Inhoudsopgave:

 1. Wat is ideaal temperatuur?
 2. Hoe koud mag het op kantoor zijn?
 3. Hoe warm moet het zijn om te werken?
 4. Welke temperatuur is schadelijk?
 5. Wat is de gemiddelde huis temperatuur?
 6. Hoe warm moet een badkamer zijn?
 7. Hoe lang mag je in een koelcel werken?
 8. Welke temperatuur is wenselijk in een magazijn?
 9. Hoeveel graden moet het zijn om niet te werken?
 10. Wat moet een werkgever doen bij extreme hitte?
 11. Hoe koud kan een mens verdragen?
 12. Hoeveel hitte kan een mens eigenlijk verdragen?
 13. Hoeveel graden koelt een huis af?
 14. Hoeveel graden in huis winter?
 15. Welke temperatuur vloerverwarming badkamer?
 16. Hoe warm moet de verwarming?
 17. Hoe koud is een vrieshuis?
 18. Heb ik recht op koudetoeslag?
 19. Wat is de minimum temperatuur?
 20. Wat moet een werkgever doen bij warm weer?

Wat is ideaal temperatuur?

De meeste mensen vinden dat de ideale temperatuur in leefruimte tussen de 19 en 22 graden ligt. Voor anderen geldt 'hoe warmer hoe beter', maar hou natuurlijk in gedachten dat elke graad meer zich ook op je factuur zal laten zien. Verwarm dus liever maximaal tot 20 of 21 graden.

Hoe koud mag het op kantoor zijn?

Voor eenvoudig lichamelijk kantoorwerk geldt een maximum van 28˚C op kantoor. Voor intensief, lichamelijk inspannend werk geldt het maximum van 26˚C. Op voorwaarde dat er een duidelijk waarneembare luchtstroom is. Het mag niet warmer zijn dan 25˚C zonder een merkbare luchtstroom.

Hoe warm moet het zijn om te werken?

16°C voor licht werk. 14°C voor halfzwaar werk. 12°C voor zwaar werk. 10°C voor zeer zwaar werk.

Welke temperatuur is schadelijk?

Temperaturen lager dan het vriespunt en hoger dan 40 ºC zijn voor de meeste organismen gevaarlijk. Een lichaamstemperatuur van 37 ºC is nog gewoon, 40 ºC vinden we al hoge koorts en 42 ºC koorts is heel gevaarlijk.

Wat is de gemiddelde huis temperatuur?

Huishoudens stoken in huis gemiddeld 20 tot 22 graden, maar bij een temperatuur van 18 graden is je woning echt ook nog behaaglijk warm. Dat scheelt behalve CO2-uitstoot, flink in je portemonnee.

Hoe warm moet een badkamer zijn?

Omdat de ideale temperatuur in de badkamer tussen de 23 en 24 graden ligt, zal je de verwarming net iets eerder op moeten stoken dan in de andere ruimtes in huis.

Hoe lang mag je in een koelcel werken?

Warme dranken beschikbaar stellen. De werktijd in koelruimtes beperken en aangepaste werkschema's en pauzeroosters hanteren. Volgens de arbocatalogus Pluimvee: maximaal 4 uur per dag in temperaturen lager dan -10 °C en maximaal 45 minuten bij -20 °C en daarna 10 minuten pauze bij kamertemperatuur.

Welke temperatuur is wenselijk in een magazijn?

Zonder voelbare luchtstroom geldt de maximumtemperatuur van 25˚C. Voor zeer lichamelijk inspannend werk geldt een maximumtemperatuur van 25˚C met een voelbare luchtstroom. Zonder luchtstroom mag het niet warmer dan 23˚C zijn.

Hoeveel graden moet het zijn om niet te werken?

18°C bij zeer licht werk. 16°C bij licht werk. 14°C voor halfzwaar werk. 12°C voor zwaar werk.

Wat moet een werkgever doen bij extreme hitte?

