Inhoudsopgave:

 1. Wat betekent Karim eet graag uit de muur?
 2. Wat betekent met de kop tegen de muur lopen?
 3. Wat betekent met de rug tegen de muur staan?
 4. Wat is de betekenis van tegen de lamp lopen?
 5. Wat betekent dat is ver van mijn bed?
 6. Wat betekent hij zit op hete kolen?
 7. Wat betekent een gaatje in je hoofd hebben?
 8. Wat betekent de uitdrukking mooi weer spelen?
 9. Wat betekent iemand ervan langs geven?
 10. Wat water bij de wijn doen?
 11. Wat betekend De aanhouder wint?
 12. Wat betekent Daar hangt de schaar uit?
 13. Wat betekent de kat de bel aanbinden?
 14. Heb je een gaatje in je agenda?
 15. Wie boorde een gaatje in zijn hoofd?
 16. Wat te doen bij pijn in scheenbeen?
 17. Wat betekent het gezegde zijn neus ophalen?

Wat betekent Karim eet graag uit de muur?

Betekenis: Geen kant meer op kunnen.

Wat betekent met de kop tegen de muur lopen?

koppig doorgaan ondanks sterke tegenwerking. halsstarrig doorgaan met iets terwijl men tegenstand ondervindt; niet bereiken wat men wil door te sterke tegenwerking.

Wat betekent met de rug tegen de muur staan?

Spreekwoord: Hij staat met zijn rug tegen de muur. Betekenis: Hij heeft geen alternatieven meer. Spreekwoord: Dat gaat achter zijn rug om. Betekenis: Dat gebeurt zonder dat hij ervan weet.

Wat is de betekenis van tegen de lamp lopen?

Tegen de lamp lopen is een spreekwoord en betekent 'betrapt worden'. Het spreekwoord wordt meestal gebruikt als iemand betrapt wordt bij het plegen van een misdaad of bij een andere slechte daad.

Wat betekent dat is ver van mijn bed?

Ver-van-het-bed-show; ver-van-mijn-bed-show. Ver-van-het-bed-show; ver-van-mijn-bed-show - (naar de titel van een buitenlandprogramma van de KRO-televisie), iets waar men niet rechtstreeks mee te maken krijgt, dat ver afligt van iemands belevingswereld. ... Het bed symboliseert hier de gemakzucht.

Wat betekent hij zit op hete kolen?

op hete (gloeiende) kolen zitten ik hoop dat de taxi gauw komt, want ik zit op hete kolen: ik heb erg veel haast, ik zit in spanning te wachten.

Wat betekent een gaatje in je hoofd hebben?

een gaatje in zijn hoofd/knikker/bol hebben,niet goed wijs zijn. Deze uitdr. is tegenwoordig erg courant in het jongerentaalgebruik. Bij Hofkamp en Westerman vinden we volgend voorbeeld: 'Tjonge, tjonge, wat doe je toch allemaal.

Wat betekent de uitdrukking mooi weer spelen?

D.w.z. rijkelijk leven; vriendelijk, onderdanig zijn; eig. evenals het mooie weer vriendelijk, vroolijk zijn; en vandaar: zijn hart ophalen, pret maken (vgl. goede sier maken). Winschooten, 352 verklaart het door: 'vioolen laaten sorgen, sijn hart ophaalen, optrekken, ligtmissen', eene bet.

Wat betekent iemand ervan langs geven?

D.w.z. een pak slaag krijgen; ook een geducht standje krijgen of van zaken, die veel te lijden hebben; iemand er van langs geven, hem een pak slaag toedienen, hem flink op zijn nummer zetten. Eig. iemand langs d.i. over, zijn lichaam slagen toedienen. Zie Ndl.

Wat water bij de wijn doen?

zijn eisen of standpunt matigen door toegevingen te doen. Voorbeelden: Een beetje water bij de wijn kan spreekwoordelijk geen kwaad, maar teveel is teveel natuurlijk.

Wat betekend De aanhouder wint?

De aanhouder wint is een Nederlands spreekwoord dat betekent dat degene die nooit opgeeft, uiteindelijk ook zijn of haar doel zal bereiken.

Wat betekent Daar hangt de schaar uit?

D.w.z. het is daar duur, men wordt daar gesneden. Inderdaad hing bij kleermakers een schaaf uit, dikwijls verguld. Daar de snijers bekend stonden als oneerlijke menschen, die 't laken door 't oog van de schaar haalden, kreeg de uitdr. daar hangt de schaar uit, de bet.

Wat betekent de kat de bel aanbinden?

De kat de bel aanbinden betekent 'als eerste een moeilijke kwestie aansnijden' of 'iets gevaarlijks ondernemen waar ook anderen de vruchten van zullen plukken'. ... De ratten hebben besloten dat een van hen de kat een bel zal ombinden. Zo kunnen ze de kat voortaan altijd horen aankomen.

Heb je een gaatje in je agenda?

naamw. Uitspraak: [ˈxacə] Verbuigingen: gaatje|s (meerv.) kleine opening Ik heb nog wel een gaatje in mijn agenda. (ik heb nog wel een vrij tijdstip in mijn agenda)een gaatj...

Wie boorde een gaatje in zijn hoofd?

Bij de dood van de man die een gaatje in zijn hoofd boorde omdat hij zijn hele leven wilde zijn. Bart Huges, de man die in Nederland (en daarbuiten) wereldberoemd werd door in 1965 een gaatje in zijn voorhoofd te boren om zijn bewustzijn te verruimen, om `permanent high' te zijn, is vorige week overleden.

Wat te doen bij pijn in scheenbeen?

Wat kan ik aan scheenbeenklachten doen?
 1. Draag goede hardloopschoenen met voldoende demping.
 2. Gebruik eventueel inlegzooltjes als u voetafwijkingen heeft.
 3. Train op een zachte ondergrond: liever op bosgrond dan op asfalt.
 4. Bouw uw training rustig op.
 5. Koelen met ijs op de pijnlijke plek kan verlichting geven.

Wat betekent het gezegde zijn neus ophalen?

De uitdrukking 'zijn neus ophalen' betekent dat men hetgeen waarmee hij of zij wordt geconfronteerd, minderwaardig acht. Wanneer iemand ergens 'zijn neus voor ophaalt', wordt dit over het algemeen als een hooghartig gebaar opgevat.