Inhoudsopgave:

  1. Wat is de duurste postduif ooit?
  2. Hoeveel is een duif waard?
  3. Wat kost een postduif?
  4. Wat doet een duivenmelker?
  5. Wat is een goede duif?
  6. Hoe werkt de duivensport?
  7. Hoe beginnen met duiven?
  8. Hoe goede duiven kweken?

Wat is de duurste postduif ooit?

Een anonieme koper uit China heeft 1,6 miljoen euro betaald voor de Belgische duif New Kim. Ze is daarmee de duurste duif uit de geschiedenis. Het vorige record stond op naam van de West-Vlaamse topduif Armando, waarvoor 1,2 miljoen euro was betaald.

Hoeveel is een duif waard?

Voor ongeveer 10.000 euro bezit u al een goede duif. Let wel: een doffer kan oneindig veel kinderen krijgen en is dus een veel betere investering dan een duivin. Met een beetje geluk hebt u uw inleg na een jaar terugverdiend, want een gezond jong levert u ongeveer tien procent van de prijs van vader- of moederduif op.

Wat kost een postduif?

Een Belgische duivin wordt morgen de duurste postduif ter wereld. De twee jaar oude prijsvlieger wordt voor minimaal 1,3 miljoen euro geveild.

Wat doet een duivenmelker?

iemand die duiven houdt. iemand die, meestal uit liefhebberij, duiven houdt, bijvoorbeeld om er wedstrijden mee te houden, en die soms ook duiven verkoopt.

Wat is een goede duif?

Eerste prijzen vorig jaar
1eQuiévrain752d
1ePont-Sainte-Maxence506d
1eFontenay407d
1eOrléans342d
1eOrléans241d

Hoe werkt de duivensport?

Duivensport is een competitie, waarbij speciaal gefokte duiven zo snel mogelijk een traject tussen een lossingsplaats en hun hok moeten afleggen. De winnaar is de eigenaar van de duif die de afstand tussen losplaats en duivenhok met de hoogste gemiddelde snelheid afgelegd.

Hoe beginnen met duiven?

Wat moet je aanschaffen Natuurlijk moet je eerst voor een duivenhok zorgen om de postduiven in onder te kunnen brengen. In het hok heb je verder drink- en etensbakken nodig. Wil je met de duiven kweken, dan koop je ook broedschalen. Beginnende leden kunnen via hun vereniging een promohokje via de NPO regelen.

Hoe goede duiven kweken?

Advies voor de bevruchting en leg. Duiven kweken gaat moeilijk als er zich te veel 'pottenkijkers' in het hok bevinden. Sluit het koppel daarom enkele dagen lang voor het leggen in hun nestbak op, telkens enkele uren voor de avond valt.