Inhoudsopgave:

  1. Welke VW modellen hebben sjoemelsoftware?
  2. Welke auto's hebben sjoemelsoftware?
  3. Waarom sjoemelsoftware?
  4. Wat is de sjoemelsoftware?
  5. Waarom heeft de Volkswagen gesjoemeld?
  6. Wat betekent Dieselgate?

Welke VW modellen hebben sjoemelsoftware?

Bij Volkswagen gaat het om de modellen Jetta, Golf, Beetle en Passat die in 2009 tot en met 2015 zijn gebouwd.

Welke auto's hebben sjoemelsoftware?

Het sjoemeldieselschandaal kwam in 2015 aan het licht. Volkswagen gaf toen toe op grote schaal emissietesten te hebben gemanipuleerd met sjoemelsoftware, waardoor dieselwagens schoner leken dan ze in werkelijkheid waren. De kwestie heeft het autoconcern al vele miljarden gekost aan boetes en reparatiekosten.

Waarom sjoemelsoftware?

Om aan de strengere emissiewetgeving te kunnen voldoen besloten de autofabrikanten sjoemelsoftware op hun dieselmotoren te installeren. Hierdoor stootten ze tijdens tests aanzienlijk minder schadelijke stoffen uit dan bij normaal dagelijks gebruik.

Wat is de sjoemelsoftware?

Sjoemelsoftware is software die gebruikt wordt om testresultaten te beïnvloeden van een elektronisch apparaat of machine, om deze beter te laten lijken dan in werkelijkheid.

Waarom heeft de Volkswagen gesjoemeld?

Op 18 september 2015 barstte de bom: de Amerikaanse milieu-autoriteiten maakten bekend dat Volkswagen sjoemelt met de hoeveelheid schadelijke stoffen die zijn dieselauto's uitstoten. De dieptepunten in het dieselschandaal. ...

Wat betekent Dieselgate?

Het emissieschandaal, ook bekend als dieselgate, is de naam voor de ophef in media en politiek die ontstond rondom de manipulatie van het verbrandingsgedrag van dieselmotoren van autofabrikant Volkswagen in september 2015.