Inhoudsopgave:

 1. Wat zit er allemaal in een frikandel?
 2. Wat zit er in een frikandel van Mora?
 3. Wat zit er in een frikandel HLN?
 4. Wat zit er in een curryworst?
 5. Waar is een frikandel van gemaakt nederland?
 6. Welke kruiden zitten er in een frikandel?
 7. Wat zit er allemaal in een kroket?
 8. Wat zit er in een Cervela?
 9. Wat vind je in de frituur?
 10. Wat zit er in een bitterbal?
 11. Waar worden curryworsten van gemaakt?
 12. Hoe dik is een frikandel?
 13. Hoeveel gluten in een frikandel?
 14. Wat zit er in een rundvleeskroket?
 15. Welke kruiden zitten er in een kroket?
 16. Wat zit er in een Mexicano?
 17. Wat zit er in een Lookworst?
 18. Wat zit er in een Berenpoot?
 19. Wat is een Loempidel?
 20. Waar is een bitterbal van gemaakt?

Wat zit er allemaal in een frikandel?

In de moderne frikandel in Europa vindt men kippenvlees dat achterbleef op het karkas na het fileren (40%), ook wel separatorvlees genoemd, 25% is varkensvlees; sommige producenten voegen nog circa 5% paardenvlees toe. De rest is water, paneermeel, bindmiddel, kruiden, uien en smaakversterkers.

Wat zit er in een frikandel van Mora?

Mechanisch gesepareerd kippenvlees 47%, water, varkensvlees 16%, paneermeel (tarwebloem, water, gist, zout), varkensvet, ui, zout, smaakversterker: E621, kruiden en specerijen, dextrose, glucosestroop, emulgatoren: E450 en E452, maltodextrine, antioxidanten: ascorbinezuur en citroenzuur, tarwe-eiwit, natuurlijk aroma, ...

Wat zit er in een frikandel HLN?

Terug nu naar de frikandel: die bestaat naast kip nog uit mager varkensvlees, varkensspek en rundvlees (25 à 30 procent). Sommige producenten voegen daar nog een beetje paardenvlees aan toe, maar dat blijkt steeds gevoeliger te liggen. “Mensen zien die dieren liever in de wei dan op het bord”, stelt Jacobs.

Wat zit er in een curryworst?

Een curryworst bevat wel degelijk vlees, vooral kippenvlees (ongeveer 50 procent). Maar juich niet te vroeg: dat kippenvlees komt niet van de bovenste plank, integendeel. het gaat hier om het zogenaamde separatorvlees, ook wel schraapvlees of spuitvlees genoemd.

Waar is een frikandel van gemaakt nederland?

Paardenvlees. Terug nu naar de frikandel: die bestaat naast kip nog uit mager varkensvlees, varkensspek en rundvlees (25 à 30 procent). Sommige producenten voegen daar nog een beetje paardenvlees aan toe, maar dat blijkt steeds gevoeliger te liggen.

Welke kruiden zitten er in een frikandel?

Frikandellen kruidenmix
 • zout.
 • ui.
 • fosfaten E451/E450(i)
 • mononatrium glutamaat: E621.
 • koriander.
 • foelie.
 • nootmuskaat.
 • peper wit gemalen.

Wat zit er allemaal in een kroket?

Ook over de ingrediënten van de kroket wordt onnodig mysterieus gedaan. Deze snack bestaat uit water, vlees (meestal rundvlees), tarwemeel, paneermeel (het knapperige korstje!), vet, zout, uien, gelatine, kippeneipoeder, kruiden en specerijen. Er zijn ook kroketten te koop met meer culinaire vullingen.

Wat zit er in een Cervela?

Productfiche
 • Herkomst: Midden-Brabant.
 • Type product: vleeswaren.
 • Ingrediënten: varkensvlees, paardenvlees, restjes charcuterie, muskaatnoot, foelie, gember, look.
 • Kleur: rode parika kleur.
 • Varianten: "chasseur", lookworst.

Wat vind je in de frituur?