Er zijn een paar verplichtingen waar de werkgever aan moet voldoen:
 1. Nagaan of werken in de warmte wel noodzakelijk is.
 2. De duur van werkzaamheden in de warmte verkorten.
 3. Werkzaamheden afwisselen met werk op een koelere plek.
 4. Koele dranken aanbieden.
 5. Persoonlijke beschermingsmiddelen beschikbaar stellen.
BE

Hoe koud kan een mens verdragen?

Als de lichaamstemperatuur onder de 32 °C zakt, wordt de situatie kritiek. Lichaamstemperaturen onder de 27 °C zijn zonder medisch ingrijpen bijna altijd dodelijk, hoewel er gevallen bekend zijn waarbij een lichaamstemperatuur van 14 °C werd overleefd. Onderkoeling kan ook levensreddend zijn.

Hoeveel hitte kan een mens eigenlijk verdragen?

Marge om af te koelen “De mens kan het echt lastig krijgen zodra de buitentemperatuur hoger ligt dan de lichaamstemperatuur. Alles boven 37 graden dus. De reden: we kunnen dan geen droge warmte meer afgeven. Is het buiten 32 graden, dan hebben we 5 graden marge om ons lichaam af te koelen.

Hoeveel graden koelt een huis af?

Hoeveel lager, dat hangt van je isolatie af. Goed geïsoleerde huizen koelen 's nachts maar een paar graden af, terwijl oudere huizen behoorlijk koud kunnen worden. In een goed geïsoleerd huis kun je je thermostaat het beste zo'n 3 graden lager zetten.

Hoeveel graden in huis winter?

De ideale temperatuur in huis Een temperatuur tussen de 18 en 21 graden is een aan te raden temperatuur voor thuis. Jongeren vinden de verwarming op 18 graden vaak voldoende, terwijl ouderen het vaak prettiger vinden om een temperatuur van minimaal 20 graden in huis te hebben.

Welke temperatuur vloerverwarming badkamer?

In het eerste geval dient deze de verwarming van een complete ruimte alleen op zich te nemen terwijl ze in het geval van bijverwarming wordt ondersteund door bijvoorbeeld radiatoren of andere warmtebronnen. Standaard heeft vloerverwarming echter steeds een temperatuur van zo'n 30 graden.

Hoe warm moet de verwarming?

Als je bezig bent, is 19 graden vaak warm genoeg. Zet de thermostaat op 15 graden als er overdag niemand thuis is. Hiermee bespaar je gemiddeld 160 euro per jaar. Bij vloerverwarming is het advies 17 tot 18 graden.

Hoe koud is een vrieshuis?

Vrieshuizen. Nemijtek Vrieshuizen BV in Breda slaat voornamelijk zacht fruit, groenten en sappen op in een grote vriescellen, meldt managing director Jeffrey Grootenboer. Buiten is het 32 graden, binnen, in de met ammoniak gekoelde cellen, is het -18 tot -22, een verschil van 50 tot 54 graden!

Heb ik recht op koudetoeslag?

Als slager werk je dagelijks in een koude ruimte. Is de temperatuur lager dan 12 graden? Dan heb je volgens de cao Slagers recht op een koudetoeslag van € 9,80 bruto per week.

Wat is de minimum temperatuur?

Formule 1 Encyclopedie! Laagste temperatuur die in een bepaalde periode op een bepaalde plaats is gemeten. In de meteorologie wordt met de minimumtemperatuur altijd de laagste etmaalwaarde bedoeld. Doorgaans wordt de minimumtemperatuur tijdens de nacht genoteerd, maar dat hoeft niet.

Wat moet een werkgever doen bij warm weer?

Langere pauzes en koele drankjes Als dat zo is, dan moet het warme werk worden afgewisseld met werk op een koelere plek. Over koel gesproken: de werkgever moet zorgen voor koele drankjes. Ook moet hij beschermingsmiddelen aanbieden: beschermende kleding, een pet of helm en zelfs zonnebrandcrème.