Inhoudsopgave:

 1. Wat valt onder categorie 1 vuurwerk?
 2. Is categorie 1 vuurwerk legaal 2020?
 3. Is een rotje categorie 1?
 4. Wat voor vuurwerk mag je afsteken?
 5. Waar koop je categorie 1 vuurwerk?
 6. Waar kun je categorie 1 vuurwerk bestellen?
 7. Waar kan ik categorie 1 vuurwerk kopen?
 8. Wat is categorie 2 vuurwerk?
 9. Welke categorie zijn Knetterballen?
 10. Is een Grondbloem cat 1?
 11. Hoelang mag je vuurwerk afsteken?
 12. Is vuurwerk verboden in 2021?
 13. Kan je cat 1 vuurwerk bestellen online?
 14. Is categorie 2 vuurwerk legaal?
 15. Welke categorie zijn wondertollen?
 16. Welke categorie zijn Ratellinten?
 17. Waar in Belgie mag je vuurwerk afsteken?
 18. Hoeveel vuurwerk mag je in huis hebben?
 19. Wat voor vuurwerk mag je afsteken in 2021?
 20. Is vuurwerk verboden ?

Wat valt onder categorie 1 vuurwerk?

Categorie F1-vuurwerk wordt ook wel kindervuurwerk of fop-en-schertsvuurwerk genoemd. Je mag categorie F1-vuurwerk kopen vanaf 12 jaar. Dit vuurwerk is het hele jaar door verkrijgbaar en mag je ook het hele jaar door afsteken (maar geen overlast mee veroorzaken of vernielingen mee plegen).

Is categorie 1 vuurwerk legaal 2020?

Vanaf 12 jaar mag je vuurwerk kopen en afsteken. Het gaat dan om categorie F1-vuurwerk, zoals sterretjes, knalerwten en Bengaalse lucifers. Vanaf 16 jaar mag je categorie F2-vuurwerk afsteken en kopen. Vanaf 1 december 2020 is vuurwerk uit categorie F3 verboden voor consumenten.

Is een rotje categorie 1?

Categorie I: vuurwerk met weinig gevaar en bijna geen geluid. Een voorbeeld van vuurwerk in categorie I, zijn sterretjes. Categorie II: vuurwerk met weinig gevaar en een laag geluidsniveau. Een voorbeeld van vuurwerk in categorie II, zijn rotjes.

Wat voor vuurwerk mag je afsteken?

Let op: er geldt dit jaar een tijdelijk (eenmalig) algeheel vuurwerkverbod. Alleen kindervuurwerk – categorie F1, ook wel fop- of schertsvuurwerk genoemd – mag (het hele jaar) verkocht en afgestoken worden.

Waar koop je categorie 1 vuurwerk?

Categorie 1 vuurwerk van Vuurwerkland is het hele jaar door te bestellen. Onder categorie 1 vuurwerk worden onder andere verstaan: fakkels, rookbommetjes en grondbloemen....We helpen je graag op weg:
 • Je rekent jouw cat 1 vuurwerk eenvoudig af met iDeal, creditcard of PayPal. ...
 • Lekker op je gemak bladeren door onze webshop.

Waar kun je categorie 1 vuurwerk bestellen?

Daarom hebben wij een uitgebreide selectie jeugd- en kindervuurwerk voor je samengesteld. Voor al het categorie 1, ook wel F1 of CAT. 1-vuurwerk, kun je bij ons terecht. Van sterretjes tot mini fonteinen, knalerwten en crackling balls.

Waar kan ik categorie 1 vuurwerk kopen?

Knalkoning Oss heeft een grote keuze in CAT1 vuurwerk. Vuurwerk dat het hele jaar door verkocht en afgestoken mag worden.

Wat is categorie 2 vuurwerk?

Categorie F2 Cat 2 vuurwerk levert weinig gevaar op en heeft een laag geluidsniveau. Dit vuurwerk is bestemd voor buitenshuis in een afgebakende plaats. Veel van ons vuurwerk valt in deze categorie hieronder een paar voorbeelden: Mysterious, Willow Fan en Monster Ride.

