Inhoudsopgave:

 1. Kan een gietvloer over laminaat?
 2. Kan een gietvloer over PVC vloer?
 3. Wat is duurder PVC of gietvloer?
 4. Wat kost een PU gietvloer?
 5. Kan een gietvloer over leisteen?
 6. Kan een gietvloer over natuursteen?
 7. Kan er vloerverwarming onder een gietvloer?
 8. Wat is de duurste vloer?
 9. Wat is duurder gietvloer of hout?
 10. Wat kost een kunststof gietvloer?
 11. Hoe duur is een gietvloer?
 12. Kan een gietvloer over een grindvloer?
 13. Kan een gietvloer over vloerverwarming?
 14. Wat kost vloerverwarming met gietvloer?
 15. Welke gietvloer met vloerverwarming?
 16. Wat kost een terrazzo vloer?
 17. Wat is een dure vloer?
 18. Wat kost coating vloer?
 19. Wat kost een gietvloer per meter?
 20. Wat kost een Troffelvloer per m2?

Kan een gietvloer over laminaat?

"Een gietvloer uitvoeren op laminaat is ook mogelijk, maar over het algemeen wordt een dergelijke vloer verwijderd zodat de ondervloer degelijk kan worden geïnspecteerd en zodat het eindniveau van de nieuwe vloer niet TE hoog wordt. Meestal is het verwijderen van een laminaatvloer een zeer gemakkelijke klus."

Kan een gietvloer over PVC vloer?

In principe kan een gietvloer toegepast worden op alle bestaande vloeren. ... Door het te bewerken met een primer – en eventueel een scheuroverbruggende laag – hecht de vloer goed en kan een onstabiele ondergrond goed bewerkt worden. Bij renovatieprojecten wordt soms eerst een extra egalisatie laag aangebracht.

Wat is duurder PVC of gietvloer?

De prijs die je betaalt wordt bepaald door de kwaliteit van de vloer en door de print van het pvc. Een goede pvc vloer is dus nog altijd een stuk goedkoper dan een gietvloer. Een gietvloer begint namelijk bij ongeveer 35 euro per vierkante meter.

Wat kost een PU gietvloer?

PU gietvloer prijs
Kosten gietvloer per m2 excl. btwPrijs
PU Gietvloer 20 – 50 m2€ 3.938,-
PU Gietvloer m2€ 79,76 per m2
PU Gietvloer 1 m2€ 66,03 per m2
PU Gietvloer 1 m2€ 59,85 per m2

Kan een gietvloer over leisteen?

In de meeste gevallen is het aanbrengen van een gietvloer over natuursteen geen probleem, op voorwaarde dat de tegels goed vast en vlak liggen. Enige voorbewerking zoals schuren zal nodig zijn. Meestal wordt ook een extra egalisatielaag aangebracht.

Kan een gietvloer over natuursteen?

Natuursteen vertoont vaak onregelmatigheden waardoor het materiaal niet helemaal strak ligt. Een gietvloer die je over natuursteen laat aanleggen vereist dan ook eerst dat de vloer wordt opgeschuurd en geëgaliseerd. Vervolgens kan er nog een egalisatielaag worden aangebracht om de vloer stabiel genoeg te maken.

Kan er vloerverwarming onder een gietvloer?

Gietvloeren zijn, net als PU-vloeren en troffelvloeren, prima te combineren met vloerverwarming. Steeds meer mensen kiezen voor deze aangename combinatie omdat het niet alleen meer warmte oplevert, maar ook een lagere energierekening en meer ruimte in de woning.

Wat is de duurste vloer?

Senso ontwikkelde samen met Swarovski de duurste vloer ter wereld. Met een prijskaartje van € 4.500 per m² is de vloer niet voor iedereen weggelegd, maar de eerste klant – een ontwerpbureau in Londen – heeft zich al gemeld.

Wat is duurder gietvloer of hout?

