Inhoudsopgave:

 1. Wat moet je doen als je je hoofd heb gestoten?
 2. Wat gebeurt er als je op je achterhoofd valt?
 3. Hoe weet je dat je een hersenschudding hebt?
 4. Waarom wekken na val op hoofd?
 5. Hoe krijg je een bult op je hoofd?
 6. Wat kan een bult op je hoofd zijn?
 7. Is een hersenkneuzing gevaarlijk?
 8. Hoe lang hoofdpijn na val?
 9. Hoe lang last van een hersenschudding?
 10. Kan je dood gaan aan een hersenschudding?
 11. Waar op letten na val op hoofd baby?
 12. Waarom moet je wakker gemaakt worden tijdens hersenschudding?
 13. Wat betekent als je bulten op je hoofd hebt?
 14. Wat veroorzaakt een buil?
 15. Waarom krijg je een bult op je hoofd?
 16. Wat te doen bij een bult op je voorhoofd?
 17. Wat houd een hersenkneuzing in?
 18. Wat is erger hersenschudding of hersenkneuzing?
 19. Hoe lang kun je last hebben van een hersenschudding?
 20. Hoe lang bult na val?

Wat moet je doen als je je hoofd heb gestoten?

Adviezen
 1. Koel uw hoofd met een ijskompres, een bevroren zak groente of iets anders uit de diepvries. ...
 2. Neem rust en overvraag uzelf niet. ...
 3. Kijk de eerste dagen niet te lang naar een beeldscherm, zoals de computer of tv.
 4. Drink geen alcohol en gebruik geen drugs.

Wat gebeurt er als je op je achterhoofd valt?

De schedel is meestal sterk genoeg om uw hoofd tegen een val, stoot of klap te beschermen. Bij een heftige val, stoot of klap is er wel een kleine kans dat er een zwelling of bloeding binnen de schedel ontstaat. Zonder medische hulp kunt u dan suf worden en bewusteloos of in coma raken.

Hoe weet je dat je een hersenschudding hebt?

Bekende symptomen van een lichte hersenschudding zijn: hoofdpijn, duizeligheid, misselijkheid, braakneigingen, slaperigheid en wazig zien. Bij een zware hersenschudding kunnen deze symptomen langer aanhouden en daarnaast kun je last krijgen van: warrigheid, spraakstoornissen, halfzijdige verlamming en gevoelsverlies.

Waarom wekken na val op hoofd?

Een wekadvies is het advies om kinderen na een val of stoot tegen het hoofd regelmatig volgens afspraak wakker te maken om te kijken of ze geen complicaties als gevolg van de val of stoot tegen het hoofd ontwikkelen.

Hoe krijg je een bult op je hoofd?

Als je je hoofd flink gestoten hebt is het weefsel onder je huid beschadigd. De lymfe stroomt nu naar de beschadigde huid. Dat is handig, want zo kunnen de bouwstoffen en afweerstoffen het beschadigde weefsel weer opbouwen. Bij het opbouwen van het weefsel komt warmte vrij.

Wat kan een bult op je hoofd zijn?

"Een talgkliercyste wordt ook wel atheroomcyste genoemd. Het is een onderhuidse bult, vaak op het hoofd, de rug of in de nek. In de huid zitten duizenden kliertjes die talg produceren. Talg is een soort crème die de huid soepel houdt.

Is een hersenkneuzing gevaarlijk?

Een hersenkneuzing valt in de categorie middelzwaar tot ernstig hersenletsel.

Hoe lang hoofdpijn na val?

Fel licht en harde geluiden kunnen vervelend zijn en de hoofdpijn verergeren. Deze klachten verdwijnen geleidelijk na een hersenschudding, maar kunnen enkele dagen tot weken aanhouden.

Hoe lang last van een hersenschudding?

Gaat het om een lichte hersenschudding, dan is het goed om na een dagje rust langzaamaan weer wat activiteiten te ondernemen. Bij een wat ernstiger hersenschudding is het goed om de eerste dagen al te veel prikkels te vermijden en enkele dagen rust te nemen.

