Inhoudsopgave:

 1. Wat is de reden van oorlog in Aleppo?
 2. Hoe is de situatie in Damascus?
 3. Wie is aan de macht in Syrië?
 4. Is er nog oorlog in Syrië?
 5. Wat zijn de oorzaken van het conflict in Syrië?
 6. Hoe vormt religie een mogelijke oorzaak van het conflict in Syrië?
 7. Is het veilig in Syrië?
 8. Is het veilig reizen naar Syrië?
 9. Hoe zit het met de oorlog in Syrië?
 10. Wat voor taal spreken ze in Syrië?
 11. Wat is het probleem in Syrië?
 12. Wat is het regime van Assad?
 13. Wat is de oorzaak van het conflict in Syrië?
 14. Is het veilig in Irak?
 15. Wat eten ze in Syrië?
 16. Is het veilig om naar Jordanie te reizen?

Wat is de reden van oorlog in Aleppo?

Geïnspireerd door het begin van de Arabische lente, de protesten in Tunesië en Egypte en Libië, spoten een paar tieners leuzen tegen het Assad-regime op muren in de stad. De tieners werden opgepakt en gemarteld, daarop gingen mensen de straat op, al snel ook in Damascus en Aleppo.

Hoe is de situatie in Damascus?

Er is veel geweld in het hele land. Er vinden dagelijks explosies, aanslagen en gevechten plaats. Ook zijn er luchtaanvallen en bombardementen. Ook op plekken waar veel burgers zijn.

Wie is aan de macht in Syrië?

Het staatshoofd van Syrië is de president. Sinds 2000 is dit Bashar al-Assad.

Is er nog oorlog in Syrië?

Nog steeds is Syrië een land in puin. De bombardementen zijn misschien grotendeels gestopt, maar de oorlog is nog zeker niet voorbij. President Assad heeft zo'n 65 procent van het land heroverd op rebellengroepen en IS, "maar in de provincie Idlib is nog een frontlinie", zegt journalist Fernande van Tets.

Wat zijn de oorzaken van het conflict in Syrië?

Het begin van het conflict Inwoners klagen over de hoge werkloosheid, de corruptie en het niet hebben van politieke vrijheid. Om deze demonstraties tegen te gaan wordt er geschoten op burgers. In juli beginnen protesterende burgers terug te schieten en stapt een deel van het leger op om zich bij de oppositie te voegen.

Hoe vormt religie een mogelijke oorzaak van het conflict in Syrië?

De meeste soennitische landen steunen de Syrische opstandelingen. Het zijn hun geloofsbroeders, en ze willen in Syrië een soennitische regering als buffer tegen het sjiitische Iran. De sjiitische landen steunen juist het regime. ... De opstand in Syrië legt nu dus de verhoudingen in de moslimwereld bloot.

Is het veilig in Syrië?

Vooralsnog heeft geen enkel ander EU-land gesteld dat Syrië weer veilig genoeg is voor terugkeer. ... Sinds 2014 kwamen er ruim 70.000 Syrische vluchtelingen naar Nederland. Asielzoekers krijgen hier eerst een verblijfsvergunning voor vijf jaar. Daarna kunnen ze een verblijfsvergunning voor onbepaalde tijd aanvragen.

Is het veilig reizen naar Syrië?

Wegens de escalatie van het geweld en het aanslepende conflict worden alle reizen naar Syrië ten stelligste afgeraden. Er zijn geen veilige gebieden meer in Syrië. De nog aanwezige Belgen in Syrië worden met aandrang verzocht om het land te verlaten.

Hoe zit het met de oorlog in Syrië?

Ze strijden niet alleen mét maar net zo hard tégen elkaar. In de chaos die in Syrië ontstaat, ziet ook de extremistische beweging Islamitische Staat (IS) kans om een deel van het land te veroveren. Door al het geweld kwam er een enorme vluchtelingenstroom op gang en er vielen honderdduizenden doden.

Wat voor taal spreken ze in Syrië?

Arabisch Syrië/Officiële talen Syrisch Arabisch is gebaseerd op het Standaard Arabisch maar kent ook Franse en Turkse invloeden als overblijfselen van koloniale bezetting. De mensen in Syrië zullen deze invloeden beschouwen als onderdeel van hun Syrisch dialect. De officiële taal in Syrië is Klassiek Arabisch.

Wat is het probleem in Syrië?

N.v.t. De Syrische Burgeroorlog is een burgeroorlog in Syrië tussen enerzijds president Bashar al-Assad met het regeringsleger (moreel gesteund door Rusland en China) en anderzijds de rebellen (moreel gesteund door het Westen en de Verenigde Staten) die tegen zijn regime vechten.

Wat is het regime van Assad?

Politiek. Bashar al-Assad volgt een iets milder aandoende politiek ten opzichte van de buurstaten, waaronder Israël en Jordanië. Uit Libanon trok hij onder plaatselijke druk daadwerkelijk de Syrische bezettingstroepen terug, die sinds 1990 het Libanon van na de Libanese Burgeroorlog controleerden.

Wat is de oorzaak van het conflict in Syrië?

In maart 2011 begon de Syrische bevolking te protesteren tegen het strenge bewind van president Assad. ... Het leger trad hard op tegen deze protesten en er vielen duizenden doden. Op 29 juni richtten de tegenstanders van president Assad het Vrije Syrische Leger op. Zij pakten de wapens op en veroverde veel grondgebied.

Is het veilig in Irak?

De veiligheidssituatie in Irak is en blijft onzeker en uiterst gevaarlijk voor alle reizigers, met uitzondering van de regio Koerdistan waar de algemene veiligheid beter is. Het risico op terroristische aanslagen en aanvallen blijft hoog, zelfs na de nederlaag van Daesh/IS.

Wat eten ze in Syrië?

Nog een bekend gerecht vanuit de Syrische keuken is Muhammara. Dit is een saus gemaakt van rode pepers, granaatappel, broodkruim en olijfolie. Dit wordt dan vaak als een soort van broodbeleg gebruikt op lavash of turks brood. ... Dit gerecht bestaat onder andere uit: deeg, pikant gehakt, pepers, tomaat en peterselie.

Is het veilig om naar Jordanie te reizen?

Ondanks de onrust in de buurlanden Syrië en Irak, is Jordanië wel degelijk een veilig land om naar af te reizen. ... Wel wordt het in Jordanië afgeraden om alleen naar de grensgebieden met Syrië en Irak te gaan als het noodzakelijk is. De rest van Jordanië is dus veilig en ideaal om een rondreis te maken.