Inhoudsopgave:

 1. Wat kost Ik wil van mijn auto af?
 2. Hoe raak ik mijn oude auto kwijt?
 3. Wat moet je doen als je je auto particulier verkoop?
 4. Wat heb je nodig om een auto te verkopen?
 5. Waar kan ik mijn auto kwijt?
 6. Wat doen met oud kentekenbewijs?
 7. Welke papieren nodig voor sloop?
 8. Welke delen kentekenbewijs nodig voor verkoop?
 9. Waar moet je op letten bij het verkopen van een auto?
 10. Waar vind ik de meldcode van de auto?
 11. Hoe kom ik aan een kentekenbewijs?
 12. Kan ik zonder kentekencard een overschrijving doen?
 13. Wat kan iemand met mijn kentekenbewijs?
 14. Wat krijg je voor een auto op de sloop?
 15. Hoe werkt auto naar de sloop?
 16. Welke documenten nodig bij verkoop motor?
 17. Wat is meldcode op kentekenbewijs?
 18. Waar vind ik mijn meldcode scooter?
 19. Wat te doen met oud kentekenbewijs?
 20. Welk deel van het kentekenbewijs moet je bij je hebben?

Wat kost Ik wil van mijn auto af?

Ja, je kunt kosteloos gebruikmaken van onze dienstverlening. Zowel het aanmelden van je voertuig als de daadwerkelijke verkoop zijn gratis. Waar verdienen jullie dan geld mee? De aangesloten dealers dragen de kosten voor onze dienstverlening.

Hoe raak ik mijn oude auto kwijt?

De kans is groot dat je de sloopauto binnen een paar uur kwijt bent, een sloopauto verkopen is niet vaak lastig. Ook een advertentiesite is een manier om je auto kwijt te raken. Daarbij plaats je een foto en relevante informatie over je auto op een site zoals Marktplaats. Dit levert echter meestal weinig geld op.

Wat moet je doen als je je auto particulier verkoop?

Verkoop aan particulier of rechtspersoon
 1. U geeft de koper de volgende documenten mee: ...
 2. De koper regelt de overschrijving van het voertuig bij een kentekenloket van Post NL of van Kentekenloket BV of een RDW-balie. ...
 3. De koper krijgt van de medewerker een vrijwaringsbewijs.

Wat heb je nodig om een auto te verkopen?

Geldige ID-kaart of paspoort: hiermee laat je de koper zien dat je betrouwbaar bent. Voertuigbewijs én tenaamstellingsbewijs óf de kentekencard. Overschrijvingsbewijs óf tenaamstellingscode. Onderhouds- en reparatie boekje, zodat de koper vertrouwen krijgt bij het voertuig en precies weet wat ermee is gebeurd.

Waar kan ik mijn auto kwijt?

Als jij jouw auto kwijt wilt, ben je bij Ikwiljouwautokopen.nl aan het juiste adres. Wij kopen auto's van alle soorten en maten. Van oude auto's tot auto's met nog maar een paar duizend kilometer op de teller.

Wat doen met oud kentekenbewijs?

Particulieren onderling moeten de overschrijving regelen bij een kentekenloket van PostNL of RDW-balie. Neem daarvoor het papieren kentekenbewijs en het overschrijvingsbewijs mee. De koper moet zich legitimeren. Jij ontvangt als verkoper een vrijwaringsbewijs en de oude kenteken delen.

Welke papieren nodig voor sloop?

Voorwaarden sloop voertuig U heeft het kentekenbewijs en de tenaamstellingscode nodig. Heeft u geen kentekenbewijs of tenaamstellingscode meer? Vraag dan eerst gratis een 'demontagecode' aan. Met deze code meldt het sloopbedrijf het voertuig voor u af.

Welke delen kentekenbewijs nodig voor verkoop?

Een kentekenbewijs deel 1A, een kentekenbewijs deel 1B en het overschrijvingsbewijs. Op de achterkant van ieder deel staat duidelijk aangegeven welk deel het is. De auto verkopen zonder deze papieren kan niet. U heeft alle delen nodig en dient deze bij het autoverkopen als geheel kentekenbewijs te overhandigen.

Waar moet je op letten bij het verkopen van een auto?