Kan je dood gaan aan een hersenschudding?

Het is belangrijk om onmiddellijk naar een arts te gaan na elke vorm van hoofdletsel. Het risico op overlijden of permanente schade aan de hersenen na een hersenschudding kan geminimaliseerd worden door directe en adequate behandeling door zorgverleners, zoals een fysiotherapeut.

Waar op letten na val op hoofd baby?

Na een klap op het hoofd zijn er dingen die je kunt doen om de ernst van het letsel te beoordelen. Laat je kind minstens twee uur rusten en hou hem of haar ondertussen goed in de gaten. Geef iets te drinken, maar geen pijnstillers. Als het echt teveel pijn heeft en een pijnstiller nodig heeft, ga dan naar de dokter.

Waarom moet je wakker gemaakt worden tijdens hersenschudding?

De arts geeft een wekadvies omdat er een heel kleine kans is dat er door het ongeval een bloedvaatje in de schedel beschadigd is. Een eerste teken hiervan is dat de patiënt suf wordt. Zelf merkt hij/zij dit niet! Iemand anders moet dit dus regelmatig controleren.

Wat betekent als je bulten op je hoofd hebt?

Folliculitis keloïdalis bestaat uit rode, kleine bultjes op 'behaarde gebieden', vooral op het achterhoofd en in de nek. Deze bultjes irriteren of jeuken. Soms ontstaan er puskopjes rond de haarzakjes. Door te krabben aan de jeukende plekjes kan de huid beschadigen.

Wat veroorzaakt een buil?

Als je ergens tegenaan valt, een stoot of een harde dreun krijgt of ergens klem geraakt, raken de kleine bloedvaatjes in de huid beschadigd. Hierdoor kan bloed uit de bloedbaan vloeien en zich verspreiden in het onderhuidse weefsel. Meestal hoopt het bloed zich op in een klein gebied.

Waarom krijg je een bult op je hoofd?

Als je je hoofd flink gestoten hebt is het weefsel onder je huid beschadigd. De lymfe stroomt nu naar de beschadigde huid. Dat is handig, want zo kunnen de bouwstoffen en afweerstoffen het beschadigde weefsel weer opbouwen. Bij het opbouwen van het weefsel komt warmte vrij.

Wat te doen bij een bult op je voorhoofd?

Als er een bult op de hoofdhuid of het voorhoofd zit, leg er dan gedurende 20 minuten ijs op door een ijszak, een zak met bevroren erwten of ijsblokjes in een washand te gebruiken. Ga in de eerste nacht na het ongeval twee keer, of om de drie tot vier uur bij je kind kijken.

Wat houd een hersenkneuzing in?

Als het hoofd een klap krijgt, dan kan het hersenweefsel beschadigd raken. Soms ontstaat hierdoor schade aan de buitenkant van de hersenen, maar ook de hersenen zelf en de bloedvaten die de hersenen van zuurstof voorzien kunnen beschadigd raken. In dat geval is er een hersenletsel.

Wat is erger hersenschudding of hersenkneuzing?

Waar de hersenschudding een licht letsel van de hersenen is, is een hersenkneuzing ernstiger. Bij een klap op het hoofd moet er dus altijd worden gecontroleerd op hersenletsel!

Hoe lang kun je last hebben van een hersenschudding?

Een hersenschudding is een licht traumatisch hersenletsel. In de meeste gevallen is er geen schade die blijft. Wel kan het een aantal weken tot maanden duren voordat je weer helemaal beter bent. In sommige gevallen houd je er nog klachten aan over.

Hoe lang bult na val?

Door een val of klap raken de kleine bloedvaatjes onder de huid beschadigd. Er ontstaat een onderhuidse bloeding die zich gaat zich ophopen onder de huid waardoor er een blauwpaarse vlek ontstaat die meestal na enkele dagen verkleurt en verdwijnt maar dit proces kan ook 3 tot 6 weken duren.