Inhoudsopgave:

 1. Heeft een elektrische auto CO2-uitstoot?
 2. Hoeveel CO2 bij productie auto?
 3. Hoe slecht is elektrisch rijden?
 4. Hoeveel CO2 productie Tesla?
 5. Hoeveel CO2 stoot een elektrische auto uit per km?
 6. Is een elektrische auto beter voor het milieu?
 7. Hoeveel CO2 stoot een auto uit per km 2020?
 8. Is elektrisch rijden duurzaam?
 9. Is elektrisch rijden beter dan benzine?
 10. Is Tesla slecht voor het milieu?
 11. Wat kost elektrisch rijden per maand?
 12. Waar blijven de accu's van elektrische auto's?
 13. Hoe worden elektrische auto's gemaakt?
 14. Is een elektrische auto goed voor het milieu?
 15. Waarom zijn elektrische auto's goed voor het milieu?
 16. Hoeveel CO2-uitstoot per km auto?
 17. Hoe wordt de CO2-uitstoot berekend?
 18. Wat betekent CO2 uitstoot auto?
 19. Wat is een hoge CO2 uitstoot auto?

Heeft een elektrische auto CO2-uitstoot?

Rijdend op groene stroom komt een elektrische auto uit op een gemiddelde CO2-uitstoot van 10 g/km, terwijl dit voor een auto die op benzine rijdt zo'n 200 g/km is. TNO heeft hierbij gekeken naar de uitstoot in de gehele keten, inclusief het produceren en transporteren van de brandstof of stroom.

Hoeveel CO2 bij productie auto?

Uitstoot CO2 bij de productie De productie van een auto kost ongeveer 7 tot 10 ton CO2. Reken hier nog zo'n 9 ton bij en je hebt ook de accu geproduceerd.

Hoe slecht is elektrisch rijden?

Een elektrische auto heeft geen uitlaat waar schadelijke afvalstoffen uitkomen, toch zijn ook elektrische auto's niet klimaatneutraal. Zo wordt tijdens de productie van de accu veel CO2 uitgestoten en is ook de productie van elektriciteit niet vrij van uitstoot.

Hoeveel CO2 productie Tesla?

Het productieproces van de Tesla is met 51 gram CO2-equivalent per kilometer aanzienlijk schadelijker voor het klimaat dan dat van de Mercedes, met 32 gram. Maar het rijden met een Tesla Model 3 vergt slechts 40 gram CO2 per kilometer, vergeleken met 228 voor de Mercedes-diesel.

Hoeveel CO2 stoot een elektrische auto uit per km?

Transport & Environment presenteert een compacte rekenmodule om per land een berekening te maken. Een middelgrote elektrische auto in België zorgt voor ongeveer 80 gram CO2 per kilometer, inclusief productie van de auto. Een benzineauto laat 253 gram CO2/km noteren.

Is een elektrische auto beter voor het milieu?

Een elektrische auto stoot 40 procent minder CO2 uit dan benzine- of dieselauto's. Rijdt de auto op groene stroom? Dan ben je nog beter bezig voor het klimaat en het milieu. Een elektrische auto heeft namelijk geen uitlaat waar fijnstof of stikstofoxiden uitkomen, en dus wordt onze luchtkwaliteit beter.

Hoeveel CO2 stoot een auto uit per km 2020?

De CO2-uitstoot van nieuwe personenauto's in de EU daalde nog van 120 g/km in 20 g/km in 2016, maar is in 2017 vrijwel gelijk gebleven (119 g/km) volgens EEA (2018). Er is dus een extra inspanning nodig om de Europese norm van 95 g/km in 2021 te halen.

Is elektrisch rijden duurzaam?

Elektrische auto: beter voor klimaat Een elektrische auto is veruit de groenste auto, groener dan een diesel- of benzineauto. Een elektrische auto stoot over zijn hele leven ongeveer 40 procent minder CO2 uit dan een auto met een uitlaat.

Is elektrisch rijden beter dan benzine?

