Inhoudsopgave:

 1. Wie kocht Yab Yum?
 2. Wie is Hennie Vittali?
 3. Wie is Chris Kraijpoel?
 4. Waarom ging Yab Yum dicht?
 5. Hoe oud is Theo Heuft?
 6. WAAR is Harrie Stoeltie?
 7. Wie is Lysander de R?
 8. Wat is bad standing?
 9. Hoeveel leden telt No Surrender?
 10. Hoeveel leden heeft de Satudarah?
 11. Waarom is No Surrender verboden?
 12. Wat betekent 1% Satudarah?
 13. Is Satudarah verboden?
 14. Welke motorclubs zijn niet verboden?
 15. Wat betekent 1 MC?
 16. Wat is het doel van Satudarah?
 17. Waarom is Satudarah verboden?
 18. Wie zijn de oprichters van Satudarah?
 19. Welke MC zijn er in Nederland?
 20. Wat betekent 1 procent bij motorclubs?

Wie kocht Yab Yum?

Yab Yum-eigenaar Theo Heuft werd eind 1998, begin 1999 zwaar bedreigd door Klepper, Mieremet en de Hells Angels.

Wie is Hennie Vittali?

Hennie Vittali (73) is vrijgesproken van het witwassen van het Amsterdamse luxebordeel Yab Yum aan het Singel. De rechtbank ziet geen 'causaal verband' tussen de zeer ernstige bedreigingen van oud-eigenaar Theo Heuft door zware criminelen en het feit dat die het bordeel voor weinig aan Vittali overdeed.

Wie is Chris Kraijpoel?

Chris Kraijpoel werd vooral bekend als eigenaar van voormalig seksclub Yab Yum in Amsterdam. Zijn pogingen voor een herstart van het beruchte bordeel mislukten doordat de gemeente Amsterdam hem geen vergunning gaf vanwege zijn reputatie als louche zakenman.

Waarom ging Yab Yum dicht?

Yab Yum sloot 4 januari op last van de rechter de deuren, omdat de luxe seksclub zich mogelijk schuldig zou maken aan criminele activiteiten. De gemeente Amsterdam had eerder de vergunning van de seksinrichting ingetrokken na een advies daartoe van het Bureau Bibob.

Hoe oud is Theo Heuft?

Heuft, 86 jaar inmiddels, heeft altijd volgehouden niet te zijn afgeperst, 'maar wel uitgeperst' door Vittali, die volgens justitie evident een stroman was.

WAAR is Harrie Stoeltie?

Onder de verdachten bevinden zich het prominente lid van de Hells Angels, Harrie Stoeltie. De politie pakte hem vanmorgen in alle vroegte in zijn woning in Landsmeer op. Ook Donald G., die contacten onderhield met de geliquideerde 'topcrimineel' Stanley Hillis is aangehouden.

Wie is Lysander de R?

Verboden wapenbezit De leider van deze afdeling was Lysander de R., die een straf van negen jaar uitzit. Woensdag berichtte De Telegraaf over het schrikbewind dat hij zou voeren in het Justitieel Complex Zaanstad. Hij werd dinsdag overgeplaatst naar een extra beveiligde afdeling in Krimpen aan den IJssel.

Wat is bad standing?

Bij een bad standing wordt een clublid met geweld uit de club gezet, nadat hij zich niet aan de regels heeft gehouden.

Hoeveel leden telt No Surrender?

No Surrender MC
No Surrender
AfkortingNS
Type verenigingMotorclub
Ledenaantal900+ Nederland (2018)
WebsiteNo Surrender NL

Hoeveel leden heeft de Satudarah?

Satudarah bleef met bijna 650 leden in 2020 de grootste motorclub. Door de handhaving zijn motorclubs minder zichtbaar in het straatbeeld, aldus de politie. Toch vormen clubs als Hells Angels en No Surrender nog altijd een specifieke subcultuur binnen de georganiseerde en ondermijnende criminaliteit, zegt de politie.

Waarom is No Surrender verboden?

Het gewelddadige gedrag van de leden van No Surrender speelt zich niet alleen maar af in de verborgen wereld van de outlaw motorclubs, maar raakt de maatschappij recht in het gezicht. ... Dit is maatschappelijk zodanig beschadigend en ontwrichtend, dat het hof vindt dat No Surrender moet worden verboden.

Wat betekent 1% Satudarah?

De term "1%MC" zou zijn ontstaan nadat een bestuurder van de American Motorcyclist Association (AMA) op een evenement in het Amerikaanse Hollister in 1947, nadat er gevechten waren uitgebroken, verklaard zou hebben dat 99% van alle motorrijders fatsoenlijke burgers zijn.

Is Satudarah verboden?

De zaak. Satudarah MC is een motorclub die in 1990 is opgericht. Satudarah kent lokale afdelingen, zogenoemde chapters. ... De rechtbank Den Haag heeft op Satudarah, inclusief de support clubs Saudarah en Supportcrew 999, verboden verklaard en ontbonden.

Welke motorclubs zijn niet verboden?

Motorclubs Satudarah, Hells Angels en No Surrender zijn nu volledig verboden in Nederland, al zijn nog niet alle vonnissen definitief. Van de Bandidos is afdeling Holland verboden. De club heeft daarna een clubhuis in België geopend, mogelijk om het verbod te omzeilen.

Wat betekent 1 MC?

Een 1%MC (1% MotorClub) of OMG (Outlaw Motorcycle Gang) is een motorclub waarvan de leden zich niet aan de wet gebonden voelen.

Wat is het doel van Satudarah?

Satudarah MC maakte jarenlang deel uit van de 'Raad van 8', een overlegorgaan tussen alle grote motorclubs in Nederland, bedoeld om de goede verstandshouding tussen de grote clubs te bevorderen.

Waarom is Satudarah verboden?

Volgens het OM maken de clubs zich schuldig aan criminaliteit en zijn ze daardoor een gevaar voor de openbare orde. In april bekrachtigde de Hoge Raad ook al het verbod op de Nederlandse afdeling van Bandidos vanwege geweldpleging.

Wie zijn de oprichters van Satudarah?

Wie was Belserang nu eigenlijk? “Hij was een leidende figuur en oprichter van de Amsterdamse afdeling van Satudarah. Later is Belserang gepromoveerd tot nationaal leider. Jaren geleden trok hij op met Gwenette Martha, een grote naam in de onderwereld, die in 2014 is geliquideerd.

Welke MC zijn er in Nederland?

Nederland
 • Animals MC.
 • Bandidos MC, sinds 2017 in Nederland verboden.
 • Caloh Wagoh, opgericht in 2016, verboden in Nederland op .
 • Demons MC, opgericht in 1982.
 • Deathrow MC, opgericht in 2018.
 • Untouchables MC, opgericht 2018.
 • Gringos MC, voorheen een supportclub van Rogues MC en sinds 2014 een 1%MC.

Wat betekent 1 procent bij motorclubs?

Een 1%MC (1% MotorClub) of OMG (Outlaw Motorcycle Gang) is een motorclub waarvan de leden zich niet aan de wet gebonden voelen.