Auto verkopen: waar moet je op letten?
 • Een schone auto. Je auto schoonmaken wordt vaak onderschat, maar een schone auto wekt vertrouwen op dat je de auto goed onderhouden hebt. ...
 • Controleer je auto. ...
 • Geef zekerheid. ...
 • Een pakkende advertentie. ...
 • Wees bereikbaar. ...
 • Vraag een eerlijke prijs. ...
 • De proefrit. ...
 • De verkoop.

Waar vind ik de meldcode van de auto?

Dit zijn de laatste 4 cijfers van het chassis- of identificatienummer van je auto. Dit nummer vind je op je kentekenbewijs. Nadat je jouw autoverzekering hebt afgesloten, geven wij jouw meldcode en kenteken direct door aan het RDW.

Hoe kom ik aan een kentekenbewijs?

Via de website van de RDW vraag je eenvoudig een nieuw kentekenbewijs aan, dit kost 31,50. Je ontvangt dan binnen drie werkdagen per post een nieuwe kentekencard. Een dag later ontvang je per post ook een nieuwe tenaamstellingscode.

Kan ik zonder kentekencard een overschrijving doen?

Voorwaarden. U heeft de kentekencard en de tenaamstellingscode van het voertuig dat u wilt overschrijven. Met een 'papieren' kentekenbewijs is online overschrijven niet mogelijk. U heeft een geldig Nederlands paspoort, Nederlands rijbewijs of Nederlandse identiteitskaart met een chip.

Wat kan iemand met mijn kentekenbewijs?

Re: Kentekenbewijs makkelijk te stelen! Met een KentekenCard (in combinatie met de tenaamstellingscode) kan een voertuig worden overgeschreven op een andere naam, het is daarom belangrijk om deze veilig te bewaren.

Wat krijg je voor een auto op de sloop?

Dit betekent in de praktijk dat je voor een auto die er zowel van binnen als van buiten afgeleefd uitziet, doorgaans een vergoeding krijgt voor wat de auto nog aan oud ijzer oplevert. Wat afhankelijk van het gewicht van de auto, ergens tussen de 75 Euro en de 125 Euro zal liggen.

Hoe werkt auto naar de sloop?

Je wilt jouw auto naar de sloop brengen, maar wat gebeurd er nu eigenlijk mee? Een erkende autosloperij meld jouw auto bij de RDW voor demontage. Het voertuig wordt dan direct ontdaan van zijn registratie bij de RDW. Je krijgt hier dan een vrijwaringsbewijs voor en het voertuig staat dan niet meer op jouw naam.

Welke documenten nodig bij verkoop motor?

U heeft het complete papieren kentekenbewijs of de kentekencard met de tenaamstellingscode van het voertuig. Bent u het kentekenbewijs (of een deel ervan) kwijt? Vraag dan eerst een nieuw kentekenbewijs aan. Bent u de tenaamstellingscode kwijt, dan moet u een nieuwe tenaamstellingscode aanvragen.

Wat is meldcode op kentekenbewijs?

De meldcode bestaat uit de laatste 4 cijfers van het identificatienummer (chassisnummer of framenummer). De meldcode kunt u achterhalen door de laatste 4 posities van het identificatienummer over te nemen van het kentekenbewijs deel IA of deel I (voertuigbewijs).

Waar vind ik mijn meldcode scooter?

Je kunt de meldcode vinden op het tenaamstellingsverslag direct onder het kenteken (zie afbeelding hieronder). Let op, de meldcode is iets anders als de tenaamstellingscode.

Wat te doen met oud kentekenbewijs?

Particulieren onderling moeten de overschrijving regelen bij een kentekenloket van PostNL of RDW-balie. Neem daarvoor het papieren kentekenbewijs en het overschrijvingsbewijs mee. De koper moet zich legitimeren. Jij ontvangt als verkoper een vrijwaringsbewijs en de oude kenteken delen.

Welk deel van het kentekenbewijs moet je bij je hebben?

Als u rijdt op de weg, moet u uw kentekencard bij u hebben. De politie kan erom vragen. Heeft u (nog) een papieren kentekenbewijs, dan moet u het Voertuigbewijs (deel IA of het vroegere deel I) en het Tenaamstellingsbewijs (deel IB of het vroegere deel II) bij u hebben.