Inhoudsopgave:

 1. Hoeveel winkels heeft de Bijenkorf?
 2. Hoe oud is de Bijenkorf?
 3. Wie is de eigenaar van de Bijenkorf?
 4. Welke winkels zitten er in de Bijenkorf Amsterdam?
 5. Welke steden zit de Bijenkorf?
 6. Hoeveel mensen mogen in de Bijenkorf?
 7. Is er een Bijenkorf in Arnhem?
 8. Wat was de Bijenkorf vroeger?
 9. Is de Bijenkorf een Nederlands bedrijf?
 10. Wie is de baas van Primark?
 11. Kan je winkelen bij de Bijenkorf?
 12. Is Bijenkorf met afspraak?
 13. Heeft Arnhem een Bijenkorf?
 14. Waar komt de naam De Bijenkorf vandaan?
 15. Hoe lang mag je winkelen bij de Bijenkorf?
 16. Waar zit de Bijenkorf in Nederland?
 17. Is de Bijenkorf open ivm Corona?
 18. Hoe komt de Bijenkorf aan zijn naam?
 19. Hoeveel verdiepingen heeft Bijenkorf Amsterdam?
 20. Wat voor bedrijf is de Bijenkorf?

Hoeveel winkels heeft de Bijenkorf?

De Bijenkorf is het meest inspirerende, verrassende en creatieve warenhuis waar iedereen bijzonder is. En dat zijn we al 150 jaar. Met nu zeven winkels in Nederland, een patisserie en een webshop in Nederland, België en Duitsland. Sinds 2011 zijn we onderdeel van de gerenommeerde Britse Selfridges Group.

Hoe oud is de Bijenkorf?

151 jaar (1870) De Bijenkorf/Leeftijd De Bijenkorf werd in 1870 opgericht in Amsterdam door Simon Philip Goudsmit. De Bijenkorf heeft zeven winkels in Nederland, in Amsterdam, Den Haag, Rotterdam, Eindhoven, Utrecht, Amstelveen en Maastricht, en een patisserie: Patisserie de Bijenkorf in Amsterdam. De centrale bakkerij is gevestigd in Amsterdam.

Wie is de eigenaar van de Bijenkorf?

De Bijenkorf is eigendom van Selfridges Group Limited. Dat bedrijf bezit ook een aantal andere luxe warenhuisketens, waaronder het gelijknamige Selfridges in Groot-Brittannië, Brown Thomas in Ierland, en Holt Renfrew in Canada.

Welke winkels zitten er in de Bijenkorf Amsterdam?

Populaire merken
 • Calvin Klein.
 • Hugo Boss.
 • Gucci.
 • Falke.
 • Scotch & Soda.

Welke steden zit de Bijenkorf?

Het bedrijf telt anno 2020 vestigingen in de volgende steden:
 • Amsterdam (1870)
 • Den Haag (1926)
 • Rotterdam (1930)
 • Eindhoven (1969)
 • Utrecht (1977/87)
 • Amstelveen (1998)
 • Maastricht (2003)

Hoeveel mensen mogen in de Bijenkorf?

Wij mogen volgens de overheidsmaatregelen maar een beperkt aantal mensen tegelijk verwelkomen. De veiligheid en gezondheid van iedereen binnen en buiten onze winkels heeft de hoogste prioriteit. Daar willen wij graag aan bijdragen.

Is er een Bijenkorf in Arnhem?

In 2014 werd de Bijenkorf Arnhem gesloten. De vestiging paste niet meer in de Premium Experience strategie van de Bijenkorf.

Wat was de Bijenkorf vroeger?

Een winkeltje aan de Nieuwendijk Een fourniturenwinkel dus. Want vroeger - toen niet alles, maar wel veel nog beter was - stopte men nog eigenhandig gaten in sokken, en naaide men hele broeken in elkaar. En daar had je naaispulletjes voor nodig. Het fourniturenwinkeltje heette Magazijn de Bijenkorf.

Is de Bijenkorf een Nederlands bedrijf?

