Inhoudsopgave:

 1. Wat is er gebeurd met Bas van Toor?
 2. Waar woont Adriaan van Toor?
 3. Welke rollen speelde Bas van Toor?
 4. Waar is Bas van Toor geboren?
 5. Hebben Bassie en Adriaan ruzie?
 6. Hoe oud is Bas van toren?
 7. Waar woont Bassie van Bassie en Adriaan?
 8. Wie leeft er nog van Bassie en Adriaan?
 9. Wat zijn Clown Bassie en Adriaan?
 10. Waar zijn Bassie en Adriaan geboren?
 11. Wie speelde de baron bij Bassie en Adriaan?
 12. Hoe heten de boeven van Bassie en Adriaan?
 13. Wat voor ziekte heeft Bassie?
 14. Waar woont Clown Bassie?
 15. Is Bassie en Adriaan broers?
 16. Wie is de Baron van Bassie en Adriaan?
 17. Wat zegt de baron in Bassie en Adriaan?
 18. Waarom heeft de Baron een hekel aan Bassie en Adriaan?
 19. Wat heeft de Baron tegen Bassie en Adriaan?
 20. Wie is Bassie van het duo Bassie en Adriaan?

Wat is er gebeurd met Bas van Toor?

Want, zo vertelt Bas, hij is een atheïst. Geloven doet hij vooral in zijn eigen kunnen. Na meerdere zware operaties is Bas herstellende, al moge het duidelijk zijn dat de afgelopen jaren hun tol hebben geëist: de Vlaardinger zit in een rolstoel, heeft nauwelijks gevoel in zijn linkerzijde en is moeilijk te verstaan.

Waar woont Adriaan van Toor?

Zijn broer Bas van Toor woont nog altijd in Vlaardingen. Maar voor Aad geldt dat niet: hij is namelijk al 27 jaar aan het genieten van de Spaanse zon. Om precies te zijn in Benalmádena, helemaal in het zuiden van Spanje, vlakbij Malaga.

Welke rollen speelde Bas van Toor?

Enkele acteurs en hun rollen
ActeurRol
Bas van ToorClown Bassie, Vlugge Japie, eigenaar waterscooter (Het geheim van de sleutel), stand-in B2 (De diamant). Een van de (Groene) mannen (De huilende professor), visser, kermisbaas (Leren en Lachen), bakker, een van de fairies (De geheimzinnige opdracht).

Waar is Bas van Toor geboren?

Maassluis, Nederland Bas van Toor/Geboorteplaats

Hebben Bassie en Adriaan ruzie?

Het was al langer bekend dat de gebroeders Van Toor een flinke ruzie hebben met onder anderen Paul van Gorcum, die de rol van de Baron speelde. Samen met enkele collega-acteurs eiste Van Gorcum een schadevergoeding van 179.000 euro, maar de rechter besliste uiteindelijk dat het bij 15.000 euro blijft.

Hoe oud is Bas van toren?

86 jaar (17 september 1935) Bas van Toor/Leeftijd

Waar woont Bassie van Bassie en Adriaan?

Sinds 2004 woont hij het grootste deel van het jaar in het Spaanse Benalmádena.

Wie leeft er nog van Bassie en Adriaan?

Bastiaan (Bas) van Toor (Maassluis, 17 september 1935) is een Nederlands artiest. Hij is bekend van Bassie en Adriaan en The Crocksons samen met zijn broer Aad....
Bas van Toor
Jaren actief
Beroepcircusartiest, acteur, clown, acrobaat, zanger
(en) IMDb-profiel
Portaal Film

Wat zijn Clown Bassie en Adriaan?

Naast optredens in theaters en circussen (waaronder het Circus Bassie & Adriaan) zijn de clown en de acrobaat vooral bekend van de vele avonturenseries voor kinderen op tv. Hoewel het duo al ruim twintig jaar niet meer optreedt voor publiek, zijn ze nog steeds razend populair.

Waar zijn Bassie en Adriaan geboren?

Adriaan (Aad) van Toor is geboren in Maassluis op 30 oktober 1942. Bassie (Bas) van Toor is geboren in Maassluis op 17 september 1935.

Wie speelde de baron bij Bassie en Adriaan?

Aad van ToorKeet & Koen en de Speurtocht naar Bassie & Adriaan De Baron/Gespeeld door

Hoe heten de boeven van Bassie en Adriaan?

Na De diamant brachten Bas en Aad van Toor enkele Bassie en Adriaan-hoorspelen uit waarin drie nieuwe boeven een rol speelden: de Baron en zijn handlangers Vlugge Japie en Ping Poen.

Wat voor ziekte heeft Bassie?

Eind juli 2016 werd hij opgenomen in het Erasmus MC, waar de ziekte van Bell werd vastgesteld. Eind augustus werd Van Toor opnieuw opgenomen in het ziekenhuis; door een auto-immuunziekte kreeg hij last van uitvalsverschijnselen.

Waar woont Clown Bassie?

Iedereen in Vlaardingen weet waar Bassie woont, iedereen kent zijn witte woning. Als er ergens een goede plek is voor een eerbetoon aan de man, dan is dat aan de Westhavenkade. Al langer kampt hij met zijn gezondheid en zit hij in een rolstoel.

Is Bassie en Adriaan broers?

Bastiaan (Bas) van Toor (Maassluis, 17 september 1935) is een Nederlands artiest. Hij is bekend van Bassie en Adriaan en The Crocksons samen met zijn broer Aad.

Wie is de Baron van Bassie en Adriaan?

Baron Van Neemweggen, meestal kortweg de Baron genoemd, is een personage uit de Bassie en Adriaan-hoorspelen en -televisieseries. Hij is de aartsrivaal van Bassie en Adriaan en de leider van verschillende boeven waarmee het duo het aan de stok krijgt.

Wat zegt de baron in Bassie en Adriaan?

De Baron gebruikt verscheidene snacks als scheldwoorden ''bal gehakt! frikandel!'' en stoot zijn catchphrase "drommels, drommels, (en nog eens) drommels!" uit. Hij heeft in de series een allergie ontwikkeld voor Bassie en Adriaan: hoe dichterbij ze komen, hoe zenuwachtiger de Baron wordt.

Waarom heeft de Baron een hekel aan Bassie en Adriaan?

De Baron is boos omdat hij door Bassie en Adriaan een paar keer in de gevangenis terecht is gekomen en wil wraak op ze nemen.

Wat heeft de Baron tegen Bassie en Adriaan?

De Baron wint rechtszaak tegen Bassie en Adriaan. De Baron uit Bassie en Adriaan (Paul van Gorcum) en vier andere acteurs hebben recht op meer financiële vergoeding van Bas en Aad van Toor. Het duo, beter bekend als Bassie en Adriaan, moet € 15.000 euro (drommels!)

Wie is Bassie van het duo Bassie en Adriaan?

Bastiaan (Bas) van Toor (Maassluis, 17 september 1935) is een Nederlands artiest. Hij is bekend van Bassie en Adriaan en The Crocksons samen met zijn broer Aad.