Welke categorie zijn Knetterballen?

Knetterballen, wondertollen en sterretjes: licht vuurwerk vliegt over de toonbank. Categorie 1 vuurwerk, het vuurwerk dat als enige nog wel mag worden afgestoken met de jaarwisseling, wint aan populariteit.

Is een Grondbloem cat 1?

Vuurbloemen die over de grond dansen in verschillende kleuren. 25 stuks! Let op: dit is vuurwerk van categorie 1. Dit betekent dat je dit product het gehele jaar door mag afsteken.

Hoelang mag je vuurwerk afsteken?

Vuurwerk afsteken is alleen toegestaan tussen 18:00 s 'avonds (31 december) tot 02:00 s 'nachts (1 januari). Als je dit niet doet - en de politie ziet dat je buiten deze tijden vuurwerk afsteekt - kan het mogelijk zijn dat je een boete of een taakstraf krijgt.

Is vuurwerk verboden in 2021?

Tijdens de jaarwisseling 2020-2021 was het verboden vuurwerk te verkopen, te vervoeren, te bezitten en af te steken. Het verbod is gekomen op verzoek van onder andere de Tweede Kamer, veiligheidsregio's, zorgverleners, politie en BOA's.

Kan je cat 1 vuurwerk bestellen online?

Daarom hebben wij een uitgebreide selectie jeugd- en kindervuurwerk voor je samengesteld. Voor al het categorie 1, ook wel F1 of CAT. 1-vuurwerk, kun je bij ons terecht. ... Kies dan nu je favoriete kindervuurwerk uit en bestel het eenvoudig online!

Is categorie 2 vuurwerk legaal?

Categorie 2 (F2) vuurwerk Deze categorie bevat alle compounds, vuurpijlen, knalvuurwerk, fonteinen, cakes en batterijen. In Nederland is alle knalvuurwerk en vuurpijlen uit categorie 2 vanaf dit jaar verboden. De leeftijdsgrens voor categorie 2 is 16 jaar.

Welke categorie zijn wondertollen?

Wat is categorie 1 vuurwerk?
 • Wondertollen.
 • Grondbloemen.
 • Bengaalse fakkels.
 • Knalerwten.
 • Rookbommetjes.
 • (Feest) fonteinen.
 • Fluiters.

Welke categorie zijn Ratellinten?

Een Ratellint is een knetter-pellet van de de categorie F1 en is geschikt voor buitenshuis gebruik. Het effect is een knetterend geluid. Verkoop aan personen vanaf 14 jaar.

Waar in Belgie mag je vuurwerk afsteken?

In België zijn de vuurwerkregels in 2017 verscherpt. ... Vuurwerk van categorie F3 is niet alleen in Vlaanderen, maar in heel België verboden. Daarnaast geldt voor sommige Waalse gemeentes dat je een vergunning van de brandweer of gemeente nodig hebt om vuurwerk te mogen afsteken.

Hoeveel vuurwerk mag je in huis hebben?

U mag het hele jaar maximaal 25 kg F2 vuurwerk op een niet voor het publiek toegankelijke plaats bewaren/opslaan. U mag vuurwerk dit jaar echter niet afsteken vanwege het tijdelijke (eenmalige) vuurwerkverbod (met uitzondering van kindervuurwerk categorie F1, ook wel fop- of schertsvuurwerk genoemd).

Wat voor vuurwerk mag je afsteken in 2021?

Vuurwerkregels jaarwisseling 2021-2022 Hierbij moet je denken aan vuurwerk uit de categorie F3, knalvuurwerk (zoals rotjes), knalstrengen (zoals Chinese matten), enkelshotsbuizen (zoals single shots) en vuurpijlen.

Is vuurwerk verboden ?

Als het aan het college ligt is het vanaf de jaarwisseling 2022-2023 voor particulieren verboden vuurwerk af te steken in Utrecht. ... “Driekwart van de Utrechters geeft aan zelf geen vuurwerk meer te kopen als de gemeente een alternatief organiseert.