Inhoudsopgave:

 1. Waar komt de biefstuk van Loetje vandaan?
 2. Waar koopt Loetje zijn biefstuk?
 3. Wie is de eigenaar van Loetje?
 4. Hoeveel Loetjes zijn er in Nederland?
 5. Hoe groot is de biefstuk bij Loetje?
 6. Waar komt de naam Loetje vandaan?
 7. Is biefstuk paardenvlees?
 8. Hoeveel gram is een biefstuk bij Loetje?
 9. Hoe heette Loetje Laren vroeger?
 10. Hoeveel La Cubanita in Nederland?
 11. Waar komt Loetje in Zwolle?
 12. Hoeveel weegt biefstuk Loetje?
 13. Hoeveel weegt een Loetje biefstuk?
 14. Welke Loetje was het eerst?
 15. Hoe heette Loetje Overveen vroeger?
 16. Wat maken ze van paardenvlees?
 17. Is paardenvlees rundvlees?
 18. Hoeveel gram biefstuk in restaurant?
 19. Hoeveel weegt biefstuk in restaurant?
 20. Waar staat Loetje voor?

Waar komt de biefstuk van Loetje vandaan?

De ossenhaasbiefstuk voor alle vestigingen komt vooral uit Zuid-Amerika. Daarnaast is het vlees continu van zeer goede kwaliteit.

Waar koopt Loetje zijn biefstuk?

“Wij kopen Zuid-Amerikaans rundvlees in, ik weet niet anders dan dat het rund is. We hebben een naam en een reputatie hoog te houden. Wellicht is er bij een levering een stuk paard doorheen geglipt, of is er iets misgegaan bij de leverancier.”

Wie is de eigenaar van Loetje?

Restaurants - De horecagroep Restaurant Company Europe (RCE), eigenaar van Loetje, heeft forse groeiplannen en is op zoek naar zo'n 300 medewerkers.

Hoeveel Loetjes zijn er in Nederland?

Ja, het aantal Loetjes, dat groeide van naar 18 nu.

Hoe groot is de biefstuk bij Loetje?

* Loetjes specialiteit is de ossenhaasbiefstuk. Deze wordt standaard medium rare gebakken (tenzij anders aangegeven) en geserveerd in jus met witbrood. Als we de verhalen moeten geloven wordt Blue Band gebruikt voor dit proces. Je hebt keuze uit 180-190 gram voor 18,95 of de XL variant van 300 gram voor 29,95.

Waar komt de naam Loetje vandaan?

Bij de oprichting zo'n 40 jaar geleden, was het de bedoeling dat Café Loetje een succesvol biljartcafé zou worden. Toen maakte Ludwig 'Loetje' Klinkhamer een fortuinlijke fout door zijn ossenhaasbiefstuk op de kaart te zetten.

Is biefstuk paardenvlees?

Jong paardenvlees is zeer mals waardoor het grootste deel van de achtervoet kan worden gegeten als biefstuk. ... Paardengehakt is een gemengd gehakt van zeventig procent paardenvlees en dertig procent varkensvlees.

Hoeveel gram is een biefstuk bij Loetje?

* Loetjes specialiteit is de ossenhaasbiefstuk. Deze wordt standaard medium rare gebakken (tenzij anders aangegeven) en geserveerd in jus met witbrood. Als we de verhalen moeten geloven wordt Blue Band gebruikt voor dit proces. Je hebt keuze uit 180-190 gram voor 18,95 of de XL variant van 300 gram voor 29,95.

Hoe heette Loetje Laren vroeger?

Hotel Roozendaal Het pand waar Loetje een restaurant en hotel in heeft gevestigd, is al sinds 1910 een hotel en restaurant. Voordat het huidige etablissement er intrek nam, heette het Hotel Roozendaal.

Hoeveel La Cubanita in Nederland?

La Cubanita is een tapasrestaurant volgens een vaste formule met inmiddels 55 vestigingen door heel Nederland. Deze formule wordt bewaakt, ondersteund en uitgediept door de franchiseorganisatie. La Cubanita staat voor zwoele salsaklanken, spannende cocktails en heerlijke tapas.

Waar komt Loetje in Zwolle?

Biefstukketen Loetje opent een vestiging in Zwolle. Het restaurant komt in het voormalige pand van Urbana.

Hoeveel weegt biefstuk Loetje?

Je krijgt dan geen biefstukje van 200 gram, maar een exemplaar 300 gram. Frites, groentes en salade moeten overigens apart besteld worden. Ook als je niet zo'n trek hebt in een mals biefstukje is er keuze te over: hamburgers, kipsaté, schnitzel, kalfslever of juist vis: tonijnbiefstuk of noordzeetong.

Hoeveel weegt een Loetje biefstuk?

Restaurant Loetje is bij velen bekend en wij krijgen in de slagerij vaak de vraag 'hoe krijg ik zo'n lekkere biefstuk als bij Loetje? ' Wel dan hier het geheim van de smid … Koop bij (de vrouw van) de slager 4 dikke biefstukken van de haas (heet ook ossenhaas, tournedos), 2 a 3 cm dik en 180-200 gram per stuk.

Welke Loetje was het eerst?

Geschiedenis. In 1977 begonnen Ludwig 'Loetje' en Dirk Klinkhamer een biljartcafé, Café Loetje aan de Johannes Vermeerstraat in Amsterdam-Zuid.

Hoe heette Loetje Overveen vroeger?

Hotel Roozendaal Het pand waar Loetje een restaurant en hotel in heeft gevestigd, is al sinds 1910 een hotel en restaurant. Voordat het huidige etablissement er intrek nam, heette het Hotel Roozendaal.

Wat maken ze van paardenvlees?

In Nederland wordt paardenvlees in verschillende vormen verkocht: als paardenbiefstuk of paardenrookworst, maar ook verwerkt in bijvoorbeeld ingeblikt stoofvlees, en snacks zoals vleeskroketten, gehaktstaven en bitterballen.

Is paardenvlees rundvlees?

Eigenschappen. Paardenvlees is zeer mager en rijk aan ijzer (myoglobine), waardoor het sneller verkleurt (tot bijna zwart). Een andere stof die veel voorkomt in paardenvlees is glycogeen. Door het hoge gehalte glycogeen is de smaak zoeter dan rundvlees en kan daardoor bij de bereiding wat sterker gekruid (peper) worden ...

Hoeveel gram biefstuk in restaurant?

Serveer uw gasten precies voldoende
ArtikelMenu (per persoon)A la carte (per persoon)
Rundvlees (panklaar)
* Biefstuk van de haas120 gram180 gram
* Biefstuk (rump steak)120 gram180 gram
* Stoofvlees150 gram250 gram
BE

Hoeveel weegt biefstuk in restaurant?

In de restaurants spreekt men over de dubbele entrecote of de “triple entrecote”, die opgediend wordt voor twee of drie personen. Het gewicht van dit stuk hangt af van het ene restaurant tot het andere maar voor twee personen is toch het absolute minimum van 400 gram nodig en voor drie, dus 600 gram.

Waar staat Loetje voor?

Loetje werd in 1977 opgericht als biljartcafé door de enkele jaren geleden overleden Loetje Klinkhamer in de Johannes Vermeerstraat in Amsterdam. Enkele jaren later begon hij met het serveren van biefstukken en dat werd zo'n succes, dat het biljart uiteindelijk uit de zaak verdween.