Inhoudsopgave:

 1. Wat is it salaris?
 2. Hoeveel verdient een IT?
 3. Wat kan een IT specialist?
 4. Wat verdient een Icter per maand?
 5. Wat verdient een bachelor ICT?
 6. Hoeveel verdient ITER?
 7. Wat is een IT bedrijf?
 8. Welke mogelijkheden zijn er binnen de IT-sector?
 9. Hoeveel verdient een ICT manager per maand?
 10. Hoeveel verdient een expert IT systems and devices?
 11. Wat verdient een MBO ICT?
 12. Hoeveel verdient een computerwetenschapper?
 13. Hoeveel verdient ICT netto?
 14. Hoeveel verdient ICT per uur?

Wat is it salaris?

Nederlandse it'ers krijgen niet slecht betaald. Gemiddeld verdienen zij een jaarsalaris van 63.500 euro. Dat is zo'n 75 procent boven het modale inkomen van 36.500 euro (2020). ... Het gemiddelde it-salaris in Europa komt uit op 60.309 euro.

Hoeveel verdient een IT?

Toch verdient een doorsnee informaticus in ons land behoorlijk zijn boterham. Hij verdient 15 tot 20 procent meer dan het gemiddelde salaris. Het totale jaarsalaris van de informaticus, zoals berekend door SD Worx, bedraagt 49.510 euro. Andere profielen verdienen 42.541 euro.

Wat kan een IT specialist?

Een IT specialist is een techneut in hart en nieren en weet tegelijkertijd ingewikkelde vraagstukken helder en duidelijk op te lossen en hierover met klanten en collega's te communiceren. Als specialist zit je niet alleen op kantoor, maar ga je ook op pad om de klanten of collega's op locatie te ondersteunen.

Wat verdient een Icter per maand?

Een ICT'er verdient in 2019 gemiddeld € 3.435,- bruto per maand, ruim een procent (€ 38,-) meer dan vorig jaar. Een starter krijgt € 3.161,- en in Amsterdam wordt beter betaald dan in andere steden.

Wat verdient een bachelor ICT?

Gemiddelde lonen per type diploma Professionele bachelor informatica: wanneer je de arbeidsmarkt betreedt met je professioneel diploma, mag je gerust een loon verwachten rond de 2.151 euro bruto. Masterdiploma informatica: met een masterdiploma ligt het gemiddelde toch wat hoger.

Hoeveel verdient ITER?

Een ICT'er zonder diploma hoger onderwijs begint met een brutoloon van gemiddeld 2.126 euro. Zijn collega met een academische master op zak kan rekenen op gemiddeld 2.609 euro per maand. Verder in hun carrière zien ICT'ers wel meer verschillen als ze hun loonbrief vergelijken met iemand die een andere job uitoefent.

Wat is een IT bedrijf?

De IT-sector is de economische sector die bestaat uit alle leveranciers van producten en diensten op het gebied van informatietechnologie.

Welke mogelijkheden zijn er binnen de IT-sector?

De IT-sector kun je volgens Wikipedia op drie manieren indelen.
 • I. Hardware. ...
 • II. Software. ...
 • III. IT-diensten. ...
 • IT-functies waarbij je programmeert. Programmeurs vormen het kloppend hart van de digitale wereld. ...
 • IT-functies waarbij je niet programmeert.

Hoeveel verdient een ICT manager per maand?

Een it manager in Nederland verdient gemiddeld € 4.410 bruto per maand. Salarissen variëren van € 3.750 (laagste) tot € 5.075 (hoogste).

Hoeveel verdient een expert IT systems and devices?

Het gemiddelde salaris bedraagt € 3.079 bruto per maand. En dat varieert van gemiddeld € 2.751 bruto per maand voor de minst betaalde specialisten, tot gemiddeld € 3.407 bruto voor de ICT'ers binnen dit vakgebied met een hoger honorarium.

Wat verdient een MBO ICT?

IT'ers met mbo denk- en werkniveau verdienen gemiddeld € 3.234. -, 4% (€ 124,-) meer dan in '18 (€ 3.110,-). Voor de periode geldt een loonstijging van 12% (€ 355,-). Ook hbo-niveau levert 4% (€ 148,-) meer op dan vorig jaar; het gemiddelde maandsalaris steeg van € 3.433,- naar € 3.581,- bruto.

Hoeveel verdient een computerwetenschapper?

Gemiddeld verdien je na je afstuderen als informaticus of computerwetenschapper ongeveer € 3.150,- bruto per maand.

Hoeveel verdient ICT netto?

Uit een recent onderzoek van Tweakers blijkt dat het grootste gedeelte van de ICT-ers een zeer redelijk salaris hebben van tussen de 2.000 euro en 4.000 euro per maand. Opvallend is ook dat toch nog ruim 25 procent van de ICT-ers zelfs meer dan 4.000 euro per maand verdienen.

Hoeveel verdient ICT per uur?

De zelfstandig professionals in de zakelijke dienstverlening en de ICT verdienen gemiddeld het meest. Het gemiddelde uurtarief van alle branches bij elkaar genomen ligt op 51 euro per uur. De uurtarieven in de zakelijke dienstverlening en de ICT liggen ver boven dit bedrag, met respectievelijk 84 en 72 euro per uur.