Inhoudsopgave:

 1. Waar valt een Shisha Lounge onder?
 2. Wat heb je nodig om een Shisha Lounge te openen?
 3. Hoe werkt een Shisha Lounge?
 4. Wat betekent Shisha Lounge?
 5. Hoeveel verdien je met een shisha Lounge?
 6. Wat kost een shisha pen?
 7. Hoeveel kost shisha?
 8. Hoeveel kost shisha in Lounge?
 9. Wat heb je nodig om een horecabedrijf te starten?
 10. Hoe begin ik een frietzaak?
 11. Wat heb je nodig om een bar te beginnen?
 12. Wat kost het om een snackbar te beginnen?
 13. Is een shisha pen gezond?
 14. Is een shisha pen zonder nicotine schadelijk?

Waar valt een Shisha Lounge onder?

Een shisha lounge is niet als zodanig in wet- en regelgeving gedefinieerd. Een shisha lounge is een inrichting waar klanten tegen betaling een waterpijp kunnen roken. In Nederland wordt shisha roken steeds populairder in (eet)cafés, bars, thee- en koffiehuizen, de zogeheten shisha lounges.

Wat heb je nodig om een Shisha Lounge te openen?

De exploitatie van een waterpijpcafé (shisha-lounge) is hierdoor altijd aan een vergunning onderworpen. Daarnaast kan het college van B&W een gemeenteambtenaar het mandaat geven om wijzigingsbesluiten te nemen in het collecte- en wervingsrooster.

Hoe werkt een Shisha Lounge?

Deze shisha lounges zijn lounges/cafés waar je een waterpijp kunt huren. Je krijgt dan een chillen zit plek met een tafeltje waar de waterpijp op neergezet wordt. Je kunt vervolgens met je vrienden een waterpijp sessie houden onder het genot van een drankje. Vaak zijn er in deze shisha lounges ook TV's aanwezig.

Wat betekent Shisha Lounge?

Een waterpijp (shisha, hookah, nargileh (narghile), ghaliyan of hubble bubble) is een instrument waarmee je waterpijptabak of kruidenmengsels kan roken. ... Waterpijp wordt thuis gebruikt maar ook in speciale café's, ook wel shisha-lounges genoemd.

Hoeveel verdien je met een shisha Lounge?

Je kunt er ook een hapje bij eten, dan gaan de koste wel snel omhoog. Een waterpijp kost gemiddeld 13 euro. Een drankje is al snel 2 a 3 euro. Een hapje erbij kost al snel 3 a 5 euro.

Wat kost een shisha pen?

Navulbare Shisha pen (14,95 euro) Complete Vape Pen met of zonder nicotine.

Hoeveel kost shisha?

Waterpijp kopen of shisha kopen? Waterpijpen al vanaf € 4,50! - Shishahut.

Hoeveel kost shisha in Lounge?

Je kunt er ook een hapje bij eten, dan gaan de koste wel snel omhoog. Een waterpijp kost gemiddeld 13 euro. Een drankje is al snel 2 a 3 euro. Een hapje erbij kost al snel 3 a 5 euro.

Wat heb je nodig om een horecabedrijf te starten?

 • Schrijf uw horecabedrijf in bij KVK. ...
 • Check het bestemmingsplan. ...
 • Vraag een exploitatievergunning horecabedrijf aan. ...
 • Vraag een ontheffing Alcoholwet aan. ...
 • Zorg voor een brandveilig horecabedrijf. ...
 • Ga na of u een omgevingsvergunning nodig heeft. ...
 • Kijk welke vergunningen u nog meer nodig heeft.

Hoe begin ik een frietzaak?

Zelf beginnen Als je voor avontuur gaat en zelf een patatzaak van de grond wilt opbouwen zul je eerst een geschikte locatie moeten vinden. Je wilt uiteraard in een gebied gaan zitten waar weinig vergelijkbare horeca gelegenheden zijn. Ook moet je rekening houden met het bestemmingsplan van de buurt waar je gaat zitten.

Wat heb je nodig om een bar te beginnen?

Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld een bouwvergunning, exploitatievergunning, tapvergunning, terrasvergunning of een aanwezigheidsvergunning voor speelautomaten in je bar en het tegelen van de muziekrechten als je muziek draait. Uiteraard moet je als horecaondernemer ook voldoen aan de geldende milieuvoorschriften.

Wat kost het om een snackbar te beginnen?

Als je het goed doet kun je dus uitgaan van een netto bedrag van rond de 3500 euro. Let wel op dat je inkomen volledig afhangt van hoeveel klanten jij kunt trekken en de winstmarge die je behaalt.

Is een shisha pen gezond?

Uit onderzoek van het RIVM is gebleken dat het gebruik van de e-sigaret en de shishapen schadelijk zijn voor de gezondheid. Zowel e-sigaretten als shishapennen kunnen in combinatie met de bijbehorende dampen leiden tot irritatie en schade aan de luchtwegen, hartkloppingen en een verhoogde kans op kanker.

Is een shisha pen zonder nicotine schadelijk?

Een shisha-pen zonder tabak geeft geen nicotine of teer vrij. Daardoor is ze minder schadelijk dan een sigaret. Er is echter weinig onderzoek naar de schadelijkheid van een shisha-pen omdat deze nog niet zo lang bestaat. Propyleenglycol, dat ook in gewone sigaretten zit, irriteert de luchtwegen en de ogen.