De gemiddelde prijs voor een gietvloer, inclusief plaatsing, btw en materialen schommelt tussen de €43 en €170 per vierkante meter. De all-in prijzen voor een laminaat- of houten vloer beginnen bij €18 en kunnen oplopen tot €160.

Wat kost een kunststof gietvloer?

Het laten aanbrengen van kunststof gietvloeren kan gemiddeld tussen de 6o en 120 euro per m2 kosten. Als u een groot woonoppervlakte heeft dan zijn bedragen tussen de 5.000 en 9,000 euro snel terug te vinden in de offerte.

Hoe duur is een gietvloer?

De prijs van een gietvloer is afhankelijk van het soort vloer, de grootte van het oppervlak en het aantal lagen dat wordt aangebracht. ... Algemeen gesproken geldt de volgende regel: hoe groter de oppervlakte, hoe lager de prijs per vierkante meter. Indien het om een grote ruimte gaat, ben je dus vaak voordeliger uit.

Kan een gietvloer over een grindvloer?

Gietvloer over grindvloer leggen Een gietvloer is over allerlei soorten ondergronden aan te leggen, zoals op tegels en op hout, maar dus ook over een siergrindvloer of grindvloer. De ondervloer dient daarbij altijd aan enkele voorwaarden te voldoen, zoals aan de voorwaarde van een vlak en strak oppervlak.

Kan een gietvloer over vloerverwarming?

Gietvloeren zijn, net als PU-vloeren en troffelvloeren, prima te combineren met vloerverwarming. Steeds meer mensen kiezen voor deze aangename combinatie omdat het niet alleen meer warmte oplevert, maar ook een lagere energierekening en meer ruimte in de woning.

Wat kost vloerverwarming met gietvloer?

Een gietvloer met vloerverwarming kost gemiddeld tussen de 1 euro per vierkante meter, afhankelijk van de soort gietvloer en de mate van verwarming.

Welke gietvloer met vloerverwarming?

Een polyurethaan gietvloer is ideaal voor vloerverwarming. De PU gietvloer is namelijk zeer elastisch en kan hierdoor het uitzetten dat gebeurt tijdens de verwarming goed opvangen. Daarnaast is dit type gietvloer slechts enkele millimeters dik, dit zorgt ervoor dat de ondergrond snel verwarmd is.

Wat kost een terrazzo vloer?

Het leggen van een granito of terrazzo vloer is een vak apart. Gemiddeld betaald je tussen de 1 euro per vierkante meter inclusief arbeidskosten, materiaalkosten en btw. De uiteindelijke prijs hangt af van jouw specifieke wensen en de oppervlakte van de vloer.

Wat is een dure vloer?

De terrazzo vloer is een stevige en slijtvaste gietvloer die je zelf naar eigen smaak kunt inleggen met gebroken marmerkorrels. Deze vloer is niet goedkoop, naast de kosten voor het materiaal hangt de prijs ook af van de gewenste afwerking, of de ondergrond gelijkvloers is en in welke staat de ondergrond is.

Wat kost coating vloer?

Vloercoating prijs vanaf 24 euro per m2 De laagste vloercoating prijs in het geval een epoxy coatingvloer bedraagt slechts 24 euro per m2. Het gaat dan om een oppervlak van minimaal 151 m2. Des te groter het oppervlak namelijk is des te lager de prijs wordt per m2.

Wat kost een gietvloer per meter?

Kosten gietvloer per m2
Soort gietvloerVanafprijs gietvloer
Epoxy gietvloer€ 28,- per m2
PU gietvloer€ 42,- per m2
Woonbeton€ 73,- per m2
Pandomo gietvloer€ 85,-

Wat kost een Troffelvloer per m2?

prijs troffelvloer plaatsen Een troffelvloer kost gemiddeld €60 tot €80 per vierkante meter. De prijs is bij de meeste aanbieders afhankelijk van het aantal vierkante meters. Hoe groter het oppervlak, hoe lager de prijs per vierkante meter.