Inhoudsopgave:

 1. Hoeveel graden moet er bij een oorthermometer?
 2. Hoe secuur is een oorthermometer?
 3. Wat is een goede digitale oorthermometer?
 4. Wat is beter oor of Hoofdthermometer?
 5. Hoeveel wijkt oor thermometer af?
 6. Wat kost een oorthermometer bij Kruidvat?
 7. Hoe goed werkt een oorthermometer?
 8. Wat is een goede thermometer voor volwassenen?
 9. Welke thermometer is nauwkeurig?
 10. Hoe betrouwbaar is een infrarood thermometer?
 11. Is een Voorhoofdthermometer nauwkeurig?
 12. Hoeveel graden onder oksel?
 13. Hoe lang moet een thermometer?
 14. Hoe duur is een oorthermometer?
 15. Hoe werkt de Kruidvat thermometer?
 16. Kan je temperatuur verschillen per oor?
 17. Wat is een goede thermometer voor baby?
 18. Wat voor koortsthermometers zijn er?
 19. Welke soort thermometer is het beste?
 20. Wat is een goede voorhoofd thermometer?

Hoeveel graden moet er bij een oorthermometer?

Pas bij 38°C graden is er sprake van koorts....
Plaats thermometer (van minst naar meest betrouwbaar)Hoe lang moet je wachten?Hoeveel °C moet je erbij optellen?
Onder je oksel10 minuten0,5
Onder je tong5 minuten0,3
In je oor (speciale oorthermometer)3 minuten0
In je anus3 minuten0

Hoe secuur is een oorthermometer?

Een oorthermometer kan een afwijking hebben van maximaal 0,1 – 0,2 graad. De koortsthermometer is de meest betrouwbare thermometer. Hij moet dan wel op de juiste manier gebruikt worden.

Wat is een goede digitale oorthermometer?

De Braun IRT 6520 ThermoScan 7 MNLA is na ons uitgebreide onderzoek met een 9,6 als beste oorthermometer uit de test gekomen! De QEY - Oorthermometer is met een prijs van slechts €23,90 als beste aanbieding uit onze test gekomen.

Wat is beter oor of Hoofdthermometer?

De betrouwbaarheid van een voorhoofdthermometer is goed en hij is hygiënischer dan de oorthermometer, waardoor de voorhoofdthermometer ook erg geschikt is voor de zorg.

Hoeveel wijkt oor thermometer af?

De verschillen varieerden tussen de -1,5 en 3,6°C. De correlatiecoëfficiënt was 0,69. Als een rectale temperatuur > 37,8°C als criterium voor koorts gezien werd, werd bij 175/291 meetmomenten (60) met de oorthermometer de diagnose niet gesteld.

Wat kost een oorthermometer bij Kruidvat?

De oorthermometer van de Kruidvat kost slechts 20 euro, maar oogt door de stevige bewaardoos een stuk duurder. Ook door het verlichte scherm en de veertig meegeleverde beschermkapjes lijkt deze thermometer meer te bieden dan de duurdere concurrentie.

Hoe goed werkt een oorthermometer?

Een oorthermometer lijkt een handige en makkelijke manier van temperatuur meten, maar blijkt in de praktijk dus niet zo betrouwbaar. Artsen raden dan ook af om de oorthermometer thuis te gebruiken. Zij adviseren om te kiezen voor de traditionele rectale thermometer.

Wat is een goede thermometer voor volwassenen?

Dat hangt af voor wie je de thermometer gaat gebruiken....Welke thermometer moet ik kopen?
2
Bintoi® XE200 - Digitale Infrarood Thermometer voorhoofd - Temperatuurmeter - Koortsthermometer voor volwassenen en baby's – Thermometer Lichaam
Analoog of DigitaalDigitaal
Geluidssignaal bij koortsJa
Gewicht128 gram
Nog 4 kolommen BE

Welke thermometer is nauwkeurig?

