Inhoudsopgave:

 1. Welk zoogdier kan op zijn hoofd staan?
 2. Welk dier is tegen lopen maar kan het eigenlijk heel goed?
 3. Welk dier heeft geen knieën?
 4. Welke vier orden behoren tot de klasse van de zoogdieren?
 5. Kan een giraffe liggen?
 6. Welke dieren hebben een hoef?
 7. Welk dier heeft een goed geheugen?
 8. Welke voetballer kan het hoogst springen?
 9. Hoe hoog springt een volleyballer?
 10. Welk dier heeft vier knieën?
 11. Heeft een vogel een knie?
 12. Welke dieren horen bij de zoogdieren?
 13. Welke dieren hebben de vorm van een torpedo?
 14. Hoe staat een giraf op?
 15. Hoeveel nekwervels heeft een giraf?

Welk zoogdier kan op zijn hoofd staan?

De giraffen (Giraffa) zijn een geslacht van evenhoevige zoogdieren uit de familie Giraffidae waarvan de vertegenwoordigers voorkomen in Afrika....Giraffen.
Rijk:Animalia (Dieren)
Klasse:Mammalia (Zoogdieren)
Orde:Artiodactyla (Evenhoevigen)
Familie:Giraffidae

Welk dier is tegen lopen maar kan het eigenlijk heel goed?

Olifanten kunnen heel goed lopen. Ze gebruiken per kilogram lichaamsgewicht minder energie om een kilometer vooruit te komen dan andere dieren. ... Onderzoekers uit België, Italë en Thailand onderzochten de looptechnieken van Aziatische olifanten en publiceerden hun resultaten in The journal of experimental biology.

Welk dier heeft geen knieën?

De knobbel in het midden van de poot van de flamingo is geen knie, maar de enkel.

Welke vier orden behoren tot de klasse van de zoogdieren?

De klasse van de zoogdieren wordt bijvoorbeeld onderverdeeld in zo`n dertig orden, waar onder die van de vleermuizen, de walvissen, de roofdieren, de knaagdieren en de primaten.

Kan een giraffe liggen?

Als een giraffe namelijk gaat slapen, ligt hij op de grond met gebogen poten en zijn kop op zijn rug. ... Giraffen houden daarentegen wel erg van dutjes doen. Dit doen ze staand en steeds maar heel eventjes. Door een aantal keer per dag een dutje te doen, krijgen ze zo voldoende slaap!

Welke dieren hebben een hoef?

De hoefdieren worden verdeeld in twee grote groepen: De evenhoevigen (onder meer antilopen, runderen, herten, varken, schaap, geit) en de onevenhoevigen (paarden, neushoorns en tapirs).

Welk dier heeft een goed geheugen?

2. Olifant heeft goed geheugen. De olifant staat vooral bekend om zijn goede geheugen. Een waterbron waar de dieren jaren geleden waren, weten ze terug te vinden.

Welke voetballer kan het hoogst springen?

Een van zijn grootste kwaliteiten, is misschien wel hoe hoog Ronaldo kan springen. De Portugese sterspeler springt zelfs hoger dan een gemiddelde NBA-speler. In 2011 werd de sprongkracht van de inmiddels 35-jarige Ronaldo gemeten door Castrol Edge Rankings.

Hoe hoog springt een volleyballer?

De Pool Bartosz Kurek raakt aan 3,75m. Voor de Duitser G. Grözer is de recordhoogte 3,74m. Twee andere gewezen Cubanen, nl. de tot Italiaan genaturaliseerde Osmany Juantorena en de tot Braziliaan genaturaliseerde Joandy Leal raken aan 3,67m.

Welk dier heeft vier knieën?

En wist je ook dat olifanten de enige dieren zijn met 4 knieën.

Heeft een vogel een knie?

Daaronder komt het scheenbeen (tibia). Dit deel is vaak bevederd en omdat dit uiterlijk het bovenste deel van de poot lijkt, wordt dit vaak de "dij" van een vogel genoemd. Het gewricht dat daaronder zit is dan ook niet de knie, maar de enkel (of hiel). Eigenlijk staan ze dus op hun hielen.

Welke dieren horen bij de zoogdieren?

De zoogdieren kennen zowel vliegende (vleermuizen) als zwemmende (walvissen) en zowel vleesetende (roofdieren) als plantenetende (onder andere herkauwers) soorten. Het grootste dier aller tijden, de blauwe vinvis, en het grootste levende landdier, de savanneolifant, zijn beide zoogdieren.

Welke dieren hebben de vorm van een torpedo?

In volle zee leven, met een uitgesproken torpedovormig lichaam, de tonijnen (fig. 2b) en makrelen (Scomber scombrus).

Hoe staat een giraf op?

Giraffen krullen hun enorme lange lichaam helemaal op. Hierdoor lijken slapende giraffen soms net op een krakeling. De dieren buigen hun benen en draaien hun lange nek zo dat hun hoofd op hun rug of grond kan rusten.

Hoeveel nekwervels heeft een giraf?

De lange nek van de giraffe heeft, net zoals bij andere zoogdieren (ook de mens), 'maar' zeven halswervels.