Inhoudsopgave:

  1. Waar gaat de koninklijke familie op vakantie?
  2. Waar staat villa koning?
  3. Waar staat het vakantiehuis van ons koningspaar?
  4. Hoeveel koningen Willem?
  5. Wie regeerde Nederland voor 1815?

Waar gaat de koninklijke familie op vakantie?

Koning Willem-Alexander gaat met zijn gezin op zomervakantie naar zijn huis in Griekenland. Dat vertelde hij vrijdag bij de fotosessie in de tuin van paleis Huis ten Bosch. Een unicum. De koning houdt zijn vakantiebestemming doorgaans geheim, ook als die voor de hand ligt.

Waar staat villa koning?

Griekenland is een fantastisch land om de vakanties door te brengen, de keuze van Koning Willem Alexander voor Griekenland is dus een hele goede geweest, dat is zeker. Het gebied waar de villa staat heet Chinitsa, hier wonen veel rijke mensen en hier is ook het huis van de voormalige Griekse koning Constantijn.

Waar staat het vakantiehuis van ons koningspaar?

De villa ligt in de buurt van Doroufi en het paar betaalde zo'n 4,5 miljoen euro voor de villa met zwembad, privéhaven en privéstrand. De villa van koning Willem-Alexander op de Griekse Peloponnesos wordt net een fort. De muren worden verhoogd, camera's geïnstalleerd en er wordt een steiger aangelegd.

Hoeveel koningen Willem?

De souverein vorst werd koning van het Koninkrijk der Nederlanden. Vervolgens werden zijn zoon Willem (II) en kleinzoon Willem (III) koning en daarna, bij het ontbreken van mannelijke nakomelingen, Wilhelmina, Juliana en Beatrix koningin. Sinds is Willem-Alexander koning.

Wie regeerde Nederland voor 1815?

Monarchen
GeborenMonarch vanTitel
24 augustus 177216 maart 1815koning Willem I
6 december 17927 oktober 1840koning Willem II
19 februari 1817koning Willem III
31 augustus 188023 november 1890koningin Wilhelmina