Inhoudsopgave:

 1. Wat is een 1 op kenteken?
 2. Hoe kom je van duplicaatcode af?
 3. Wat is duplicaatcode kenteken?
 4. Hoeveel Duplicaatcodes?
 5. Wat is RDW Gaik?
 6. Welk deel voor overschrijven?
 7. Wat is inscriptie kentekenplaat?
 8. Wat is een compleet kentekenbewijs?
 9. Hoe duur is een kentekenhouder?
 10. Wat worden de nieuwe kentekens?
 11. Wat is een Plaatafgiftecode?
 12. Wat is Lamineercode?
 13. Welk deel Tenaamstellingscode?
 14. Hoe krijg ik mijn kentekenplaat?

Wat is een 1 op kenteken?

Dit cijfer geeft aan hoe vaak er kentekenplaten voor het voertuig zijn afgegeven. Op de eerste afgegeven kentekenplaat staat niets boven het liggende streepje. Vraagt u daarna een nieuwe kentekenplaat aan, bijvoorbeeld na verlies of diefstal, dan krijgt u een 1 op de kentekenplaat (duplicaatcode 1).

Hoe kom je van duplicaatcode af?

Net als de cijfers en letters op de kentekenplaat moet ook de duplicaatcode goed leesbaar zijn. Het is niet toegestaan om de duplicaatcode weg te halen of onzichtbaar te maken door deze geel te lakken. Doet u dit wel dan loopt u het risico op een boete. Het camoufleren van de betreffende code is dus niet toegestaan.

Wat is duplicaatcode kenteken?

Op een kentekenbewijs staat een duplicaatcode aangegeven. De duplicaatcode geeft aan hoeveel vervangende kentekenbewijzen voor het betreffend voertuig zijn afgegeven. ... De duplicaatcode kan direct vermeld zijn op het kentekenbewijs deel IA .

Hoeveel Duplicaatcodes?

Best bekend als het kleine 1-tje of 2-tje boven het eerste streepje in het kenteken. Het getal geeft het aantal duplicaten aan dat ooit is uitgegeven van hetzelfde kenteken. Op langwerpige kentekenplaten staan duplicaatcodes 1 t/m 9 boven het streepje en 10 t/m 19 eronder (waarbij 0 = 10; 1 = 11, enz.).

Wat is RDW Gaik?

Alle Nederlands gekentekende voertuigen moeten minimaal één kentekenplaat hebben. ... GAIK staat voor Gecontroleerde Afgifte en Inname van Kentekenplaten.

Welk deel voor overschrijven?

Het kentekenbewijs sinds 1 januari 2014 Tenaamstellingscode: Het deel dat nodig is bij overschrijving van het kenteken en dat u thuis moet bewaren. De tenaamstellingscode bestaat uit 9 cijfers. De eerste 4 cijfers ontvangt u bij de aankoop van een voertuig en de laatste 5 cijfers als u de kentekencard ontvangt.

Wat is inscriptie kentekenplaat?

Dit cijfer geeft aan hoe vaak er kentekenplaten voor het voertuig zijn afgegeven. Zo is duidelijk dat je niet aansprakelijk bent als iemand strafbare feiten pleegt met de originele nummerborden.

Wat is een compleet kentekenbewijs?

Het kentekenbewijs sinds 1 januari 2014 De tenaamstellingscode bestaat uit 9 cijfers. De eerste 4 cijfers ontvangt u bij de aankoop van een voertuig en de laatste 5 cijfers als u de kentekencard ontvangt. ... Dit deel ontvangt u alleen als u een voertuig exporteert.

Hoe duur is een kentekenhouder?

Nieuwe kentekenplaat aanvragen Een nieuwe kentekenplaat vraag je aan bij een door het RDW erkende kentekenplaatfabrikant. Voor de aanvraag heb je een geldig legitimatiebewijs en de kentekencard nodig. De kosten van nieuwe kentekenplaten liggen gemiddeld tussen de 25 en 45 euro.

Wat worden de nieuwe kentekens?

Nieuw op het kenteken: de losse L. Op is gestart met de L als beginletter in de huidige kentekenserie voor personenvoertuigen. Nieuwe auto's krijgen een kenteken met één letter, drie cijfers en twee letters.

Wat is een Plaatafgiftecode?

Is de bedrijfsvoorraadpas van een ander bedrijf, dan voert u wel een plaatafgiftecode in. Het systeem geeft dit automatisch aan nadat u alle gegevens van de pas (bedrijfsnummer en pasnummer) heeft ingevoerd.

Wat is Lamineercode?

De lamineercode bestaat uit 10 cijfers. Het eerste cijfer is het identificatienummer van de lamineerder. Het tweede en derde cijfer zijn de laatste 2 cijfers van de jaaraanduiding. De laatste 7 cijfers zijn het volgnummer van de blanco- kentekenplaat.

Welk deel Tenaamstellingscode?

Bij het kentekenbewijs op creditcardformaat (kentekencard) hoort een unieke code: de tenaamstellingscode. Deze code bestaat uit 9 cijfers. Het 1e deel van de code ontvangt u als u een voertuig koopt. Het 2e deel zit bij de kentekencard die wij u toesturen.

Hoe krijg ik mijn kentekenplaat?

Een nieuwe kentekenplaat vraag je aan bij een door het RDW erkende kentekenplaatfabrikant. Voor de aanvraag heb je een geldig legitimatiebewijs en de kentekencard nodig. De kosten van nieuwe kentekenplaten liggen gemiddeld tussen de 25 en 45 euro.