Inhoudsopgave:

 1. Hoelang is Dieuwertje Blok?
 2. Waar licht de Dieuwertje Blok?
 3. Wat voor werk doet Dieuwertje Blok?
 4. Hoe lang duurt het Sinterklaasjournaal?
 5. Wie is de Sinterklaas bij Dieuwertje Blok?
 6. Waar is Sinterklaas aangekomen?
 7. Van wie is Dieuwertje Blok gescheiden?
 8. Hoe oud zijn de kinderen van Dieuwertje Blok?
 9. Wat voor zender heb je het Sinterklaasjournaal?
 10. Waarom kan ik Sinterklaasjournaal niet terugkijken?
 11. Is Sinterklaas aangekomen?
 12. Is Dieuwertje Blok oma?
 13. Wie is Sinterklaas in het Sinterklaasjournaal?
 14. Wie deed vroeger het Sinterklaasjournaal?
 15. Welke zender is het Sinterklaasjournaal?
 16. Wat voor pieten zijn er allemaal?

Hoelang is Dieuwertje Blok?

Sinterklaasjournaal
Dieuwertje Blok presenteert het journaal
GenreJeugd Nieuwsprogramma Scripted reality
Speelduur± 10 min.
PresentatieDieuwertje Blok (2001-heden) Jeroen Kramer (2007-heden) Rachel Rosier (2019-heden)

Waar licht de Dieuwertje Blok?

Terwijl Dieuwertje Blok (63) in haar woning in Aerdenhout koffie zet, laat haar echtgenoot Peter de Bie (70, presentator van het radioprogramma Nieuwsweekend) mij de tuin zien. ,,Dit is de duurste gemeente van Nederland, maar wij wonen in de sloppenwijk daarvan'', zegt hij met een glimlach.

Wat voor werk doet Dieuwertje Blok?

Dieuwertje Blok zet zich al jaren in als ambassadeur van de Hartstichting. We kennen haar als presentatrice van veel radio- en tv-programma's, waaronder het Sinterklaasjournaal. Voor de Hartstichting presenteert zij belangeloos bijeenkomsten voor vrijwilligers en wetenschappers.

Hoe lang duurt het Sinterklaasjournaal?

Het Sinterklaasjournaal is een Nederlands televisieprogramma die elk jaar rond Sinterklaas wordt uitgezonden. Het gaat over het nieuws over Sinterklaas en zijn zwarte pieten. Elk jaar is er een probleem dat uiteindelijk wordt opgelost. Het begint elke actieve dag om zes uur, het duurt ongeveer 10 min.

Wie is de Sinterklaas bij Dieuwertje Blok?

Ze presenteert sinds 2001 het Sinterklaasjournaal en sinds 2002 presenteerde ze de intocht van Sinterklaas, samen met Rik Hoogendoorn en sinds 2007 met Jeroen Kramer.

Waar is Sinterklaas aangekomen?

In de uitzending van vandaag werd de precieze aanlegplaats van Pakjesboot 12 niet genoemd, maar uit de beelden bleek dat de intocht was opgenomen in onder meer Elburg en bij paleis Soestdijk, waar de Sint dit jaar zijn Pietenhuis heeft ingericht.

Van wie is Dieuwertje Blok gescheiden?

Dieuwertje Blok had een zwak voor moeilijke mannen: Presentatrice verloor zichzelf in romances. Dieuwertje Blok is dolgelukkig met haar tweede echtgenoot Peter de Bie. Met dit huwelijk kwam een einde aan haar wilde vrijgezellenbestaan.

Hoe oud zijn de kinderen van Dieuwertje Blok?

Ze is de middelste van de drie dochters van historicus Dick Blok en Henny Gazan. Met fotograaf Paul de Bruin kreeg ze twee kinderen: Sam (28) en Mick (26). Ze is getrouwd met radiopresentator Peter de Bie.

Wat voor zender heb je het Sinterklaasjournaal?

Het Sinterklaasjournaal (NTR / NPO Zappelin) Nieuws en achtergronden van vlak voor de intocht tot aan de verjaardag van Sinterklaas.

Waarom kan ik Sinterklaasjournaal niet terugkijken?

Waarom kan ik programma's van de publieke omroep niet onbeperkt terugkijken op NPO Start? De publieke omroep moet de uitzendrechten hebben van een programma om die online te mogen zetten. Daarom staan sommige programma's niet of alleen een beperkte periode online.

Is Sinterklaas aangekomen?

Sinterklaas is veilig aangekomen in Nederland. De stoomboot vol met pakjes kwam aan op de Dieuwertje Blokkade op een geheime locatie, waarna hij naar het Grote Pietenhuis vertrok. Burgemeesters en kinderen vanuit het hele land trakteren hem daar op tekeningen en welkomstcadeaus.

Is Dieuwertje Blok oma?

Dieuwertjes opa, Salomon Gazan, was getrouwd met Saartje Canes, een kousenbreister uit een arme Joodse familie. Ze is echter bekend geworden onder haar artiestennaam Stella Fontaine. Op de site van NPO Focus kun je een paar video's zien van optredens van deze kleinkunstenares.

Wie is Sinterklaas in het Sinterklaasjournaal?

Stefan de Walle speelt sinds 2011 de rol van de landelijke Sinterklaas, als opvolger van Bram van der Vlugt.

Wie deed vroeger het Sinterklaasjournaal?

Jan Gajentaan was vanaf 1950 de Amsterdamse sinterklaas en tevens de eerste "nationale" televisiesinterklaas. In 1960 werd zijn rol overgenomen door Dick van Bommel (de landelijke intocht op televisie was dat jaar die van Rotterdam), maar de twee opvolgende jaren zou Gajentaan weer Sinterklaas zijn.

Welke zender is het Sinterklaasjournaal?

Het Sinterklaasjournaal (NTR / NPO Zappelin) Nieuws en achtergronden van vlak voor de intocht tot aan de verjaardag van Sinterklaas.

Wat voor pieten zijn er allemaal?

17 x Piet: de verschillende functies van de Pieten!
 1. De Hoofdpiet. Iemand moet leiding nemen over de andere Pieten en dat is precies wat de Hoofdpiet doet.
 2. Wegwijspiet. Sinterklaas en zijn Pieten moeten op de juiste plaats aankomen! ...
 3. Inpakpiet. ...
 4. Pakjespiet. ...
 5. Postpiet. ...
 6. Bakpiet (a.k.a. Keukenpiet) ...
 7. Snoeppiet. ...
 8. Strooipiet(en)