte tot 40 vierkante meterGemiddeld 29 euro per vierkante meter
Oppervlakte tot 50 vierkante meterGemiddeld 28 euro per vierkante meter
Oppervlakte tot 70 vierkante meterGemiddeld 26 euro per vierkante meter

Wat kost het vervangen van een asbestdak?

Wat kost het vervangen van mijn asbest dak?
AsbestinventarisatieGem. kosten, incl. btw
1 - 10 m2€ 675
11 - 20 m2€ 800
21 - 30 m2€ 850
31 - 50 m2€ 925

Waar kan ik mijn asbest kwijt?

Meestal kunt u het afval onder voorwaarden inleveren bij de gemeentewerf. Asbestbevattend materiaal dat u zelf verwijderd heeft kunt u inleveren bij de gemeentewerf. Het is mogelijk dat de kleinere werven geen innamepunt voor asbest hebben. Dan zult u naar een andere werf doorgestuurd worden.

Kan ik asbest laten zitten?

Op dit moment is er geen verplichting aanwezig om bestaand asbest te verwijderen. Als er op dit moment ergens asbest aanwezig is, is de kans heel groot dat je dit voorlopig mag laten zitten. Echter zijn daken met asbest erin verwerkt vanaf 2024 verboden.

Hoe kan ik het beste asbest verwijderen?

Geschroefde golfplaten op je schuurtje of aanbouw mag je onder voorwaarden zelf verwijderen. Voor je de golfplaten gaat verwijderen, moet je een melding doen bij de gemeente via Omgevingsloket online. Pas als je toestemming hebt om het dak te verwijderen, kun je aan de slag.

Wie kan asbest verwijderen?

Het verwijderen van asbest gebeurt bijna altijd door gecertificeerde asbestverwijderingsbedrijven. Dit moet volgens de wet. Een niet gecertificeerd bedrijf mag dit werk dus niet uitvoeren. Een gecertificeerd bedrijf zal altijd een asbestinventarisatie laten opstellen.

Wat kost 100m2 asbest verwijderen?

Asbest golfplaten laten verwijderen 11 tot 20 m2: €600 tot €700. 21 tot 30 m2: €700 tot €750. 31 tot 50 m2: €750 tot €800. Boven de 100 m2 : €13 tot €14 per m2.

Wat kost eterniet dakbeschot verwijderen?

Hoeveel kost asbest dakbeschot verwijderen?
Aantal vierkante meter te verwijderen asbesthoudend materiaal uit dakbeschotGemiddelde kostprijs
Tussen 11 & 20 vierkante meterGemiddeld 825 euro
Tussen 21 & 30 vierkante meterGemiddeld 875 euro
Tussen 31 & 50 vierkante meterGemiddeld 935 euro

Wat kost het saneren van een asbest dak?

Wat kost asbest verwijderen? Asbest laten verwijderen voor 1 ruimte voor 1-35 m2 kost gemiddeld € 1.100 en voor het verwijderen van een asbesthoudende golfplaten dak begint de prijs bij € 675 voor 1-10 m2. Daarbij komen de kosten voor een asbestinventarisatie van gemiddeld € 650 per inventarisatie.

Welk jaar moet asbest verwijderd zijn?

Wanneer moet asbest wel worden verwijderd? Op dit moment is besloten in de Asbestplanning 2024 dat in 2024 al het asbest verwijderd moet worden. Tegen die tijd moeten alle panden in Nederland dan ook asbestvrij zijn.

Waarin asbest verpakken?

Het materiaal moet in twee lagen plasticfolie zijn ingepakt en voorzien zijn van een asbestlogo (verkrijgbaar bij de milieustraat of online). Hoewel je in sommige gevallen het inpakmateriaal bij de milieustraat kunt ophalen mag je het daar nooit inpakken.

Wie haalt asbest op?

Wie deelneemt, hoeft zelf geen vervoer naar het recyclagepark te organiseren. Er is dan ook geen risico op het achterblijven van asbestvezels in uw wagen of uw aanhangwagen. De ophaler brengt het asbestafval rechtstreeks naar een erkende verwerker.

Waar kan ik asbest inleveren?

Aanleveren bij de milieustraat Het verwijderde asbest kun je inleveren bij de milieustraat in je gemeente, daar zijn echter wel regels aan verbonden. In de meeste gevallen moet je, als je asbesthoudende materialen aanlevert, je melden bij een van de medewerkers van de milieustraat.

Hoe wordt asbest gesaneerd?

Het verwijderen van asbest bestaat uit drie stappen. Stap één is altijd een asbestinventarisatie. Daarna vindt de verwijdering plaats (inclusief afvoer en stort) en tot slot volgt er een eindcontrole. Het verwijderen van asbest moet u, of uw verwijderaar namens u, altijd melden bij uw gemeente.