Inhoudsopgave:

 1. Kunnen Nederlanders naar Turkije?
 2. Waarom heeft Turkije code oranje?
 3. Is het veilig om op vakantie te gaan naar Turkije?
 4. Is het veilig met de auto naar Turkije?
 5. Kan ik naar Turkije deze zomer?
 6. Welke reisorganisatie vliegt naar Turkije?
 7. Is Marokko code oranje?
 8. Kan ik op vakantie naar Turkije deze zomer?
 9. Is de Turkse Riviera veilig?
 10. Kun je met auto naar Turkije?
 11. Hoe lang mag een auto in Turkije blijven?
 12. Kan ik naar Turkije reizen Corendon?
 13. Waarom is Turkije code rood?
 14. Waarom vliegt Corendon naar Turkije?
 15. Wie vliegen er naar Turkije?
 16. Kun je nog op vakantie naar Marokko?
 17. Kan je weer naar Marokko reizen?

Kunnen Nederlanders naar Turkije?

Ja, je kan afreizen naar Turkije. Je dient dan een coronabewijs mee te nemen in de vorm van een vaccinatiebewijs, coronatest of herstelbewijs. Echter wordt vanuit de Nederlandse overheid toeristische reizen naar Turkije afgeraden.

Waarom heeft Turkije code oranje?

Oranje: alleen noodzakelijke reizen Reis alleen naar Turkije als het noodzakelijk is. Een toeristische reis is geen noodzakelijke reis.

Is het veilig om op vakantie te gaan naar Turkije?

Het merendeel van Turkije is veilig genoeg om te bereizen, maar er moet wel rekening gehouden worden met een aantal veiligheidsrisico's die afwijken van wat wij in Nederland gewend zijn. Dit heeft voornamelijk te maken met het verhoogde risico op terroristische aanslagen.

Is het veilig met de auto naar Turkije?

Verkeersveiligheid. In Turkije vinden relatief veel ernstige ongevallen plaats. Bestuurders houden zich vaak minder goed aan de verkeersregels dan je gewend bent en het verkeer in de grote steden kan zeer chaotisch zijn. Je wordt daarom aangeraden altijd alert te zijn en defensief te rijden.

Kan ik naar Turkije deze zomer?

Ja, dat kan. De overheid geeft op haar eigen website aan reisorganisaties zelf het antwoord: 'Het is aan de klant om zelf een keuze te maken. U wijst de klant wel op de risico's en het reisadvies op Nederlandwereldwijd.nl.

Welke reisorganisatie vliegt naar Turkije?

We hebben onze 10 favoriete Turkije reisorganisaties voor je geselecteerd.
 1. TUI. TUI is met bijna 200 opties misschien wel de grootste 'allround' Turkije aanbieder. ...
 2. Prijsvrij. ...
 3. Corendon. ...
 4. Kras. ...
 5. D-reizen. ...
 6. De Vakantiediscounter. ...
 7. Sunweb. ...
 8. Tjingo.

Is Marokko code oranje?

De kleurcode van Marokko is gedeeltelijk oranje en een klein deel rood. Er zijn veiligheidsrisico's in het rode gebied. Reis alleen naar Marokko als het noodzakelijk is en reis niet naar het rode gebied.

Kan ik op vakantie naar Turkije deze zomer?

/COVID-19 /Kan ik deze zomer op vakantie naar Turkije? Ja, dat kan. De overheid geeft op haar eigen website aan reisorganisaties zelf het antwoord: ... U wijst de klant wel op de risico's en het reisadvies op Nederlandwereldwijd.nl.

Is de Turkse Riviera veilig?

Vakantie Turkije veilig? In de badplaatsen langs de kust, zoals onder andere Alanya, Side, Antalya, Marmaris, Bodrum, Belek, Kemer en Kusadasi is niets aan de hand. Je kunt hier met een gerust hart vakantie vieren. Daarnaast hebben de vakantiehotels de veiligheid van hun gasten hoog in het vaandel staan.

Kun je met auto naar Turkije?

Als je met de auto naar Turkije reist dien je altijd een geldig legitimatiebewijs of paspoort bij te hebben. ... Dit document moet vanaf de dag van aankomst in Turkije nog minimaal 6 maanden geldig zijn. Verder zijn ook je rijbewijs en kentekenbewijs natuurlijk verplicht.

Hoe lang mag een auto in Turkije blijven?

Zij kunnen voortaan hun Nederlandse auto gedurende twee jaar in Turkije gebruiken, zonder dat zij hiervoor minimaal zes maanden buiten Turkije moeten verblijven. Het maximum aantal jaren dat de auto in Turkije gebruikt mag worden, blijft wel twee jaar.

Kan ik naar Turkije reizen Corendon?

Ja, dat kan. De overheid geeft op haar eigen website aan reisorganisaties zelf het antwoord: ... U wijst de klant wel op de risico's en het reisadvies op Nederlandwereldwijd.nl.

Waarom is Turkije code rood?

Advies is om alleen te reizen naar dit land of gebied indien het echt noodzakelijk is. Vakantiereizen zijn niet noodzakelijk. ·Rood: Dit land of gebied is totaal afgesloten. Er is geen uitzicht op in- en uitreizen.

Waarom vliegt Corendon naar Turkije?

Corendon voert weer vakanties uit naar Turkije, ondanks dat het reisadvies van de Nederlandse overheid voor dat land nog steeds op oranje staat. Topman Steven van der Heijden denkt namelijk dat een strandvakantie aan de Turkse zuid- en westkust weer verantwoord kan.

Wie vliegen er naar Turkije?

Vliegen naar Turkije
 • KLM.
 • Turkish Airlines.
 • Corendon.
 • Pegasus Airlines.
 • SunExpress.
 • Transavia.

Kun je nog op vakantie naar Marokko?

Reis alleen naar Marokko als het noodzakelijk is. Een toeristische reis is geen noodzakelijke reis. De lokale overheid neemt maatregelen in de aanpak van de verspreiding van het coronavirus.

Kan je weer naar Marokko reizen?

Ja, je kan weer op vakantie naar Marokko. Ondanks dat toeristische reizen vanuit de Nederlandse overheid nog steeds worden afgeraden, laat Marokko sinds weer reizigers vanuit Nederland toe.