Een elektrische auto stoot 40 procent minder CO2 uit dan benzine- of dieselauto's. Rijdt de auto op groene stroom? Dan ben je nog beter bezig voor het klimaat en het milieu. Een elektrische auto heeft namelijk geen uitlaat waar fijnstof of stikstofoxiden uitkomen, en dus wordt onze luchtkwaliteit beter.

Is Tesla slecht voor het milieu?

Om dat voor elkaar te krijgen wil Tesla 500.000 auto's per jaar van dit nieuwe model produceren, maar daar hebben ze wel heel veel batterijen nodig, want die auto's slurpen energie. ... Elon Musk vertelt dat zij net zo veel lithium-ion batterijen nodig zullen hebben als er nu wereldwijd geproduceerd worden.

Wat kost elektrisch rijden per maand?

Elektrisch per maand goedkoper dan brandstof Dat komt doordat de kosten van elektrisch rijden (de 'brandstof'), onderhoud, verzekering en belastingen een stuk lager zijn. Voor een elektrische middenklasser ben je per maand rond de € 530 kwijt, voor een vergelijkbare benzineauto bijna € 700.

Waar blijven de accu's van elektrische auto's?

Nee! Als een accu na lange tijd niet meer bruikbaar is in een auto, dan is hij nog steeds goed genoeg voor een tweede leven. Pas daarna wordt hij gerecycled en wel zodanig dat bijna alle grondstoffen kunnen worden hergebruikt. Het accupakket van een elektrische auto is met afstand het grootste en duurste onderdeel.

Hoe worden elektrische auto's gemaakt?

Bij een elektrische auto wordt de energie uit de batterij gehaald. De term elektrische auto heeft te maken met de aandrijflijn en dan met name de elektromotor. ... In het geval van Tesla worden deze batterijen vervaardigd in de GigaFactory en worden ze als batterijpack samengevoegd.

Is een elektrische auto goed voor het milieu?

Elektrische auto: beter voor klimaat Een elektrische auto stoot over zijn hele leven ongeveer 40 procent minder CO2 uit dan een auto met een uitlaat. Bij een elektrische middenklasse auto komt in totaal 32.300 kilo CO2 vrij, bij een vergelijkbare brandstofauto is dat 53.100 kilo CO2.

Waarom zijn elektrische auto's goed voor het milieu?

Een elektrische auto stoot 40 procent minder CO2 uit dan benzine- of dieselauto's. Rijdt de auto op groene stroom? Dan ben je nog beter bezig voor het klimaat en het milieu. Een elektrische auto heeft namelijk geen uitlaat waar fijnstof of stikstofoxiden uitkomen, en dus wordt onze luchtkwaliteit beter.

Hoeveel CO2-uitstoot per km auto?

In Nederland is de CO2-uitstoot gestegen van 101 g/km in 20 g/km in 20 g/km in 2017. De CO2-uitstoot van nieuwe personenauto's in de EU daalde nog van 120 g/km in 20 g/km in 2016, maar is in 2017 vrijwel gelijk gebleven (119 g/km) volgens EEA (2018).

Hoe wordt de CO2-uitstoot berekend?

Benzine bestaat voor 87% uit koolstof, of 652 gram koolstof per liter benzine. Om deze koolstof te verbranden tot CO gram zuurstof nodig. De som is dus 6 = 2392 gram CO2/liter benzine. Een verbruik van 5 liter/100 km komt dus overeen met g/L / 100 (per km) = 120 g CO2/km.

Wat betekent CO2 uitstoot auto?

De hoeveelheid CO2 die een auto uitstoot is direct gerelateerd aan de hoeveelheid brandstof die deze verbruikt. Een voorbeeld: een dieselauto die 95 g CO2 / km uitstoot verbruikt circa 3,7 liter brandstof per 100 km, terwijl een benzineauto bij dezelfde CO2-uitstoot circa 4 liter per 100 km verbruikt.

Wat is een hoge CO2 uitstoot auto?

Alsmaar strengere CO2-uitstootnormen voor personenwagens Sinds 2015 geldt in de EU een grenswaarde van 130 g/km voor de CO2-uitstoot van nieuwe personenwagens. Tegen 2021 wordt deze grenswaarde verminderd tot 95 g/km (Verordening (EG) nr. en (EU) Nr. ).