Inhoudsopgave:

 1. Wat verdient een leraar op het mbo?
 2. Wat verdient een leraar per maand?
 3. Hoe word je leraar op het mbo?
 4. Wat verdient een leraar op het hbo?
 5. Wat verdient een piloot per maand?
 6. Welke opleiding om les te mogen geven?
 7. Welke opleiding voor docent?
 8. Hoeveel verdient een hogeschool leraar?
 9. Wat verdient een leerkracht vmbo?
 10. Hoeveel geld krijg je als je piloot bent?
 11. Wat verdient een co piloot bij KLM?
 12. Hoeveel verdient een leerkracht secundair onderwijs Master?
 13. Hoeveel verdien je als kinesist?

Wat verdient een leraar op het mbo?

Hoeveel verdient een docent mbo gemiddeld in Nederland? Een docent mbo in Nederland verdient gemiddeld € 3.555 bruto per maand. Salarissen variëren van € 3.025 (laagste) tot € 4.090 (hoogste).

Wat verdient een leraar per maand?

Een leraar in het basisonderwijs en speciaal onderwijs verdient tussen € 3.100 en € 5.850 per maand. Dat is inclusief onder andere vakantiegeld en een eindejaarsuitkering. Dat staat in de cao primair onderwijs (cao po).

Hoe word je leraar op het mbo?

Je kunt aan de slag als leraar aan het mbo met één van de volgende zaken:
 1. Een afgeronde hbo-lerarenopleiding.
 2. Minimaal een afgeronde hbo-opleiding.
 3. Minimaal drie jaar ervaring in het beroep waarin je les wilt geven. Daarbij beschik je over een hbo-werk en denkniveau (dit blijkt uit een assessment)

Wat verdient een leraar op het hbo?

In het hbo zit bijna 80 procent van de docenten in schaal 11 of 12, met een salaris tussen de 3.561 en 5.564 euro. Toch zit een aanzienlijk aantal hbo-docenten (9 procent) in schaal 10. Het plafond van die schaal is 4.192 euro. Dat salaris is dus vergelijkbaar met dat van een leerkracht in het basisonderwijs.

Wat verdient een piloot per maand?

Circa 45.000 euro bruto per jaar, inclusief vakantiegeld en (optionele) eindejaarsuitkering, laat de Vereniging Nederlandse Verkeersvliegers (VNV) weten. Dat komt neer op een maandloon van circa 3.200 euro bruto.

Welke opleiding om les te mogen geven?

In het onderstaande schema is aangegeven wie er volgens de wet bevoegd is om les te geven. Om als leraar in het basisonderwijs te mogen werken, is een afgeronde hbo-opleiding leraar basisonderwijs (pabo) nodig. De pabo-opleiding kan gecombineerd worden met een universitaire opleiding onderwijskunde of pedagogiek.

Welke opleiding voor docent?

U heeft een afgeronde hbo-opleiding leraar basisonderwijs (pabo) nodig om als leraar in het gehele basisonderwijs te mogen werken. Binnen de opleiding zijn specialisaties mogelijk, bijvoorbeeld naar leeftijdscategorie (jonge kind of oudere kind).

Hoeveel verdient een hogeschool leraar?

Een docent hbo in Nederland verdient gemiddeld € 4.220 bruto per maand. Salarissen variëren van € 3.590 (laagste) tot € 4.855 (hoogste).

Wat verdient een leerkracht vmbo?

Een leraar in het voortgezet onderwijs verdient tussen € 3.260 en € 6.710 per maand. Dat is inclusief onder andere vakantiegeld en een eindejaarsuitkering. Dat staat in de cao voortgezet onderwijs (cao vo).

Hoeveel geld krijg je als je piloot bent?

Hoeveel een KLM-piloot verdient, hangt af van leeftijd, ervaring en welk vliegtuig ze vliegen. Aan het begin van hun carrière verdienen piloten tussen de 25.000 en 50.000 euro, zegt luchtvaartdeskundige Joris Melkert van de TU Delft. “Een gezagvoerder zit aan het eind van de piramide bij KLM op 2,5 ton.

Wat verdient een co piloot bij KLM?

Zoals je net al zag verdient een beginnende co-piloot ongeveer €2.500 per maand. Maar wat verdient een ervaren piloot en waar ligt dit aan? Een ervaren piloot die een Boeing 747 vliegt bij KLM kan qua bruto jaarloon ruim boven de €200.000,- uitkomen.

Hoeveel verdient een leerkracht secundair onderwijs Master?

Anders is het voor leerkrachten met een masterdiploma in het secundair onderwijs. Zij starten met een basisloon van zo'n 1.910,01 euro. Na 20 jaar is dat gestegen tot 2.701,07 euro. Bovenop dat loon komt er ook nog vakantiegeld en een eindejaarstoelage.

Hoeveel verdien je als kinesist?

Een kinesist verdient 20,75 euro bruto per patiënt, per uur komt dat ongeveer uit op 42 euro bruto.