Inhoudsopgave:

 1. Waarom brand mijn airbag lampje?
 2. Is een ABS bij de APK keuring verplicht?
 3. Wat betekent airbag Fehler?
 4. Wat te doen bij motormanagement lampje?
 5. Hoeveel kost een airbag?
 6. Wat is een airbag module?
 7. Is Airbag storing APK afkeur?
 8. Kan ik rijden zonder ABS?
 9. Wat betekent Passenger airbag?
 10. Wat te doen bij lampje koelvloeistof?
 11. Hoelang kan ik nog rijden als het olielampje brand?
 12. Kan een airbag spontaan afgaan?
 13. Wat kost een airbag?
 14. Waar zitten sensoren airbag?
 15. Kan je rijden zonder airbag?
 16. Wat zijn de APK eisen?
 17. Wat is storing ABS?
 18. Hoe krijg ik het ABS lampje uit?
 19. Welk lampje koelvloeistof?
 20. Hoe lang kun je nog rijden als olielampje brand?

Waarom brand mijn airbag lampje?

Wanneer het airbag lampje in uw auto blijft branden, is het tijd om direct in actie te komen. Een brandend airbag lampje geeft namelijk aan dat de airbag niet meer (optimaal) werkt: er is een probleem. ... In een zeldzaam geval moet de airbag zelf ook vervangen worden: dit is meestal het geval na een aanrijding.

Is een ABS bij de APK keuring verplicht?

Sinds 2004 is het systeem door Europese regelgeving dan ook verplicht gesteld bij de productie van auto's. ... Daarom is een ABS lampje die blijft branden bij een auto die na geproduceerd is reden voor APK afkeur in Nederland.

Wat betekent airbag Fehler?

Het airbaglampje is een indicator dat er iets niet goed is met het airbagsysteem. Wanneer het blijft branden, kan dat dus betekenen dat er een probleem is met de airbags zelf, maar ook dat er een ander onderdeel kapot is.

Wat te doen bij motormanagement lampje?

Dit signaal geeft aan dat er iets niet in orde is en dat er actie ondernomen moet worden. U hoeft niet meteen langs de kant te stoppen wanneer het lampje oplicht, maar het is verstandig zo snel mogelijk met uw auto naar de dealer te gaan om daar het motormanagement uit te laten lezen.

Hoeveel kost een airbag?

Wij kunnen uw airbag module zo programmeren dat hij weer als nieuw werkt! En dat scheelt, want de aanschaf van een nieuwe module kost u tussen de 250,- en 800,- euro. Door ons de airbag module te laten resetten en de crash data te laten verwijderen, bespaart u dus heel wat geld.

Wat is een airbag module?

De airbagmodule vormt het hart van het airbagsysteem en wordt centraal in het voertuig geinstalleerd, zodat deze goed wordt beschermd. In de meeste auto's bevindt de airbagmodule zich in het middenconsole onder de handrem.

Is Airbag storing APK afkeur?

Volgens de nieuwe APK-regels volgt er afkeur bij auto's vanaf bouwjaar 2018 (!) als het een lampje is dat met de veiligheid van de auto te maken heeft: de airbags, gordelspanners, stabiliteitscontrole (ESP), bandenspanningscontrole, elektrische stuurbekrachtiging, antiblokkeersysteem (ABS), het remsysteem en e-Call.

Kan ik rijden zonder ABS?

Een kapotte ABS is geen reden tot paniek, maar u kunt er niet mee blijven rijden. Wanneer u onderweg bent en het lampje gaat branden, hoeft u echt niet direct de auto aan de kant te zetten en de wegenwacht te bellen. ... Zonder ABS zullen de remmen wel werken, maar de kans is groot dat ze blokkeren wanneer u hard remt.

Wat betekent Passenger airbag?

'Passenger airbag' means an airbag assembly intended to protect occupant(s) in seats other than the driver's in the event of a frontal collision. ... „Passagiersairbag”: een airbag die bestemd is om een inzittende op een andere stoel dan die van de bestuurder bij een frontale botsing te beschermen.

Wat te doen bij lampje koelvloeistof?

Er is iets mis met je koelsysteem. Daardoor kan de motor oververhit raken en ernstige schade oplopen. Stop en kijk of er nog voldoende koelvloeistof in het reservoir zit. Vul zo nodig koelvloeistof bij.

Hoelang kan ik nog rijden als het olielampje brand?

In dit geval kunt u ongeveer 200 km rijden, waarna u smeermiddel moet bijvullen. Toch is het het beste om het niet te riskeren en hulp te zoeken, want een rood licht kan naast een scherpe daling van het niveau nog andere problemen betekenen.

Kan een airbag spontaan afgaan?

Re: Airbag in rechterstoel spontaan "afgegaan" Ik zou in ieder geval eens langs de dealer rijden om de boel uit te laten lezen, want een airbag die spontaan afgaat is in ieder geval niet goed, zal je stuurzak zijn die ineens naar buiten komt.

Wat kost een airbag?

Het vervangen van een enkele airbag, nadat deze is open gegaan, kost zo'n 2 euro (afhankelijk van waar deze precies zit). Vaak gaat er echter niet een enkele airbag open of kapot, maar moet de hele set vervangen worden, inclusief sensors en aansluitingen.

Waar zitten sensoren airbag?

De meeste nieuwere vertragingssensoren zitten geïntegreerd in het regelapparaat, maar soms zitten de sensoren ook apart op de carrosseriedelen gemonteerd.

Kan je rijden zonder airbag?

En waarom kun je airbags aan of uit zetten? Tegenwoordig zitten in alle nieuwe auto's standaard airbags, echter is het aanwezig zijn van airbags in Nederland niet wettelijk verplicht. Een airbag wordt gezien als extra veiligheid in je auto, omdat het extra bescherming biedt voor zowel de bestuurder als de passagiers.

Wat zijn de APK eisen?

Bij de APK controleren we de auto aan de achterkant op de volgende punten
 • Kenteken (identificatie)
 • Kofferdeksel.
 • Trekhaak.
 • Uitlaat.
 • Spiegels.
 • Lichten, lichtsignalen en retro-reflecterende voorzieningen.

Wat is storing ABS?

Vooral de sensoren kunnen vuil worden, waardoor ze de rotatiesnelheid van een wiel niet goed meer kunnen meten. Dan zal het ABS-lampje op het dashboard gaan branden. Schoonmaken van de sensoren is meestal de remedie. De sensoren kunnen ook defect raken door blootstelling aan hitte, vocht en vuil.

Hoe krijg ik het ABS lampje uit?

Ook een of meerdere vervuilde sensoren kan de oorzaak van het brandende ABS lampje zijn. Voor het schoonmaken van de sensoren zullen deze eerst uit de wielnaaf verwijderd moeten worden. Als u de sensors verwijderd zal u voorzichtig te werk moeten gaan. De sensors zijn vaak van kunststof en kunnen snel kapot breken.

Welk lampje koelvloeistof?

Koelsysteem geeft een rood lampje Dit lampje staat voor het koelsysteem en de koelvloeistof. Wanneer er een rood lampje in de auto brandt met dit icoon, moet u onmiddelijk stoppen. De motor kan namelijk oververhit raken en dit heeft ernstige gevolgen. ... Wacht dan nog even met het controleren van de koelvloeistof.

Hoe lang kun je nog rijden als olielampje brand?

In dit geval kunt u ongeveer 200 km rijden, waarna u smeermiddel moet bijvullen. Toch is het het beste om het niet te riskeren en hulp te zoeken, want een rood licht kan naast een scherpe daling van het niveau nog andere problemen betekenen.