Inhoudsopgave:

 1. Wat is RMS Molukken?
 2. Waar staat RMS voor?
 3. Wat betekent RMS dag?
 4. Wat betekent Moluks?
 5. Hoe ziet de Molukse vlag eruit?
 6. Wat is RMS stroom?
 7. Waar staat RMS Titanic voor?
 8. Welke dag is RMS?
 9. Wat is de Molukse vlag?
 10. Wat deden de Molukken?
 11. Waar komt de naam Molukken vandaan?
 12. Wat is Mena Muria?
 13. Wat is effectieve stroom?
 14. Wat meet een RMS meter?
 15. Wat betekent het woord Titanic?
 16. Hoe is de RMS ontstaan?
 17. Waarom hangt de Molukse vlag uit vandaag?
 18. Waarom willen Molukkers onafhankelijk?

Wat is RMS Molukken?

Molukkers vieren vandaag dat 70 jaar geleden de onafhankelijke Republiek der Zuid-Molukken (RMS) werd geproclameerd. ... Ze schromen niet om vandaag de rood-groen-wit-blauwe vlag van de Republik Maluku Selatan (RMS) te hijsen.

Waar staat RMS voor?

(Root Mean Squared) RMS wordt gebruikt voor de meting van het uitgangsvermogen van een versterker bij een specifiek distortion level. Bijvoorbeeld: 7 watt RMS kan gezien worden als ongeveer 10-12 watt muziek vermogen.

Wat betekent RMS dag?

Proclamatie Republiek der Zuid-Molukken. Op werd op Ambon de Republiek Maluku Selatan (RMS) uitgeroepen, waarbij de Molukken zich losmaakten van Indonesië. Een herdenking op de Molukken zelf is nagenoeg onmogelijk. ...

Wat betekent Moluks?

De Molukkers zijn een Melanesische-Austronesische bevolkingsgroep die de oorspronkelijke bevolking uitmaken van de eilandenreeks de Molukken, die sinds 1950 onderdeel zijn van Indonesië.

Hoe ziet de Molukse vlag eruit?

Staatswapen. Het officiële staatswapen van de RMS werd in 1950 door de regering vastgesteld. Het vertoont de 'pombo', een Molukse duif. De Molukse cultuur is rijk aan symboliek en bijgeloof en als er een witte duif wordt gesignaleerd bij een belangrijke gebeurtenis, ziet men dit als een goed voorteken.

Wat is RMS stroom?

De RMS of effectieve waarde is een waarde voor een spanning of stroom die een even groot vermogen in een weerstand dissipeerd als een gelijkstroom met dezelfde waarde. Een wisselspanning met een effectieve waarde van 230 V ontwikkeld dus evenveel warmte in een weerstand als een zuivere gelijkspanning van 230 V.

Waar staat RMS Titanic voor?

Een Royal Mail Ship is een zeeschip dat voor Royal Mail post vervoert. Schepen waarvan de rederij een contract met Royal Mail sluit zijn gemachtigd deze naam, of de meer gebruikte afkorting RMS te voeren voor de naam van het schip.

Welke dag is RMS?

Op werd de Republiek der Zuid-Molukken (RMS) geproclameerd. Elk jaar wordt het gevierd, alhoewel het geen reden is voor een feest, want de Molukken worden nog steeds onderdrukt. Sinds enkele jaren wordt de “officiële” RMS-dag georganiseerd in Apeldoorn.

Wat is de Molukse vlag?

Vlag molukken is officieel de vlag van de Republiek der Zuid-Molukken, (in het Maleisisch Republik Maluku Selatan RMS ), is een in 1950 op Ambon uitgeroepen staat. Echter is hun land bezet door Indonesië. RMS vlag van de Molukken als teken dat men nog steeds voor de Molukse staat is. De vlag voor alle Molukkers.

Wat deden de Molukken?

De Molukse acties werden uitgevoerd door jongeren, voornamelijk leden van de tweede generatie. Zij werden hierin echter gesteund door bepaalde leden van de RMS-leiding. Dit wil niet zeggen dat de acties door hen gepland werden, maar zij zetten de jongeren er toe aan en voorzagen hen van wapens.

Waar komt de naam Molukken vandaan?

Algemeen wordt aangenomen dat de naam "Molukken" is afgeleid van Jazirat al-Muluk, wat 'Eiland der Koningen' betekent, een benaming die Arabische handelaren aan deze eilandengroep hebben gegeven.

Wat is Mena Muria?

ELST - Mena Muria! ... De wapenspreuk van de Republik Maluku Selatan klinkt deze vrijdagavond luid door de straten van Elst. De oeroude kreet, die letterlijk voor-achter betekent en verwijst naar samen één, lijkt meteen vat te krijgen op de gedachten van de aanwezigen.

Wat is effectieve stroom?

In de elektrotechniek verstaat men onder de effectieve waarde van een zuivere (dat wil zeggen, met gemiddelde waarde 0) periodieke wisselstroom of -spanning, de waarde van een constante stroom of spanning die in een weerstand gemiddeld hetzelfde elektrisch vermogen ontwikkelt als het oorspronkelijke signaal.

Wat meet een RMS meter?

In tegenstelling tot een average responding multimeter zal een true-RMS meter altijd de RMS waarde van de stroom meten, zelfs als de golfvorm afwijkt van de perfecte sinus. ... De Crest factor geeft aan hoe vervormd een signaal is en kan berekend worden door de piekwaarde van een signaal te delen door de RMS waarde.

Wat betekent het woord Titanic?

[taiten'nik], de naam van het Britse passagiers-stoomschip (46 329 BRT) dat in 1912 als grootste schip ter wereld was voltooid in opdracht van de White Star Line en dat als onzinkbaar werd beschouwd wegens het systeem van waterdichte schotten.

Hoe is de RMS ontstaan?

1950 Republiek der Zuid-Molukken/Opgericht

Waarom hangt de Molukse vlag uit vandaag?

Molukkers vieren 70 jaar RMS met het hijsen vlag, extra militairen op Molukken. De Molukse gemeenschap viert vandaag dat 70 jaar geleden de onafhankelijkheid werd uitgeroepen van de Republiek der Zuid-Molukken, de RMS. ... Wel is in Molukse wijken de blauw-wit-groen-rode RMS-vlag uitgehangen.

Waarom willen Molukkers onafhankelijk?

In plaats van op het leger, werd de gemeenschap sterk op de gedachte van Molukse onafhankelijkheid, die ervoor zou zorgen dat ze konden terugkeren, georiënteerd. In dit streven werden ze aanvankelijk door het merendeel van de Nederlandse bevolking ondersteund.