Inhoudsopgave:

 1. Hoe heet een paarse diamant?
 2. Wat is duurder diamant of saffier?
 3. Welke kleuren diamant zijn er?
 4. Wat is een fancy diamant?
 5. Hoe heet een roze diamant?
 6. Wat is de waarde van saffier?
 7. Hoe heet een groene diamant?
 8. Wat is een groene diamant?
 9. Wat kost een roze diamant?
 10. Welke diamanten bestaan er?
 11. Hoeveel is de grootste diamant ter wereld waard?
 12. Wat is het duurste diamant of briljant?
 13. Hoeveel is een Sapphire waard?
 14. Wat is de kleur van een saffier?
 15. Wat kost 1 karaat diamant?

Hoe heet een paarse diamant?

Purperroze diamanten worden beschouwd als net zo waardevol als overwegend roze stenen, zoals deze 0,79 karaat intens roze paarse diamant.

Wat is duurder diamant of saffier?

Gekleurde stenen zijn tegenwoordig heel populair, maar gekleurde diamanten zijn door de prijs niet voor iedereen weggelegd. witte diamant van goede kwaliteit is standaard al duurder dan saffier en de vrij zeldzame blauwe variant dus al zeker.

Welke kleuren diamant zijn er?

Diamant komt voor in de basiskleuren geel, bruin, zwart, roze, oranje, groen, blauw, rood (gerangschikt op volgorde van voorkomendheid, van veelvoorkomend tot zeldzaam). De gele kleur wordt veroorzaakt door de aanwezigheid van stikstofatomen in het koolstofrooster waaruit de diamant is opgebouwd.

Wat is een fancy diamant?

Net als gele diamanten zijn bruine diamanten minder zeldzame gekleurde diamanten. Ook zoals gele diamanten, noemen we de bruine diamanten 'fancy' wanneer ze Z overschrijden op de kleurenschaal.

Hoe heet een roze diamant?

De 'vivid pink' gekleurde Steinmetz Roze diamant heeft een gewicht van 11.92 gram, dat staat gelijk aan 59.60 karaat. Het is de grootste onder de 'fancy vivid pink' gekleurden. De roze diamant is afkomstig uit de Argyle mijn in Australië.

Wat is de waarde van saffier?

Saffierensteen kan zo goedkoop zijn als $ 10 per karaat, tot meer dan $ 20,000 per karaat. Een blauwe saffier van ongeveer 1 karaat kost waarschijnlijk slechts $ 10 tot $ 2,000, afhankelijk van de kwaliteit.

Hoe heet een groene diamant?

Een van de bekendste groene diamanten is de Aurora Green Diamond. De diamant van 5,03 karaat is gezet in een halo ring met roze diamanten. Smaragd is een alternatief voor groene diamanten. Omdat de gekleurde diamanten zo zeldzaam zijn, zijn ze ook zeer waardevol.

Wat is een groene diamant?

Groene diamanten: Krijgen als enige diamant hun kleur door radioactieve straling. ... Gele diamanten: Ontstaan door toevoeging van stikstof. Bruine diamanten: Ontstaan door een vervorming in het kristalrooster. De kleur wordt ook wel champagne of chocoladebruin genoemd.

Wat kost een roze diamant?

Op een veiling in Hong Kong is gisteren de duurste gekleurde diamant ter wereld geveild: de Pink Star. Een roze steen in een platinum ring is gisteren bij Sotheby's in Hong Kong voor 71.200.000 dollar geveild (66,8 miljoen euro).

Welke diamanten bestaan er?

De 7 meest populaire diamant vormen
 1. Briljant geslepen vorm. Briljant geslepen diamanten vertonen vaak de grootste schittering en zijn daarom de meest gegeerde van alle diamanten. ...
 2. Kussen geslepen vorm. ...
 3. Prinses vorm. ...
 4. Smaragd slijpsel. ...
 5. Ovaal geslepen. ...
 6. Peer geslepen vorm. ...
 7. Asscher geslepen vorm.

Hoeveel is de grootste diamant ter wereld waard?

De Cullinan I is de grootste van de negen stenen, die uit de oorspronkelijke Cullinan Diamond van 3106 karaat werden gesneden. Ook wel bekend als de Star of Africa heeft de diamant een perfecte witte kleur en is het van een onberispelijke D klasse en wordt de waarde op 35 miljoen euro geschat.

Wat is het duurste diamant of briljant?

Sommige mensen denken dat briljant een soort diamant is wat zeldzamer en daardoor duurder. Dat is niet waar. Briljant is de slijpwijze van de edelsteen. Een zirkonia kan bijvoorbeeld briljant geslepen zijn, maar diamant ook.

Hoeveel is een Sapphire waard?

Saffierensteen kan zo goedkoop zijn als $ 10 per karaat, tot meer dan $ 20,000 per karaat. Een blauwe saffier van ongeveer 1 karaat kost waarschijnlijk slechts $ 10 tot $ 2,000, afhankelijk van de kwaliteit.

Wat is de kleur van een saffier?

Een goede kwaliteit saffier is te herkennen aan zijn kleur en zuiverheid. De steen is intens blauw met veel leven in de steen en een goede helderheid. Ook saffier kan in vrijwel alle slijpvormen voorkomen. Het meest voorkomende slijpsel is rond gefacetteerd.

Wat kost 1 karaat diamant?

Hoeveel kost een diamant van 1 karaat? De gemiddelde prijs die betaald wordt voor een diamant van 1 karaat ligt tussen de 40 Euro. Diamanten van de hoogste kwaliteiten kunnen meer dan 16000 Euro kosten, afhankelijke van de gekozen karakteristieken en de kwaliteit van de diamant.