Snacks
 • Stoofvlees. €3,90.
 • Balletjes in tomatensaus. €4,00.
 • Goulash. €3,90.
 • Vol au Vent. €3,90.
 • Kip-curry. €3,90.
 • Warme stoofvleessaus. €1,90.
 • Warme currysaus. €1,90.
 • Berepoot. €2,60.

Wat zit er in een bitterbal?

Water, tarwebloem, paneermeel (tarwebloem, volkorentarwemeel, zout, gist, zonnebloemolie), plantaardige oliën (palm, raap, zonnebloem), rundvlees 8%*, scharrelkippenei-eiwit, natuurlijk aroma (bevat selderij), rundergelatine, zout, tarwegluten, kruiden en specerijen, tarwezetmeel, dextrose, kleurstoffen: karamel en ...

Waar worden curryworsten van gemaakt?

Een curryworst bevat wel degelijk vlees, vooral kippenvlees (ongeveer 50 procent). Maar juich niet te vroeg: dat kippenvlees komt niet van de bovenste plank, integendeel. het gaat hier om het zogenaamde separatorvlees, ook wel schraapvlees of spuitvlees genoemd.

Hoe dik is een frikandel?

Dat is ongeveer 550 kilometer. De normale frikadel heeft de lengte van 18 centimeter. En heeft de doorsnede van 2,8 centimeter.

Hoeveel gluten in een frikandel?

Kruimelpad
glutenbevattende granenM
tarweM
roggeZ
gerstZ
haverZ

Wat zit er in een rundvleeskroket?

Water, rundvlees 14%*, tarwebloem, paneermeel (tarwebloem, volkoren tarwemeel, zout, gist, zonnebloemolie), plantaardige oliën (palm, raap, zonnebloem), kippenei-eiwit, natuurlijk aroma (selderij), zout, rundergelatine, groenten (ui, knoflook), getextureerd tarwe-eiwit (tarwe-eiwit, tarwegluten, tarwebloem, kleurstof: ...

Welke kruiden zitten er in een kroket?

Op de gebruikelijke manier kroketten vormen. Ingrediënten: specerijen (99%)(witte peper, korianderzaad, nootmuskaat, MOSTERDmeel, gember, piment, kurkuma, komijn, fenegriek, sereh, zwarte peper, kruidnagelen, karwij, chillies), kruiden (majoraan, SELDERIJzaad, laos, laurier), groentepoeder (uienpoeder).

Wat zit er in een Mexicano?

Productie. De Mexicano wordt fabrieksmatig geproduceerd. De samenstelling is een pittig gekruid gehakt van rundvlees, kip en varkensvlees. In 2018 werd paardenvlees als ingrediënt geschrapt.

Wat zit er in een Lookworst?

Volgens de regels van de kunst moet die gemaakt zijn van gehakte biefstuk. Zo vind je er, maar tegelijkertijd tref je ook mengelingen van allerlei vleessoorten aan, zelfs tot een hamburgervorm geknede, onherkenbaar gemalen vleesklompen."

Wat zit er in een Berenpoot?

Een berenhap (ook wel berenpoot, berenklauw, gehaktbal speciaal of spoetnik genoemd) is een in plakken gesneden gehaktbal aan een satéprikker met daartussen een aantal uienringen. Soms wordt er naast ui ook gebruikgemaakt van ananas of paprika.

Wat is een Loempidel?

Koken & etenBij de cafetaria's ligt vanaf volgende week een nieuwe snack: de loempidel. Het is een kruising tussen een loempia en een frikandel. Onder het loempiavelletje zit naast de frikandel een zoet sausje.

Waar is een bitterbal van gemaakt?

Een bitterbal is een kleine, bolvormige, gefrituurde (of in de oven gebakken) snack. Traditioneel bestaan bitterballen uit een stevig paneerlaagje en een vulling van een soort vleesragout, vergelijkbaar met de vulling van kroketten. Er zijn ook vegetarische varianten. Bitterballen zijn zelf niet bitter.