De meeste schriftgeleerden zijn het eens: de aloude staafthermometer die je rectaal gebruikt, is het meest nauwkeurig. Ook zijn er thermometers verkrijgbaar die je alleen maar op het voorhoofd hoeft te richten. Ideaal voor koortsmeting bij kleine kinderen omdat je zelfs tijdens de slaap kunt meten.

Hoe betrouwbaar is een infrarood thermometer?

"Terwijl de thermometer tussen de billen 38,5 graden toonde, gaven alle andere thermometers een te lage lichaamstemperatuur aan", meldt Kassa. De infraroodthermometer kwam met 2 graden lager als slechtste uit de test en de oorthermometer gaf tot bijna 1,5 graad te laag aan.

Is een Voorhoofdthermometer nauwkeurig?

De voorhoofdthermometer werkt met infrarood en meet nauwkeurig en betrouwbaar de kerntemperatuur van de patiënt. De verpleegkundige of arts houdt de thermometer tegen het voorhoofd van de patiënt schuift deze via de slaap naar de holte achter de oorlel.

Hoeveel graden onder oksel?

Koorts meten Als u de thermometer in de mond of onder de oksel doet, moet u ongeveer een halve graad bij de temperatuur optellen. U kunt ook gebruikmaken van een oorthermometer. Die is minder nauwkeurig, maar wel handig in het gebruik.

Hoe lang moet een thermometer?

Ook een zorgvuldig uitgevoerde meting onder de oksel is betrouwbaar als je de arm dicht tegen het lichaam aandrukt. Hou de thermometer altijd voldoende lang op zijn plaats (drie minuten of tot je bij een elektronisch model het geluidssignaal hoort).

Hoe duur is een oorthermometer?

Prijs. De oorthermometer van de Kruidvat kost slechts 20 euro, maar oogt door de stevige bewaardoos een stuk duurder. Ook door het verlichte scherm en de veertig meegeleverde beschermkapjes lijkt deze thermometer meer te bieden dan de duurdere concurrentie.

Hoe werkt de Kruidvat thermometer?

Je ziet binnen 60 seconden of je koorts hebt met de Kruidvat 60 Seconden Thermometer. Deze gevoelige meter laat zich snel aflezen en schakelt na 10 minuten vanzelf uit. De thermometer is klein, licht en waterdicht. De koortsthermometer geeft je temperatuur weer in graden Celcius.

Kan je temperatuur verschillen per oor?

Meet de temperatuur steeds in hetzelfde oor, omdat de waarde in het rechteroor kan verschillen van die in het linkeroor. Dit is een fysiologisch verschil waarmee rekening moet worden gehouden bij het meter van de lichaamstemperatuur.

Wat is een goede thermometer voor baby?

Waarbij rectaal koorts meten het beste werkt. Tot je baby 3 maanden oud is, kan je het beste een rectale thermometer gebruiken. Baby's hebben hier ook maar weinig last van. Daarna is ook de oorthermometer voor je kind een mogelijkheid, maar deze is minder betrouwbaar.

Wat voor koortsthermometers zijn er?

Er zijn verschillende types thermometer in gebruik:
 • Vloeistofthermometer - deze werkt met een dunne glazen buis naast een schaalverdeling. ...
 • De Galileo-thermometer die werkt op basis van de Wet van Archimedes.
 • Thermokoppel. ...
 • Infraroodthermometers. ...
 • Thermistor.

Welke soort thermometer is het beste?

Oor- en voorhoofdthermometers zijn nauwkeurig genoeg, maar meestal niet zo nauwkeurig zijn als digitale thermometers. Meestal claimen fabrikanten een nauwkeurigheid tot op 0,2 °C. Correct gebruik is de sleutel tot een nauwkeurige meting.

Wat is een goede voorhoofd thermometer?

Bintoi® XE200 – Digitale Infrarood Voorhoofd Thermometer De Bintoi® XE200 is een digitale infrarood voorhoofd thermometer die geschikt is voor alle leeftijden. Dit is een zeer betrouwbare thermometer (met koorts waarschuwing) waarmee je op een eenvoudige en accurate manier de lichaamstemperatuur kunt opnemen.