Inhoudsopgave:

 1. Kun je met de trein zonder OV-chipkaart?
 2. Kan je nog een los kaartje kopen voor de trein?
 3. Kan ik zonder OV kaart reizen met de tram?
 4. Hoeveel kost een enkel treinkaartje?
 5. Kan ik met de bus reizen zonder OV?
 6. Is een OV-chipkaart goedkoper dan een treinkaartje?
 7. Hoeveel geld moet je op je OV hebben voor de trein?
 8. Hoe duur is een eenmalige chipkaart?
 9. Wat kost een enkele reis Maastricht?
 10. Wat kost een enkele reis Eindhoven?
 11. Kan je nog een kaartje in de bus kopen?
 12. Kun je nog pinnen in de bus?
 13. Is het reizen met een OV-chipkaart goedkoper?
 14. Wat kost een los treinkaartje?
 15. Waarom moet er 20 euro op je OV staan?
 16. Hoeveel geld moet je op je OV hebben om in te checken?
 17. Wat is een eenmalige chipkaart?
 18. Hoe duur is een wegwerp OV-chipkaart?

Kun je met de trein zonder OV-chipkaart?

Het is nog steeds mogelijk om zonder ov-chipkaart met de trein te reizen. ... Daarnaast betaal je 7,50 euro aanschaf voor de ov-chipkaart, en blijft die kaart maar 5 jaar geldig. Met een e-ticket betaal je alleen de werkelijke prijs, zonder een kaart met saldo te moeten aanschaffen.

Kan je nog een los kaartje kopen voor de trein?

Los treinkaartje kopen Op ieder station in Nederland staat een kaartautomaat van NS of een andere vervoerder waarmee je een treinkaartje kunt kopen. Deze automaten hebben een aanraakscherm waarmee je gemakkelijk aan kunt klikken wat voor kaartje je wilt kopen en naar welk station je wilt reizen.

Kan ik zonder OV kaart reizen met de tram?

Reizen met barcode Met een barcode ticket kun je altijd direct reizen. Dat is ideaal wanneer je geen OV-chipkaart bij je hebt of als er geen verkoopautomaat in de buurt is. Je kunt ermee in- en uitchecken bij alle bussen, trams en metropoortjes van de RET.

Hoeveel kost een enkel treinkaartje?

Meestal kun je al vanaf 11,50 euro een enkeltje kopen. Let op: de enkele reizen zijn doordeweeks NIET geldig tussen 6:30 – 9:00 en 16:00 – 18:30 uur. In het weekend mag je heel de dag reizen.

Kan ik met de bus reizen zonder OV?

Reizen met de bus kan ook zonder OV-chipkaart. Losse kaartjes zijn er in verschillende vormen: een papieren kaartje, een e-ticket en een m-ticket. Een aantal kaartjes hieronder kun je direct als e-ticket bestellen, andere kaartjes zijn alleen te koop bij verkooppunten of bij de buschauffeur.

Is een OV-chipkaart goedkoper dan een treinkaartje?

Het beste antwoord. Inmiddels zijn de prijzen voor de OV-chipkaart en papieren kaartjes gelijk getrokken. Een enkele reis kost nu een half retourtje, anders gezegd: een retourtje is nu hetzelfde als twee enkele reizen. De enkele reizen zijn hierdoor iets goedkoper geworden, zelfs met de jaarlijkse prijsstijging meegerekend.

Hoeveel geld moet je op je OV hebben voor de trein?

Minimaal saldo op je OV-chipkaart Om met NS te reizen moet er minimaal € 20,00 op je OV-chipkaart staan. Heb je een NS-abonnement? Dan gelden andere bedragen: Voor een OV-chipkaart met Dal Vrij, Weekend Vrij, Dal Voordeel, Altijd Voordeel of Voordeelurenabonnement is dit € 10,00.

Hoe duur is een eenmalige chipkaart?

De kaart is verkrijgbaar bij de NS-kaartautomaat, NS Tickets & Service winkel en OV Service & Tickets winkel. Je kunt de chipkaart gebruiken bij alle treinvervoerders. Je hoeft de kaart niet op te laden, je moet wel in- en uitchecken. Je betaalt voor de meeste producten een toeslag van € 1 per eenmalige chipkaart.

Wat kost een enkele reis Maastricht?

Het goedkoopste treinticket van Utrecht Centraal naar Maastricht is € 25,70 (enkele reis, zonder kortingskaart). Dit zijn de prijzen voor treintickets tussen Utrecht Centraal en Maastricht. Retourkaartjes zijn geldig op dezelfde dag. Als je de terugreis op een andere dag maakt kun je twee enkele reizen kopen.

Wat kost een enkele reis Eindhoven?

Goedkope enkele reis (€ 11,50) naar Schiphol, Rotterdam en Eindhoven.

Kan je nog een kaartje in de bus kopen?

Voor het reizen met de bus, tram en metro kun je ook losse kaartjes kopen. ... In de meeste gevallen ben je duurder uit in vergelijk met het reizen op saldo op een OV-chipkaart. Let wel op, want je kunt in de meeste gevallen niet meer met contant geld betalen bij de chauffeur.

Kun je nog pinnen in de bus?

Je kunt in de bussen van Syntus niet meer met contant geld betalen. Wel pinnen! Je kunt wel met PIN, de Syntus app of de OV-chipkaart betalen. Allemaal makkelijke en veilige manieren van betalen.

Is het reizen met een OV-chipkaart goedkoper?

Makkelijker en goedkoper is het om jouw reis te betalen met een OV-chipkaart. Dit is een pas waarop je saldo, een zogeheten reistegoed, kunt laden. Met de OV-chipkaart betaal je per gereisde kilometer. Je kunt handmatig saldo op OV-chipkaart zetten bij de NS-kaartautomaat of bij een oplaadautomaat in diverse winkels.

Wat kost een los treinkaartje?

Losse treinkaartjes
Los treinkaartjePrijs 2e klas + 1e klas
1e klas enkele reis en dagretour OV-chipkaart NS-Business Card Eenmalige chipkaart E-ticketPrijs afhankelijk van traject
Dagkaart hond€ 3,30
Groepsticket voor 4 personen€ 32
Groepsticket persoon 5 t/m 7 extra€ 2

Waarom moet er 20 euro op je OV staan?

Als je geen abonnement hebt bij NS, dan dient er minimaal €20 op de OV-chipkaart te staan, ook op een persoonlijke kaart. Bij het inchecken wordt die €20 als borg ingehouden en bij uitchecken teruggestort onder verrekening van de ritprijs. Het instaptarief bij bus, tram en metro is inderdaad €4,00.

Hoeveel geld moet je op je OV hebben om in te checken?

Hoe hoog is het instaptarief?
Bus, metro en tramTrein (NS)
Anonieme kaart€ 4 *€ 20
Persoonlijke kaart€ 4 *€ 20
Persoonlijke kaart met Voordeeluren, Weekend Vrij, Dal Vrij, Dal Voordeel of Altijd Voordeel€ 4 *€ 10
Altijd Vrij en Kids VrijGeen

Wat is een eenmalige chipkaart?

Kenmerken van de eenmalige chipkaart Het is een papieren kaartje met chip. De kaart is verkrijgbaar bij de NS-kaartautomaat, NS Tickets & Service winkel en OV Service & Tickets winkel. Je kunt de chipkaart gebruiken bij alle treinvervoerders. Je hoeft de kaart niet op te laden, je moet wel in- en uitchecken.

Hoe duur is een wegwerp OV-chipkaart?

Zowel de persoonlijke als de anonieme OV-chipkaart kost overal in Nederland 7,50 euro.