Inhoudsopgave:

 1. Welke advocaat is geliquideerd?
 2. Welke advocaat is vermoord?
 3. Hoe is Derk Wiersum vermoord?
 4. Wie schoot Derk Wiersum?
 5. Waar is Derk Wiersum doodgeschoten?
 6. Wie is kroongetuige Nabil B?
 7. Wie is advocaat Nabil B?
 8. Hoe oud is Derk Wiersum?
 9. Wie heeft Peter vermoord?
 10. Wie is Giërmo B?
 11. Hoe heet de broer van Nabil B?
 12. Waarvan wordt Nabil B verdacht?
 13. Wat heeft Nabil B?
 14. Wat is er gebeurd met Theo van Gogh?
 15. Wat deed Theo van Gogh?
 16. Wie is de anonieme ex advocaat Nabil B?
 17. Wie is Moreno B?
 18. Wie verdedigd de moordenaar van Peter R. de Vries?
 19. Hoe rijk is Peter R. de Vries?

Welke advocaat is geliquideerd?

Vooralsnog vervolgt justitie twee verdachten van betrokkenheid bij de liquidatie van Derk Wiersum, advocaat van kroongetuige Nabil B. – al zijn meer betrokkenen in beeld. Het gaat om Giërmo B. (36), die begin oktober is gearresteerd, en Anouar Taghi (26), die in november is gepakt.

Welke advocaat is vermoord?

Derk Wiersum werd in september 2019 doodgeschoten bij zijn huis in Amsterdam. De advocaat stond kroongetuige Nabil B. bij, die in het liquidatieproces Marengo uiterst belastende verklaringen heeft afgelegd.

Hoe is Derk Wiersum vermoord?

Wiersum werd kort na half acht 's morgens beschoten, toen hij met zijn auto naar zijn werk wilde gaan. Hij is minstens zes keer geraakt, een schot in het hoofd is hem fataal geworden.

Wie schoot Derk Wiersum?

SCHIPHOL - Het Openbaar Ministerie heeft woensdag een levenslange gevangenisstraf geëist tegen de 32-jarige Moreno B. en de 37-jarige Giërmo B. voor de moord op advocaat Derk Wiersum. De raadsman werd op 18 september 2019 bij zijn woning in Amsterdam-Buitenveldert doodgeschoten.

Waar is Derk Wiersum doodgeschoten?

Een reconstructie van de aanslag op Derk Wiersum: niemand zag het onheil naderen. Vrijdag is het een jaar geleden dat advocaat Derk Wiersum werd vermoord. De raadsman van kroongetuige Nabil B. werd doodgeschoten bij zijn huis in Buitenveldert, nadat zijn gangen minutieus in kaart waren gebracht.

Wie is kroongetuige Nabil B?

'Verziekt en vergiftigd' Het Marengoproces is het meest verziekte en vergiftigde proces ooit. Dat vinden de advocaten Onno de Jong en Peter Schouten van kroongetuige Nabil B.

Wie is advocaat Nabil B?

Advocaat Peter Schouten van kroongetuige Nabil B.: 'Laten we allemaal ons steentje bijdragen aan het bestrijden van geweld door drugscriminelen en criminele organisaties'

Hoe oud is Derk Wiersum?

44 jaar () Derk Wiersum/Leeftijd bij overlijden

Wie heeft Peter vermoord?

, Amsterdam, Nederland Peter R. de Vries/Vermoord

Wie is Giërmo B?

Giërmo B. (37) uit Almere moet worden vrijgesproken. Dat betoogde zijn advocaat Jacques Taekema maandag in de extra beveiligde rechtszaal op Schiphol. Hij wordt verdacht van de moord op de advocaat Derk Wiersum.

Hoe heet de broer van Nabil B?

Zes dagen nadat Nabil als kroongetuige was gepresenteerd, werd zijn broer Reduan vermoord in zijn kantoor in Amsterdam-Noord. Hij had niets met criminaliteit te maken en aangenomen wordt dat hij uit wraak is vermoord.

Waarvan wordt Nabil B verdacht?

In de berichten spreekt Nabil B. over de deal die het Openbaar Ministerie zou hebben gesloten met Fred Ros, kroongetuige in een strafzaak rond een serie moorden die tussen 20 zijn gepleegd in opdracht van Willem Holleeder en Dino Soerel. Volgens Nabil B. is met Ros 1,8 miljoen naar het buitenland vertrokken.

Wat heeft Nabil B?

Op 15 december 2017 appte Nabil B. een zus dat hij 'alles' kon googelen: 'Heb iPhone 5'. ... Dat wordt nu bevestigd met de inzage in het appverkeer uit de iPhone 5 die hij stiekem in zijn cel had. Justitie heeft het verslag daarvan aan de strafdossiers van de verdachten toegevoegd.

Wat is er gebeurd met Theo van Gogh?

Filmmaker, columnist en regisseur Theo van Gogh werd op de ochtend van 2 november 2004 in de Amsterdamse Linnaeusstraat door Mohammed Bouyeri vermoord.

Wat deed Theo van Gogh?

Theodoor (Theo) van Gogh (Den Haag, – Amsterdam, 2 november 2004) was een Nederlands regisseur, acteur, scenarioschrijver, columnist, programmamaker en televisiepresentator. Van Gogh werd op 2 november 2004 door Mohammed Bouyeri vermoord in de Linnaeusstraat te Amsterdam.

Wie is de anonieme ex advocaat Nabil B?

Oscar Hammerstein (66) was de veelbesproken 'anonieme advocaat' van kroongetuige Nabil B., tegen Ridouan Taghi en consorten.

Wie is Moreno B?

Als het aan justitie ligt gaat Moreno B. uit Rotterdam levenslang de cel in. Hij hoorde woensdag samen met zijn medeverdachte de zwaarste straf tegen zich eisen voor de moord op advocaat Derk Wiersum. Justitie plaatst de 32-jarige Rotterdammer voor en tijdens de moord op meerdere manieren op de plek van de aanslag.

Wie verdedigd de moordenaar van Peter R. de Vries?

Zij worden verdacht van directe betrokkenheid. Het gaat om de 35-jarige Poolse Kamil E. uit het Gelderse Maurik en de 21-jarige Delano G. uit Rotterdam.

Hoe rijk is Peter R. de Vries?

Het vermogen van Peter R. de Vries In hetzelfde jaar kocht hij ook een appartement van 400.000 euro in Amsterdam. Deze woningen zijn inde verloop van tijd natuurlijk erg in waarde gestegen. Al met al komt het geschatte vermogen van Peter R. de Vries uit op een flinke 6 miljoen euro.