Inhoudsopgave:

 1. Wie is de huidige president van Indonesie?
 2. Hoe oud is Joko Widodo?
 3. Wie werd in 2014 de zevende president van Indonesie?
 4. Wie heeft de macht in Indonesie?
 5. Hoeveel groter is Java dan Nederland?
 6. Wat is er gebeurd tussen 19 in Indonesië?
 7. Hoe heten Indonesië vroeger?
 8. Hoeveel moslims wonen er in Indonesië?
 9. Waar komt de naam Indonesië vandaan?
 10. Waar staat Indonesië bekend om?
 11. Hoeveel keer is Indonesie groter dan Nederland?
 12. Hoe groot is Indonesie ten opzichte van Nederland?
 13. Wat gebeurde er in 1949?
 14. Wat was er in 1949?
 15. Hoe is Indonesië ontdekt?
 16. Hoe zijn de Indonesische eilanden ontstaan?
 17. Wat is het grootste geloof in Indonesië?
 18. Hoeveel eilanden heeft Indonesië volgens de Indonesische overheid?
 19. Waardoor is Indonesië ontstaan?

Wie is de huidige president van Indonesie?

Presidenten van Indonesië (1945-heden)
Nr.PresidentAmbtstermijn
4Abdurrahman Wahid ()
5Megawati Soekarnoputri (1947)20 oktober 2004
6Susilo Bambang Yudhoyono (1949)20 oktober 2014
7Joko Widodo (1961)heden

Hoe oud is Joko Widodo?

60 jaar () Joko Widodo/Leeftijd

Wie werd in 2014 de zevende president van Indonesie?

Joko (Jokowi) Widodo (Solo (Java), ) is een Indonesisch politicus en de zevende president van het land. Van 20 was hij gouverneur van Jakarta.

Wie heeft de macht in Indonesie?

Indonesië heeft een presidentieel systeem, wat betekent dat de president zeer machtig is. De huidige president is de voormalig gouverneur van Jakarta Joko Widodo (PDI-P), de vicepresident is Ma'ruf Amin.

Hoeveel groter is Java dan Nederland?

128.297 km² Java/Oppervlakte

Wat is er gebeurd tussen 19 in Indonesië?

De Indonesische Onafhankelijkheidsoorlog (Indonesisch: Revolusi Nasional Indonesia) begon kort na de capitulatie van Japan op 15 augustus 1945, gevolgd door het uitroepen van de Republiek Indonesië op 17 augustus 1945, en eindigde met de overdracht van de soevereiniteit over de kolonie Nederlands-Indië (uitgezonderd ...

Hoe heten Indonesië vroeger?

Na het faillissement van de VOC in 1798 kregen de Nederlandse belangen in het huidige Indonesië vanaf 1816 de officiële naam Nederlands-Indië mee en werden ze een kolonie.

Hoeveel moslims wonen er in Indonesië?

In Indonesië woont de grootste islamitische gemeenschap ter wereld. Ongeveer 86 procent van de bevolking is islamitisch.

Waar komt de naam Indonesië vandaan?

De naam Indonesië is afgeleid van het Latijnse woord “indus” dat india betekent en het Griekse woord voor eiland, νήσος “nesos”. De naam dateert uit de 18e eeuw, dus nog van voor de onafhankelijkheid van Indonesië.

Waar staat Indonesië bekend om?

Indonesië staat bekend om zijn keuken met o.a. de rijsttafel, Nasi Goreng en satégerechten. Veel gerechten zijn gebaseerd op rijst en daarom kom je in Indonesië ook veel rijstvelden tegen. Indonesië heeft veel te bieden op het gebied van flora en fauna.

Hoeveel keer is Indonesie groter dan Nederland?

Dichtbevolkt. Indonesië is een van de dichtstbevolkte landen van de wereld. Bijvoorbeeld op Java wonen meer dan 145 miljoen mensen, terwijl het maar 3 keer groter is dan Nederland, waar ongeveer 17 miljoen mensen wonen.

Hoe groot is Indonesie ten opzichte van Nederland?

Hoofdstad: Jakarta, op het eiland Java. Oppervlakte: Indonesië is ongeveer 1,9 miljoen km² groot en is daarmee het 15de grootste land ter wereld. Ter vergelijking: dat is 62 keer groter dan België en bijna 46 keer groter dan Nederland. En bijna 1 miljoen keer groter dan Monaco.

Wat gebeurde er in 1949?

Nederlands-Indie wordt Indonesie
 • Door Nederland. 1949. Erkenning van Indonesie.
 • Deutsche Demokratische Republik (1949 - 1989) 1949. Oprichting DDR.
 • De eerste Russische atoombom. 1949. Pervaja Molnija: de eerste bliksem.
 • Ontmanteling van de luchtbrug. 1949. De beëindiging van de Berlijn blokkade.

Wat was er in 1949?

24 - Het Noord-Atlantisch Verdrag treedt in werking nadat het in alle 12 betrokken landen is geratificeerd (zie 4 april 1949). 25 - Joegoslavië staakt zijn steun aan de Elas, de partizanen in de Griekse Burgeroorlog. 29 - De Sovjet-Unie test haar eerste atoombom.

Hoe is Indonesië ontdekt?

De Spanjaarden en de Portugezen waren de eerste ontdekkingsreizigers geweest die op Oost-Indië vaarden en die de Indonesische eilanden hadden ontdekt en het Arabische beeld van Indonesië begonnen te veranderen. Al snel ontdekten de Spanjaarden en Portugezen dat de Indonesische eilanden rijk aan specerijen waren.

Hoe zijn de Indonesische eilanden ontstaan?

Prehistorie. Tijdens het Pleistoceen was Indonesië nog verbonden met het huidige vasteland van Azië. In deze periode gingen grote delen van de aarde schuil onder ijsmassief. Door het smelten van de ijslagen ten noorden van Europa en Amerika steeg de zeespiegel, waardoor de eilanden ontstaan zijn.

Wat is het grootste geloof in Indonesië?

Ongeveer 87% van de bevolking is islamitisch, in sommige streken zelfs 95%, maar dat wil niet zeggen dat alle moslims er dezelfde denkbeelden op na houden. Het overige deel van de bevolking belijdt het christendom, hindoeïsme, boeddhisme of animisme.

Hoeveel eilanden heeft Indonesië volgens de Indonesische overheid?

Indonesië bestaat uit zo'n zeventienduizend eilanden! De grootste eilanden zijn Kalimantan (het Indonesische deel van Borneo), Sumatra, Papua (het Indonesische deel van Nieuw-Guinea), Sulawesi (ook wel Celebes genoemd) en Java. Het grootste deel van de bevolking woont op Java, waar ook de hoofdstad Jakarta ligt.

Waardoor is Indonesië ontstaan?

De geschiedenis van Indonesië begint rond 2500 v.C. met de komst van de proto-Maleiers. Zij verdrongen de oerinwoners van Indonesië naar de bossen in het binnenland. ... Rond de 3de eeuw v.C. kwamen vanuit Zuid-China de deutero-Maleiers. Zij verdrongen op hun beurt de proto-Maleiers naar het binnenland.