De Bijenkorf is een luxe warenhuisketen met een zevental vestigingen in Nederland. Het bedrijf werd opgericht in 1870 en groeide uit van een kleine fourniturenwinkel in Amsterdam tot een landelijke warenhuisketen. ... Het bedrijf is sinds 2011 onderdeel van de Britse Selfridges Group.

Wie is de baas van Primark?

Primark
HoofdkantoorDublin, Ierland
SleutelfigurenArthur Ryan, voorzitter Paul Marchant, Chief Executive
Werknemers52.000
Sectordetailhandel

Kan je winkelen bij de Bijenkorf?

Met een winkelafspraak ben je zeker van toegang tot één van onze zeven winkels, op het door jou gewenste moment. ... Zo kunnen we jou te allen tijde een bijzondere winkel-ervaring blijven bieden en kun jij genieten van al het moois dat de Bijenkorf te bieden heeft. Je kunt reserveren* via de button hieronder.

Is Bijenkorf met afspraak?

Al onze winkels zijn geopend op afspraak. Je kunt ook bij ons binnenlopen, maar alleen als er plek is. Verder kun je bij ons artikelen uit de winkel bestellen via de webshop. Wil je even lekker winkelen zonder in de rij te hoeven staan, maak dan een afspraak.

Heeft Arnhem een Bijenkorf?

ARNHEM - De Bijenkorf in Arnhem gaat weg. Begin 2014 worden de deuren gesloten als gevolg van een reorganisatie. ... De Bijenkorf is sinds 1975 in Arnhem gevestigd. Voor het pand aan de Ketelstraat is inmiddels een nieuwe huurder gevonden: kledingconcern Primark wil er een winkel beginnen.

Waar komt de naam De Bijenkorf vandaan?

De Joodse ondernemer Simon Philip Goudsmit opende een winkeltje aan de Nieuwendijk 132. Nee, Simon Philip smeedde geen goud, maar verkocht band en garen. Een fourniturenwinkel dus. ... Wel weten we dat weduwe Goudsmit in 1892 toestemming kreeg om een uithangbord op te hangen met de naam en een afbeelding van een bijenkorf.

Hoe lang mag je winkelen bij de Bijenkorf?

We hanteren nog steeds een maximaal aantal bezoekers in de winkel. Met een afspraak kun je 1.5 uur lang veilig en ongestoord rondkijken in een van onze zeven winkels.

Waar zit de Bijenkorf in Nederland?

Vestigingen
 • Amsterdam (1870)
 • Den Haag (1926)
 • Rotterdam (1930)
 • Eindhoven (1969)
 • Utrecht (1977/87)
 • Amstelveen (1998)
 • Maastricht (2003)

Is de Bijenkorf open ivm Corona?

Welkom bij de Bijenkorf Onze winkels zijn open en we staan klaar om je op afspraak te verwelkomen. In verband met corona is een aantal van onze services helaas nog anders dan je gewend bent. Onze restaurants en cafés zijn gesloten.

Hoe komt de Bijenkorf aan zijn naam?

Even terug in de tijd; de Bijenkorf bestaat sinds en begon als een vennootschap tussen de koopman Abraham Salomon Polak en Simon Philip Goudsmit. ... In de logo's komt de naam 'Magazijn de Bijenkorf' niet voor maar zien we wel de initialen van Simon Philip Goudsmit met de korf en een aantal zoemende bijen.

Hoeveel verdiepingen heeft Bijenkorf Amsterdam?

De Bijenkorf werd ontworpen door de architecten van Straaten en Lubbers. Het gebouw werd opgetrokken uit rode baksteen en natuursteen. Er zijn 5 bouwlagen: een begane grond, 3 verdiepingen en een dakverdieping.

Wat voor bedrijf is de Bijenkorf?

De Bijenkorf (warenhuis) De Bijenkorf in Amsterdam. De Bijenkorf is een luxe warenhuisketen met een zevental vestigingen in Nederland. Het bedrijf werd opgericht in 1870 en groeide uit van een kleine fourniturenwinkel in Amsterdam tot een landelijke warenhuisketen.