Inhoudsopgave:

 1. Wat voor ziekte heeft Mette-Marit?
 2. Welke prins is getrouwd met Mette-Marit?
 3. Wie trouwde Mette-Marit?
 4. Hoeveel kinderen heeft Mette-Marit?
 5. Hoe gaat het met Mette Marit?
 6. Hoe oud is Mette-Marit?
 7. Welke Scandinavische prins?
 8. Wie is de kroonprins van Noorwegen?
 9. Welke Scandinavische prins is getrouwd met Mette-Marit puzzel?
 10. Wie is de koning van Noorwegen?
 11. Wie is de koning van de Belgen?
 12. Heeft Noorwegen een koningshuis?
 13. Hoeveel koningen heeft België gehad?
 14. Welke koning regeerde het langst?
 15. Hoe oud is het Noorse koningshuis?

Wat voor ziekte heeft Mette-Marit?

Kroonprinses Mette-Marit heeft door de coronacrisis wat extra rust kunnen nemen. De echtgenote van de Noorse kroonprins Haakon heeft longfibrose en is daardoor snel vermoeid.

Welke prins is getrouwd met Mette-Marit?

Op 25 augustus 2001 trouwde prins Haakon zijn Mette-Marit.

Wie trouwde Mette-Marit?

Haakon Magnus van Noorwegengeh. 2001 Mette-Marit Tjessem Høiby/Huwelijkspartner Haakon en Mette-Marit ontmoetten elkaar in 1999 en verloofden zich op 1 december 2000. Mette-Marit had toen al een zoon, Marius. Samen kregen ze nog twee kinderen, Ingrid en Sverre.

Hoeveel kinderen heeft Mette-Marit?

Marius Borg Høiby Ingrid Alexandra van NoorwegenSverre Magnus van Noorwegen Mette-Marit Tjessem Høiby/Kinderen

Hoe gaat het met Mette Marit?

Mette-Marit neemt een flinke stap terug uit het openbare leven en houdt – op dringend doktersadvies – veel rust. Het is een klein maar fijn leven, vertelt de kroonprinses. Maar dat ze haar man buitenshuis maar weinig kan bijstaan, moet pijn doen.

Hoe oud is Mette-Marit?

48 jaar (19 augustus 1973) Mette-Marit Tjessem Høiby/Leeftijd

Welke Scandinavische prins?

Carl XVI Gustaf van Zweden, koning van Zweden, hertog van Jämtland. Silvia Sommerlath, koningin van Zweden. Victoria van Zweden, kroonprinses van Zweden, hertogin van Västergötland. Daniël Westling Bernadotte, prins van Zweden, hertog van Västergötland.

Wie is de kroonprins van Noorwegen?

Haakon Magnus (Oslo, ) is de huidige kroonprins van Noorwegen. Hij is de enige zoon van koning Harald V en koningin Sonja, en daarmee de eerste in lijn van troonopvolging voor Noorwegen. Na zijn middelbareschooltijd diende Haakon enkele jaren in de Noorse marine.

Welke Scandinavische prins is getrouwd met Mette-Marit puzzel?

Het huwelijk van de Noorse kroonprins Haakon met het burgermeisje Mette-Marit Tjessem Høiby zaterdag heeft dat nog eens aangetoond.

Wie is de koning van Noorwegen?

Harald V van Noorwegensinds 1991 Noorwegen/Koning Harald V (Skaugum bij Oslo, 21 februari 1937) is sinds 17 januari 1991 koning van Noorwegen. Hij is de zoon van koning Olaf V en prinses Märtha (haar volledige naam was Märtha Sofia Lovisa Dagmar Thyra).

Wie is de koning van de Belgen?

Filip van Belgiësinds 2013 België/Vorst Filip Leopold Lodewijk Maria (Brussel, ) is sinds de zevende koning der Belgen. Hij is de oudste zoon van koning Albert II en koningin Paola.

Heeft Noorwegen een koningshuis?

Noorwegen is niet door een enkele koninklijke dynastie geregeerd geweest, maar door meerdere. Uit verschillende landsdelen, bestuurd door lokale koningen en vorsten, ontstond in de Vikingtijd een eenheid.

Hoeveel koningen heeft België gehad?

In 1830 scheidden de Zuidelijke Nederlanden zich af van het Verenigd Koninkrijk der Nederlanden. De natie koos voor een constitutionele monarchie, met een koning die dus gecontroleerd zou worden door het parlement. Wij lijsten de zes koningen die ons land tot nu toe heeft gehad op.

Welke koning regeerde het langst?

Leopold 2 regeerde 44 jaar wat van hem de langst regerende vorst van België maakt. Tijdens zijn bewind voerde hij de dienstplicht in en ijverde hij voor het afschaffen van de doodstraf. Omdat koning Leopold 2 enkel dochters had, volgde zijn neefje hem na zijn op.

Hoe oud is het Noorse koningshuis?

Harald V van Noorwegen in 2013. Harald V (Skaugum bij Oslo, 21 februari 1937) is sinds 17 januari 1991 koning van Noorwegen.