Inhoudsopgave:

 1. Wat eet een fret als huisdier?
 2. Wat voor vlees eet een fret?
 3. Hoe oud kan een fret worden?
 4. Waar leven fretjes?
 5. Hoe slim is een fret?
 6. Is het legaal om een fret als huisdier te hebben?
 7. Wat is een fret van een gitaar?
 8. Wat lijkt op een fret?
 9. Hoeveel ruimte heeft een fret nodig?
 10. Waar komt de fret vandaan?
 11. Waar wonen nertsen?
 12. Wat betekent fretten?
 13. Kun je een nerts als huisdier houden?
 14. Hoeveel fretten heeft een akoestische gitaar?
 15. Hoeveel fretten heeft een basgitaar?
 16. Wat lijkt op een marter?
 17. Wat lijkt op een nerts?
 18. Kunnen fretten in het wild leven?
 19. Waar komen bunzing voor?

Wat eet een fret als huisdier?

Fretten zijn strikte carnivoren en eten dus enkel vlees. Door hun korte maag-darmkanaal hebben ze behoefte aan kwalitatief hoogwaardig dierlijk voedsel, met een zo hoog mogelijk eiwit- en vetgehalte en zo weinig mogelijk plantaardige koolhydraten en vezels.

Wat voor vlees eet een fret?

Fret
 • FRET. Fretten zijn echte carnivoren, dit wil zeggen dat ze enkel dierlijk voedsel eten. ...
 • KVV. KVV staat voor kant en klaar vers vlees. ...
 • BARF. BARF staat voor Bones and Raw Food of Biologically Appropriate Raw Food. ...
 • PROOIDIEREN.

Hoe oud kan een fret worden?

5 – 10 jaar Fret/Levensduur

Waar leven fretjes?

Habitat. Omdat fretten volledig gedomesticeerde dieren zijn en niet in het wild kunnen overleven, hebben ze geen habitat en vallen ze niet onder de werkingssfeer van artikel 3 van het Nederlandse "Besluit aanwijzing beschermde dier- en plantensoorten Flora- en faunawet".

Hoe slim is een fret?

Fretten zijn snelle, behendige roofdiertjes. Ze zijn speels en slim en kunnen daardoor interessante huisdieren zijn voor mensen die bereid zijn zich goed in hen te verdiepen. Geef hen voldoende speelruimte, waarin ze niks kapot kunnen maken. Bovendien moeten ze opgevoed worden!

Is het legaal om een fret als huisdier te hebben?

Ruim vijftig bijzondere dieren zijn voortaan verboden om te houden. Zo zijn wasberen en vossen voortaan uit den boze. Zo'n dertig dieren, zoals de fret en chinchilla, mag je alleen nog onder strikte voorwaarden hebben. Twintig huisdieren zijn nog wel toegestaan, zoals de hond.

Wat is een fret van een gitaar?

Een fret is een mechanisme om snaren tijdens het bespelen van een snaarinstrument zodanig in te korten dat de snaar vrij kan trillen tussen twee vaste, precies gedefinieerde punten. De vingers worden vlak achter de fret neergezet.

Wat lijkt op een fret?

Soorten marterachtigen: wezel, hermelijn, bunzing, fret, steenmarter en boommarter. Bijna over de gehele wereld vinden we ze terug, de familie van de marterachtigen.

Hoeveel ruimte heeft een fret nodig?

Fretten hebben een verblijf nodig waarin ze uit de voeten kunnen. Een algemene richtlijn is minimaal anderhalve tot twee vierkante meter bodemoppervlak voor één of twee fretten, met een hoogte van minstens 50 centimeter. Voor iedere volgende fret moet het oppervlak een halve vierkante meter extra groot zijn.

Waar komt de fret vandaan?

De fret ( Mustela putorius furo ) behoort tot de marterachtigen, net als de hermelijn, wezel en otter. ... Fretten komen niet in het wild voor, hoewel er soms wel opgemerkt worden in het wild, maar hoogstwaarschijnlijk zijn het weggelopen of ontsnapte exemplaren.

Waar wonen nertsen?

De Amerikaanse nerts komt voor in bijna heel Noord-Amerika, van de poolcirkel tot Mexico. Zijn Europese soortgenoot is veel kleiner en veel zeldzamer en alleen nog te bewonderen in sommige delen van Frankrijk, Oost-Europa en Rusland.

Wat betekent fretten?

Schrokken = 1) Bikken 2) Buffelen 3) Bunkeren 4) Consumeren 5) Eten 6) fretten 7) Gretig eten 8) Gulzig eten 9) Gulzig inslikken 10) Lappen 11) Nuttigen 12) Ongemanierd eten 13) Opeten 14) Rammelen 15) Schokken 16) Schransen 17) Slokken ...

Kun je een nerts als huisdier houden?

Niet verboden De dierwelzijnsorganisatie komt zo nu en dan wel mensen tegen die een nerts als huisdier houden. Dat is in Nederland namelijk niet verboden. "Vaak komen mensen er al snel achter dat het echt geen geschikt dier is om thuis te hebben.

Hoeveel fretten heeft een akoestische gitaar?

Halzen van akoestische gitaren zijn meestal 12-fret of 14-fret. Deze getallen refereren aan het aantal frets tot aan de body, niet aan het totaal aantal frets.

Hoeveel fretten heeft een basgitaar?

De basgitaar is een snaarinstrument (doorgaans viersnarig) dat in vele vormen van moderne niet-klassieke muziek wordt gebruikt. De stemming is standaard 'E – 'A – D – G; zoals een contrabas en gelijk aan de laagste vier snaren van een gitaar, maar dan een octaaf lager.

Wat lijkt op een marter?

Soorten marterachtigen: wezel, hermelijn, bunzing, fret, steenmarter en boommarter
 • Wezel: De wezel (Mustela nivalis) is meteen onze kleinste marterachtige. ...
 • Hermelijn: ...
 • Bunzing: ...
 • Fret: ...
 • Marter:

Wat lijkt op een nerts?

De marterachtigen (Mustelidae) vormen een familie uit de orde der roofdieren (Carnivora). De familie is over de gehele wereld verspreid en bestaat uit circa zeventig verschillende soorten. Tot de familie behoren hermelijnen, wezels, bunzingen, dassen, otters, nertsen en marters.

Kunnen fretten in het wild leven?

Deze vorm van jagen wordt fretteren genoemd. Fretten komen niet in het wild voor, hoewel er soms wel opgemerkt worden in het wild, maar hoogstwaarschijnlijk zijn het weggelopen of ontsnapte exemplaren. Maar waarschijnlijk zijn dat dan bunzingen. Fretten kunnen in het wild ook niet overleven.

Waar komen bunzing voor?

Leefgebied en verspreiding In Nederland komt de bunzing verspreid over het heel land voor, behalve op de Waddeneilanden. De bunzing heeft een voorkeur voor kleinschalig landschap met houtwallen, greppels en sloten met overhangende vegetatie, ook dorpen en buitenwijken van steden vormen geschikt leefgebied.