Inhoudsopgave:

  1. Wat als je een rot ei eet?
  2. Hoe controleren of ei nog goed is?
  3. Hoe smaakt een rot ei?
  4. Kun je een ei bakken in een wokpan?
  5. Hoe kun je het beste wortels bewaren?

Wat als je een rot ei eet?

Symptomen salmonella Een besmetting kan klachten geven zoals diarree, buikpijn en koorts. Hoe ziek iemand wordt, hangt af van de hoeveelheid salmonella, de soort salmonella (bijvoorbeeld salmonella Goldcoast) en de weerstand van de persoon.

Hoe controleren of ei nog goed is?

Als het ei naar beneden zakt en op zijn zijkant gaat liggen, is het nog vers en helemaal oké om op te smullen. Zinkt het ei, maar staat het rechtop, dan kun je het nog best zonder problemen opeten, al moet je dat wel zo snel mogelijk doen. Blijft het eit drijven, dan moet je het weggooien.

Hoe smaakt een rot ei?

Een bedorven ei verspreidt een penetrante, vieze geur wanneer je het openbreekt. Je zult de zwavelachtige geur direct ruiken wanneer je het ei openbreekt (en misschien daarvoor ook al wel), en je moet het ei weggooien. Een bedorven ei zal vies ruiken, of het nu rauw of gekookt is.

Kun je een ei bakken in een wokpan?

Verhit een scheutje olie in een wokpan, zet het vuur hoog en voeg de eieren toe. Bak de eieren kort, al roerend met een spatel zonder ze te kleuren. De eieren mogen niet helemaal gaar zijn en moeten er uit zien als een grof roerei.

Hoe kun je het beste wortels bewaren?

Gekochte wortels bewaar je gemakkelijk een maand in de groentelade van de koelkast. Jonge wortels zijn fragieler en kun je daarom maximaal twee weken bewaren. Nadat je ze gekuist, gesneden en geblancheerd hebt, kun je ze invriezen.